2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Saç Ekimi Sonrası Yapılması Gerekenler
MAKALE #16620 © Yazan Dr.Emrah ÇİNİK | Yayın Mayıs 2016 | 5,118 Okuyucu
Saç ekimi sonrası yapılması gerekenleri adım adım şöyle sıralayabiliriz:

“İşlemin hemen bitiminde,ense bölgesine pansuman yapılarak bandaj yapılır,saç ekilen bölgeye, özel bone verilir . Kalacağınız yere ulaştığınızda boneyi çıkarınız. Ense bölgesindeki bandaj ertesi gün genelde ertesi gün alınacaktır. İlk gün, ekim yapılan sahalar bir yere temas etmemeli. Çarpmadan, travmadan uzak tutulmalıdır. İlk gün yapılan temaslar ve travma yeni ekilen saçlara önemli ölçüde zarar verip başarısız sonuçlar ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

İlk gece uyurken sırt üstü ,biraz dik olacak şekilde uyuyunuz .Genelde Hastaneden alacağınız boyun yastığını kullanmanız saçlarınızı korumak açısından önemlidir, sırt üstü uyuma pozisyonu yeni ekilen saçlar için son derece önemlidir uyku sırasında istem dışı olarak yüzüstü ya da farklı pozisyonlarda uyunması halinde ekilen saçlar dökülecektir bu nedenle mutlak surette boyun yastığı kullanmak gerekir. İlk beş gün size verilen ilaçları doktorunuz belirttiği şekilde kullanınız. Özellikle bu ilaçlar enfeksiyonu önlemek ve yüzünüzde oluşabilecek şişlikler için olan tedavilerdir.

Operasyon sonrası 1 hafta Alkol kullanmayınız. Ayrıca yine bir hafta boyunca aspirin almayınız, sigarayı azaltınız. Bazı kişilerde göz çevresi ve yüzde hafif bir şişlik (ödem) olabilir. Bu durum 2-3 gün içinde geçecektir. Şişlik yapılan lokal anestezinin yer çekimine bağlı olarak aşağı doğru yer değiştirmesidir .Verilen ilaçları talimatlarına uygun kullanırsanız ,bu durumu yaşama ihtimaliniz de azalacaktır. Ertesi gün uçak veya diğer vasıtalarla seyahat edebilirsiniz. Özellikle yurt dışından gelen hastalar için merak edilen bir konudur uçakta basınçtan etkilenir mi saçlar? seyahat etmenin herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. İlk hafta kıyafet seçimi de önemlidir özellikle kazak tarzı dar veya dar tişörtler yerine daha çok gömlek ya da hırka tarzında önden düğmeli kıyafetler giymek soyunup giyinirken daha az travmaya neden olmaktadır ve saçları daha fazla korumanıza sebep olacaktır.

Egzersiz ,spor ,havuz ,deniz,solaryum,güneşlenme ve sauna gibi aktivitelere 1 ay sonra başlayabilirsiniz. İlk bir ay içerisinde yapılacak sportif aktiviteler yeni ekilen saçlara zarar verme ihtimali olduğundan dolayı ilk ay spor önerilmemektedir. bir başka önemli konu ise güneş ışığı ve yağmurdur.Özellikle sıcak havalarda şapka takılmadan dışarı çıkılmamalı ve yağmurlu havalarda şemsiye ve şapka gibi koruyucular kullanılmalıdır. İlk saç yıkaması 2. gün başlar ve hastanede yapılır ,özel yıkama yöntemi size detaylarıyla anlatılır.İlk yıkama önemlidir doktorunuzdan bu konuya vakıf olana kadar anlatmasını özellikle isteyiniz ,Sonraki yıkamaları kendiniz evde yapabilirsiniz. Saç ekimi yapılan bölgeye losyon sürülür ve 45 dakika beklenir. Ardından bu bölge yavaşça ılık su ile durulanır ve özel şampuan ile yıkanır. Yıkama programı 10 gün sürer. En son yıkamanın da hastanede yapılması ve kabukların dökülme işleminin bir doktor tarafından yapılması sizler için önemlidir.Dilerseniz, 2 hafta sonra uzayan saçlarınızı makas ile düzelttirebilirsiniz. Bir yıldan sonra, saçlarınızı traş makinasıyla kısaltabilirsininiz. İlk 1 yıl sadece makas ile traş olunur.”

Saç boyası ,sprey jöle kullanımı için en erken 3 ay sonra ancak tavsiye edilen 6 ay sonra kullanmaktır, kimyasal madde bulunduran bu tür ürünlerin özellikle saçların büyüme aşaması olan ilk 6 ay da kullanılmaması yeni saçlar için önemli bir husustur.

FUE saç ekiminden sonra saçların alındığı ve ekildiği bölgelerin iyileşme süresinin 1-2 gün olarak belirtebiliriz, 1 hafta - 10 gün sonra artık saç ekimi yapıldığı anlaşılamayacaktır. Saç ekimi ve iyileşme süreci eski tekniklere göre çok pratik ve sosyal hayattan uzaklaştırmayacak kadar kısalmış durumdadır, son derece konforlu ve kolay bir işlem olduğu için güvenle yapılacak bir estetik operasyondur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Saç Ekimi Sonrası Yapılması Gerekenler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Emrah ÇİNİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Emrah ÇİNİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Emrah ÇİNİK Fotoğraf
Dr.Emrah ÇİNİK
İstanbul
Doktor "Tıp Doktoru"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Emrah ÇİNİK'in Makaleleri
► Gebelikte Yapılması Gerekenler Op.Dr.Kenan ERTOPÇU
► Meme Kanseri Sonrası Meme Yapılması PDF Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
► Burun Ameliyatı Sonrası Bilmeniz Gerekenler Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Saç Ekimi Sonrası Yapılması Gerekenler' başlığıyla benzeşen toplam 59 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Saç Mezoterapisi Mayıs 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:16
Top