2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kol Altı Kararmasına Çözüm Yöntemleri
MAKALE #16636 © Yazan Dr.Jale YÜKSEK | Yayın Mayıs 2016 | 4,379 Okuyucu
Sıcaklarda kol altı terlemesine dikkat edilmelidir

Havaların ısınması ile birlikte bazı kişilerde kol altı bölgesinde görülen aşırı terleme pek çok hastalığa sebep olabilir.

Kol altı derisinde kötü koku, kızarıklık, kahverengi veya beyaz renkli döküntüler gelişebilir. Kıl kökü iltihabı sonucu ağrı, şişlik, akıntı tarzında şikayetlerin de görülme sıklığı artar.

Kol altı bölgesindeki mantar mutlaka tedavi edilmeli

Bu şikayetlere yol açan hastalıklar arasında mantar, kıl batıklar ve aşırı koltuk altı terlemesi yer alır. Kol altı cildinde mantar enfeksiyonu, kötü koku yapması , kahverengi veya beyaz yama şeklinde kaşıntılı döküntü gelişmesi, sıcağa tahamülsüzlük yapabilmektedir. Bu bölgedeki mantar tedavi edilmezse vücudun diğer kısımlarına (kasık, ayak, el gibi) yayılabilir. Kişinin kısa kollu kıyafet giyememesi, kaşıntı nedeniyle uyku kalitesini de bozar. Mantar tedavisinde ilk tercih mantar kremleri veya spreylerinin kullanılmasıdır. Bazen dirençli mantar enfeksiyonunda ağızdan alınan mantar ilaçları da kullanılması gerekebilir. Mantar enfeksiyonunun tekrarlamaması için koltuk altı derisinin kuru tutulması gerekir, bu nedenle aşırı terlemenin azaltılması, mevcut kılların yok edilmesi alınabilecek tedbirler arasındadır.

Havaların ısınmasıyla kısa kollu veya askılı kıyafetlerin tercih edilmesinin de kol altındaki kıllardan duyulan rahatsızlığı artırır.

Bazı kişilerde kol altı kıllarında kök iltihabı rahatsızlığı görülür ki, bu durum nedeniyle kılın derinin üst kısmına çıkamayıp cilt altında kalması sonucu bu bölgede cilt enfeksiyonu oluşabilmektedir.

Lazer Epilasyon Yazın Güneş Görmeyen Bölgelere Uygulanmalıdır

Kol altında ağrı yapan, kötü kokulu , bazen akıntılı da görülen sivilceye benzer kızarık şişliklere rastlanabilir. Havaların ısınmasına karşın bu kişiler ince kıyafet tercih edemez. Kol altı bölgesinin kıllardan temizlenmesi gereklidir. Diğer yöntemlerin yanısıra kılların epilasyon yöntemi ile yok edilmesi de bu rahatsızlıkların tedavisine imkan sağlar. Epilasyonda kullanılan yöntemler iğneli epilasyon ve lazer epilasyondur. Lazer işlemi kol altı bölgesine ayda bir olmak üzere 6-8 seans uygulanır. Böylece bu bölgedeki batıklar tedavi edilmiş olur ve kıllar tamamen gider veya oldukça azalır. Lazer sistemleri özel dalga boyundaki ışık sistemleridir herhangi bir radyasyon içermemektedir. Lazer epilasyonda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta güneşten bronzlaşmış cilde uygulanmaması gerektiğidir. Uygulanırsa ciltte leke yapabilmektedir. Güneşli mevsimde yüz, kol, bacak bölgesine lazer epilasyon yapılmaması tavsiye edilir. Fakat kol altı ve bikini bölgesi güneş görmeyen bölgeler olduğu için yaz aylarında da rahatlıkla bu bölgelere lazer epilasyon yapılabilmektedir.

Aşırı Terleme Sosyal Hayatı Etkiliyor

Kol altı bölgesinde aşırı terleme, kişinin sosyal yaşantısını son derece olumsuz etkilemektedir. Kol altı bölgesinde aşırı terleme görülen hastalarım, bu durumun kendilerine son derece rahatsızlık verdiğini belirtiyorlar. İş arkadaşlarından mümkün olduğunca uzak durmaya çalıştıklarını, kollarını havaya kaldırmamaya özen gösterdiklerini ve sürekli kıyafet değiştirme ihtiyacı hissettiklerini kaydediyorlar.
Aşırı terleme bazen çocukluk bazen de ergenlik döneminde başlayabilir.
Terlemeyi obezite, diabet, menapoz, ciltteki mantar enfeksiyonları ve guatr sorunları artırabilir. Aşırı çay, kahve tüketimi de terlemeyi tetikleyebilir. Terleme sıcakta, stresli durumlarda daha da artabilir. Kol altı terlemesinde ilk tercih edilen tedavi, alüminyum klorid içeren terleme önleyici kremlerdir. Krem tedavisi ile azalmayan terlemede iyontoforez, botulinum toksin (botoks) ve cerrahi tedaviler uygulanabilir. Stresle tetiklenen terlemede ağızdan alınan sedatif (sakinleştirici) ilaçlar kullanılabilir.
Kol altı terlemesinde uygulanan botoks tedavisinde işlem 20 dakika gibi kısa sürede acısız olarak uygulanabilir. Yaklaşık 10-15 gün içerisinde kol altı bölgesinde terleme tamamen veya tama yakın durur. Kişi vücudun diğer kısımlarından terlemeye devam ettiği için fizyolojik terleme sürer. Bu nedenle kol altına Botoks uygulaması kişinin sağlığında herhangi bir olumsuz yan etki oluşturmaz. Kol altı bölgesine Botoks uygulaması en sık bahar aylarında yapılmaktadır. Böylece tüm yaz boyunca kişi istediği kıyafeti giyebilir, kötü koku oluşmaz, sosyal yaşamından kopmadan sorunsuz bir yaz geçirebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kol Altı Kararmasına Çözüm Yöntemleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Jale YÜKSEK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Jale YÜKSEK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Jale YÜKSEK Fotoğraf
Dr.Jale YÜKSEK
Ankara
Doktor "Deri ve Zührevi Hastalıklar - Dermatoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Jale YÜKSEK'in Makaleleri
► Göz Altı Torbası Dr.Hakan YÜZER
► Göz Altı Morlukları ve Tedavisi Dr.Şeyda ATABAY YILDIZ
► Merdiven Altı Estetik Kurbanları Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kol Altı Kararmasına Çözüm Yöntemleri' başlığıyla benzeşen toplam 90 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:20
Top