2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kelliğe Karşı Saç Klonlama
MAKALE #16765 © Yazan Dr.Emrah ÇİNİK | Yayın Haziran 2016 | 5,881 Okuyucu
Temel olarak Klonlamayı tek kıl kökünden neredeyse on binlerce kıl kökü üretme tekniği olarak açıklayabiliriz. Bunun anlamı nedir donör alanı yetersiz olan kişilerde ciddi bir çözüm gibi değerlendirilebilir. çünkü saç ekimi için yeterli donör alanı bulunmayanlar için saç ekimi uygun olamamaktadır ancak klonlama ile bu sorunun önüne geçmiş olup bütün hastalar için saç ekimi yapılabilmektedir. ve yetersiz donör problemi böylece ortadan kalkmış olacaktır, Saç Klonlama şüphesiz tıbbi gelişmenin son noktası olacaktır. Ve son yıllarda yapılan ciddi araştırmalar sayesinde bu anlamda önemli mesafeler kaydedilmiştir, son yapılan araştırmlar bir saç telinden binlerce saç üretmek üzerinedir, ve çalışmalar önemli mesafeler almıştır, binlerce grefti olan kişilere 5-6 seans saç ekmekte sorun olmayacaktır.

Klonlama ile ilgili çeşitli çalışmalar devam ederken, kıl kökü çoğaltma amaçlı klonlama konusunda da İngiltere ve Amerika'da araştırmaların sürmektedir, saç sorunları dünya üzerinde çok popüler ve aynı zamanda büyük bir pazardır en büyük sorun olan saç teli yetersizliği çözüldüğü takdirde saç ekimi dünyasına faklı bir yaklaşım gelecektir, "Saç açıklığı ve kellik için ideal bir çözüm niteliğinde olsa da bunun için biraz daha zaman var diyebiliriz. En ideal çözüm budur aslında bir saç telini alıp laboratuar ortamında 10 bin saç teline çevirmek bunun için bir süre daha bekleyeceğiz, Saç ekiminde günümüzde uygulanan genel yöntem, enseden ya da gerektiğinde vücuttan alınan kıl köklerinin kelleşmiş alana ekimi olmaktadır. Burada enseden alınan kıl kökü kadar seyrelme olduğu için, zaman içerisinde çok fazla alındığında ensedeki kökler de azalacaktır. Bu da ensedeki kıl köklerinin sonsuz olmadığı anlamına geliyor. Bu anlamda klonlama saç ekimi için bir devrim niteliğinde olacaktır ve sonsuz sayıda kıl köküne sahip olacağız ve her hastaya 50 bin 100 bin greft saç ekebileceğiz.

Klonlanacak kıl kökünün enseden alınıp özel şartlarda klonlamanın yapılacağı laboratuvar ortamına gönderilerek, burada çoğaltılacak,burada 1 kıl kökü alınacak ve onbinlerce kıl kökü haline dönüştürülecek ,yani hastada sadece 5-10 saç teli olsa bile hastanın kel olan kısımının tamamını kapatmış olacağız, Yine aynı şekilde ekim yapılacak yere ulaştırılacaktır. Ardından bu köklerin rutin saç ekiminde olduğu gibi istenilen alana ekimi yapılacaktır. normal ekimde beş bin greft ekiyorsak bu sefer on bin greft ekme şansına sahip olabileceğiz, Klonlama ile köklerin nakli ve çoğaltma işlemi yapılacak, saç ekimi yine gerektiği gibi yapılacaktır. Bu teknoloji büyük yatırım, özel elemanlar ve dolayısı ile yüksek işletim maliyeti gerektirmektedir. Bu durumda saç ekimi normalde olduğundan daha yüksek fiyatlara çıkacaktır. Diğer yandan klonlanacak kıl kökü ile çoğaltılmış kıl köklerinin nakledilmesi, yine elde edilen köklerin ekimi bu işlemin maliyetini arttıracak etkenlerdir elbette. Bu işlemin aslında görünen tek handikapıdır eğer laboratuar ortamı kullanılacaksa , çok yüksek teknoloji kullanılanacksa bununda bir bedeli olacaktır, Bu açıdan bakılacak olursa böylesine pahalı bir işlemin yaygınlaşamayacağı için bazı ülkeler için mümkün olacağı da düşünülebilir. Teknolojiye sahip olsak bile yüksek ücretler bunun cazip hale gelmemesine sebep olabilir, Genel olarak tüm bu faktörlere bakılırsa saç kökü klonlamanın önümüzdeki on yılda rutin kullanıma girmesi pek de mümkün değildir. Aslında bundan sonraki yıllarda da çok yakın görünmüyor diyebiliriz. Fakat klonlama dışında zaten saç ekimi yine en iyi ve en son teknoloji ile uygulanmaktadır. İçiniz rahat bir şekilde saç ekimine başvurabilirsiniz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kelliğe Karşı Saç Klonlama" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Emrah ÇİNİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Emrah ÇİNİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Emrah ÇİNİK Fotoğraf
Dr.Emrah ÇİNİK
İstanbul
Doktor "Tıp Doktoru"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Emrah ÇİNİK'in Makaleleri
► Radyokontrast Maddelere Karşı Alerji Prof.Dr.Cengiz KIRMAZ
► Kendinize Karşı Olumlu Olma Dr.Sevilay ZORLU
► Solunan Alerjenlere Karşı Tolerans Prof.Dr.Cengiz KIRMAZ
► Meme Kanserine Karşı Tedbirli Olmak Doç.Dr.Ö.Yavuz ŞİMŞEK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kelliğe Karşı Saç Klonlama' başlığıyla benzeşen toplam 69 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Saç Mezoterapisi Mayıs 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:20
Top