2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuğun Gözüyle
MAKALE #17033 © Yazan Psk.Dnş.Fatih SEVİM | Yayın Ağustos 2016 | 2,572 Okuyucu
Anneciğim bebeğinin sana anlatacakları var

Merhaba anneciğim. -Her şeyinle taşıdığın bebeğin- İşte bak! Ben geldim. Sana anlatacak o kadar çok şey var ki. Konuşamasam sen de derinlerde hissediyorsun. Bu nedenle inanacaksın bana anneciğim. Bu kadar da olur deme. Bunların hepsi oldu .Öncesinde seninle süren o yolculuğumuz boyunca her an beraber dolaştık. Gezdik, yedik, içtik.Beraber sevindik, coştuk,güldük ,şaşırdık, ağladık, kızdık, telaşlandık. Seninle aynı duyguları paylaştık. Sana geleni, sende olanı ben de aldım. Belki bilmiyorsun, hatta inanmakta bile zorluk çekeceksin. Gerçek şu ki, önce ben seni tanıdım, ben seni bildim. Hangi yemekleri daha çok sevdiğini, ne zaman daha neşeli olduğunu,nelere güldüğünü, nelere kızdığını, kendinle ilgili duygu ve düşüncelerini, konuşmalarını hissettim.Düşüncelerini, duygularının yansımasını, tepkilerini, içsel derinlerdeki seni hissettim. Yaşam ile vücut dünyan arasındaki bağın senin her hücrene nasıl iletildiğini ,işlendiğini yaşadım. Sizin bile sınırlı dünyada, kullandığınız sınırlı sözcükler bile yetmez bunu anlatmaya. O yüzden o kadar bilinmeyenler var ki hala. Ben bundan sonrası için bazı şeyler anlatacağım sana anneciğim. Bu yolculuğumuza artık dünya denilen yerde devam edeceğiz.
Anne burası farklı bir yer. Senden çok şey öğreniyorum biliyor musun? Önce seninle tekim. Zihnen ve bedenen seninle bütünmüşüm gibi hissediyorum.Ben senim. Sen de bensin.Karnım acıktığında, uykum geldiğinde, ağladığımda, hastalandığımda, sesini ve kokunu duymak istediğimde, her zaman yanımda oluyorsun. Üstelik bu fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarımı sevgini katarak sabırla karşılamaya devam ediyorsun. Böyle devam edeceğinden de şüphem yok. Bana sık sık gülücükler atmaya, abucuklar yaparak bana dokunmaya sarıp sarmalamaya sevgi sözcüklerin ve edalarınla sıcaklığını vermen ne kadar da güzel.
Hep sizin sesinizi duyuyorum, sizi dinliyorum, size bakıyorum. Acıktığımda, çişimi yaptığımda, hastalandığımda, ağlıyorum. Ellerimle, ayaklarımla etrafa çarpıyorum. Tüyleri yumuşak, bazen sert şeyler hissediyorum. Biraz serin, biraz sıcak olabiliyor.Bu çok hoşuma gidiyor.Farklı hisler ediniyorum. Ağızım ile nesneleri tanımaya başlıyorum. Görüyor musun anne? Avucuma koyduğun parmağını nasıl da sıkıyorum. Yavaş yavaş vücudumun ayrı bir parça olduğunu, bu ellerin, ayakların bana ait olduğunu anlamaya başlıyorum. Vücudumu kontrol etmeye çalışıyorum bir taraftan. Verdiğin nesnelerin ne-nasıl olduğunu merak ederek etrafa çarpıyorum, atıyorum. Bir taraftan da tadına bakmaya devam ediyorumJ. Sen ise benimle çok ilgileniyorsun. Bana, öğrendiğin ninnileri, şarkıları söylüyorsun.Benim ile ilgili kitaplar alıp okuyorsun.Doktorlardan ve arkadaşlarından bilgiler ediniyorsun.Galiba sen de benim sayem de öğreniyorsun.Değişik sesler çıkaran o yumuşak oyuncakları sallayarak, bana agucuklar yaparak benim için palyaço oluyorsun. Ne kadar içten, doğal ve kolaylıkla oynadığını bir bilsen.Kim demiş bebekler oyundan anlamaz diye. Kameraya çekebilseydim de izleseydin kendini. Çok komiksinJ.En güzeli ikimiz de çok eğleniyoruz. Hissedebiliyorum sana da iyi geliyor bu. Hafifliyorsun benimle oynayarak. Oyun ile birlikte sen de dış dünyanın problemlerinden kurtuluyorsun ve o sıkıntıları oynayarak birlikte hallediyoruz.
Peki şimdi ne olduyor? Yüzüm-gözüm mü kaşınıyor? Ovuşturuyorum ha bire. Off! Nerden de çıktı bu? Engel olamıyorum. Ne güzel oynuyorduk.Sırasımıydı şimdi. Gözlerim ağırlaştı. Dayanamıyorum. Uykum geldi. Hadi beni götür odama anne. O güzel sesinle ninni söyleyerek uyut beni. Uyanınca burada ol.
"Daha sana anlatacağım çok şeyler var". Hala senin bebeğinim

Fatih Sevim
Psikolojik Danışman
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Çocuğun Gözüyle" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Fatih SEVİM'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Fatih SEVİM'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatih SEVİM Fotoğraf
Psk.Dnş.Fatih SEVİM
İstanbul
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Fatih SEVİM'in Makaleleri
► Çocuk Gözüyle Görebilmek... Psk.Dnş.İsmail SÖNMEZ
► Çocuğun Cinsel İstismarı Psk.Hasan KAYA
► Çocuğun Odasını Ayırmak Psk.Dnş.Zeliha YANAR GÜNGÖR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Çocuğun Gözüyle' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:50
Top