2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kaş Ekiminde Doğallık Çok Önemli
MAKALE #16668 © Yazan Dr.Emrah ÇİNİK | Yayın Mayıs 2016 | 2,790 Okuyucu
Kaş ekimi operasyonlarında doğallık çok önemlidir.
Kaşların yüzün farklı ifadelerinin oluşmasında,özellikle vücut dilimizi kullanırken yüzümüze verdiğimiz ifadelerden dolayı kaşların doğallığı jest ve mimiklerimizde büyük rol oynar "Kaşlar son derece dikkat çekicidir ve karakteristik yüz ifadesinin oluşmasında estetik kaşların rolu büyüktür.

Dökülen veya seyrelen kaşların yerine yenisini çıkartmada kullanılan çeşitli kozmetikler ya da ilaçların faydası yoktur. Bugüne kadar bu konuda binlerce çalışma yapılmış durumdadır, vitamin enjeksiyonları, kremler, losyonlar, tabletler, hormon hapları, bitkisel ürünler fakat ne yazık ki bugüne kadar bu yapılan çaılşmalarda yüz güldürücü bir sonuç alınamamıştır, hastalarımızın bunu bilmesinde fayda var , özellikle internet ortamında ki bilgi kirliliğinden dolayı kaş dökülmesi ve seyrelmesi için hastalarımız güvenilir olmayan tedavileri kullanmaktalar ve sonuçları hastalarımıza zarar vermektedir,

Kaş dökülmesi ve seyrelmesi için aslında bildiğimiz Tek somut ve gerçek sonuç ancak kaş ekimi ile mümkündür. Kaza, travma, yanıklar, bazı hastalıklarda ,bazı dermatolojik sebepler ve kaşa şekil vermek için çok sık kaş alımı gibi sebeplerden dolayı kaşlar kısmen veya tamamen kaybedilebilir." Yüzde çok önemli bir anatomik yapıya sahip olduğu için b u durum hastalar üzerinde son derece olumsuz tablolara yol açar erkeklerde görülen kellikten farklı olarak kaş dökülmesi anormal kabul edilir ve çok dikkat çeker bu durum hastayı fazlasıyla rahatsız eder ve toplum içerisinde zor durumlara düşüp sosyal hayatı olumsuz etkilenir.

KAŞ EKİMİ NASIL YAPILIR?

Kaş ekiminin teknik olarak saç ekiminde olduğu gibi kişinin ense bölgesinden alınan saç köklerinin, kaş açıklığı olan alana yerleştirilmesi işlemidir: Saç ekiminde kullandığımız punchlarla donör bölgesinden (saçımızın ense kısmı), aldığımız saç köklerini kaşlarımızda bulunan açıklıkları ve eksiklikleri kapatmak için kullanırız.

"Uygulama bir saat sürer ve işlemden 1 gün sonra banyo yapılabilir. saç ekiminden sonra gördüğümüz bir hafta süren iyileşme periyodu kaş ekiminde daha kısa sürmektedir. Ekilen kaşların uzaması kişiye göre değişmekle beraber iki-altı ay kadar sürer. Yeni ekilen kaşlar, ilk bir yıl içinde kendi kaşlarınıza oranla daha hızlı uzar. Bir yılın sonunda yeni ekilen kaşlar, ekildikleri bölgenin uzama hızına adapte olur." Artık tamamen doğal kaşlara sahip olur hastamız ve kaşlarına istediği gibi şekil verebilir.

"Kaş ekiminde kullanılacak teknik kişiden kişiye değişir mi?" sorularıyla sıkça karşılaşırız, bunun yanıtı: "Genelde aynı teknik kullanılır fakat kişinin kaş kaybının derecesi ve dökülme nedenleri kullanılacak teknik konusunda önem arz eder." Burda dikkat edilecek husus kaşlara verilecek olan şekildir, kaşlar çizilirken hastanın yüz yapısına uyumu çok önemlidir, yüz hatlarının keskinliği, ovalliği ve simetrisi çok önemlidir.

Uygulama esnasında ağrı hissedilmiyor, İşlemden önce lokal anestezi yapılacak olan alana soğuk sprey ya da pomat uygulanarak acı hissiyatı ortadan kaldırılır. Kaşlara yaptırılan dövmeler bile daha fazla acıya neden olmaktadır fakat kaş ekimi sırasında ciddi düzeyde bir ağrı hissedilmemektedir.
Kaş ekiminde doğal görünüm için kişinin nasıl bir kaş istediği çok önemlidir. Ekilecek kaşın kalınlığı, inceliği, açısı kişinin daha önceki kaşına ve saç yapısına uygun olmalı. İstenen kaş şekli ve kalınlığı belirlenir ve önce kalemle çizilerek planlanır, ardından işleme başlanır hastadan daha öncesine ait resimler istenip bunlara bakılarak beraber karar verilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kaş Ekiminde Doğallık Çok Önemli" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Emrah ÇİNİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Emrah ÇİNİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Emrah ÇİNİK Fotoğraf
Dr.Emrah ÇİNİK
İstanbul
Doktor "Tıp Doktoru"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Emrah ÇİNİK'in Makaleleri
► Öksürük Neden Önemli? Dr.Selin KALA
► Tokluk Kan Şekeri Neden Önemli? Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kaş Ekiminde Doğallık Çok Önemli' başlığıyla benzeşen toplam 75 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Saç Mezoterapisi Mayıs 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:42
Top