2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kilo Vermeyi Sağlayan Yiyecekler
MAKALE #17118 © Yazan Dyt.Zehra GÖKTAŞ | Yayın Ağustos 2016 | 3,526 Okuyucu
Kilo Vermeye Yardımcı Besinler

Vücuda sağladıkları yararlı etkilerle beraber kilo vermenizi kolaylaştıran besinleri ,yararlarını ve kullanım örneklerini sizin için derledik.Keyifli okumalar…
1)Salatalık : %95 i Su olan salatalık toksinlerin vücudumuzdan atılmasına yardımcı olur.
Yapılan Çalışmalar salatalığın içeriğindeki yüksek su miktarı sayesinde vücuda daha uzun süre tokluk hissi verdiğini ve kilo vermeye yardımcı olduğunu göstermektedir.
Ana öğünlerinizde karışık yağsız bir salata tabağı hazırlayarak ,ara öğünlerinizde sade veya cacık şeklinde tüketebilirsiniz..
2-Su
Vücudunuz susuzluğu açlıkla karıştırabiliyor. Canınız abur cubur bir şey çektiğinde bir bardak su içmeyi deneyin.Ardından bir 10 dakika bekleyip gerçekten aç olup olmadığınızı kontrol edin . Az da olsa susuz kalmak bile metabolizmanızı etkiliyor. Vücudumuza susuzluk hissi vücut susuz kaldığında değil elektrolit kaybı gerçekleştiğinde gelir ,su içmek için susamayı beklemeyin…


Araştırmalar yemekten önce 2 bardak su içenlerin daha az yediğini ve daha tok hissettiğini gösteriyor. Suyunuzu yemekten yarım saat önce için. Yemek esnasında ve yemek bittikten 1 saat sonrasında sindirimi zorlaştırdığı için su tüketmeyin.


Günde sekiz bardak su içmeye gayret edin. Kahve ,çay gibi kafeinli içecekleri ,kola gazoz gibi gazlı içecekleri ve alkollü içecekleri limitli miktarda tüketin.
2)Greyfurt : Kilo vermenize yardımcı narenciye çeşitlerinden greyfurt..
Yapılan araştırmalar C vitamininden zengin olan greyfurt vücudun antioksidan dengesini sağladığını ve kilo vermeye yardımcı olduğunu göstermiştir.( Greyfurt Yemekten önce yarım greyfurt yiyerek ya da bir bardak taze sıkılmış greyfurt suyu içerek başka bir önlem almadan üç ayda 1.5 kilo verilebildiği ortaya çıktı. Greyfurtun içindeki fitokimyasallar insülin seviyelerini düşürerek iştahı azaltıyor )
Greyfurtu ara öğünlerinizde meyve tabaklarında ,veyahut taze sıkılmış greyfurt suyu şeklinde tüketebilirsiniz.Gaz ve şeker içeriği yüksek kola gazoz gibi içeceklerin aksine hem hafif hemde sağlıklı olacaktır.
3)Tarçın : Tatlı krizleri için bire bir besin Tarçın…
Araştırmalar sonucunda Tarçın içeriğindeki Krom maddesi sayesinde insülin direncini kırdığı görülmektedir. Kan şekeri seviyenizi düzenler, tatlı isteğini azaltır, tokluk hissi verir. Bu sayede kilo kontrolüne yardımcı olur. Aynı zamanda sindirim sistemine çok faydalıdır.Tarçın hem kan şekerimizin dengeli olmasını sağlar hem şeker isteğini keser hemde kilo vermemize yardımcıdır.
Tarçını ara öğünlerinizde meyvelerinizin üzerine serpebilir veya gece yatmadan önce ılık tarçınlı süt şeklinde tüketebilirsiniz
4)Ceviz : Şekli itibariyle beyne benzeyen beyin hücrelerimizin çalışmasını düzenlemekle beraber kilo vermeye yardımcı ;ceviz…
Omega-3 den zengin olan ceviz içeriği sayesinde kilo vermemize yardımcıdır.Unutmayın yağ yakmak için vücudun yağ almaya ihtiyacı vardır.Tabiki doymamış yağlar.Nedir bunlar ve bu yağları nasıl alabiliriz derseniz fındık ,fıstık,ceviz gibi yağlı tohumlar ve sıvı yağlardan alabiliriz
Ara öğünlerimizde tüketebilirsiniz
5)Enginar : Kilo vermenin en iyi yardımcılarından..
İçeriğindeki Sinerin maddesi sayesinde vücudun yenilenmesini ve bu sayede kolay kilo vermemizi sağlar..
Ana öğünerimizde içeceğiniz enginar çorbası hem tok kalmanızı hemde daha kolay kilo vermenizi sağlayacaktır.
6)Limon : Kilo verdirmenin bir diğer elemanı Limon..
C vitamininden Zengin olan Limon vücudumuzun yağ yakımını hızlandırır.
Ana öğünlerimzideki salatalarımıza bolca sıkarak tüketebiliriz.
7)Yeşil çay : Çayların kilo vermeye en yardımcı olanı..
Yeşil çay içeriğindeki kafein sayesinde metabolizmamızın hızlı çalışmasını sağlamakla beraber içeriğindeki kateşinler sayesinde yağ yakımınıda hızlandırır.Double fayda diye buna denir…
Gün içinde içeceğiniz 2 kupa yeşil çay kilo verme hızınızı çok arttıracaktır.

8)Balık : Denizden çıkan en büyük yardımcı…
Yapılan çalışmalar balığın içeriğindeki Omega-3 ve fosfor sayesinde vücut sağlığı için birebir olduğunu göstermektedir.
Haftanın 2 günü ızgara şeklinde tüketilmesi önerilir.
9) Kahve : İçeceklerin en kafein deposu olanı…
Yapılan çalışmalar içeriğindeki kafein sayesinde kahvenin kilo vermeye destekçi olduğunu göstermektedir.
Her gün 1 fincan az şekerli türk kahvesi içmeyi alışkanlık haline getirin aradaki farkı göreceksiniz
10)Elma : Ekşi ekşi elma hiç iyi gelmez mi kilo verme yolunda..
Yapılan araştırmalar elma içeriğindeki organik asitler sayesinde kilo verme hızımızı arttırdığını göstermektedir.
Öğünlerimizde meyvenin kendisini veyahut taze sıkılmış elma suyu şekinde tüketebilirsiniz.
11)Yaban mersini: Krom elementinden zengin olan Yaban mersini insülin direncini yener.
12)Keten tohumu :Posa içeriği yüksek olan keten tohumu kan şekerini dengede tutmak için birebirdir.
13)Soya fasülyesi : Vücudumuz için elzem olan proteinlerden sengin olan soya fasülyesi kan şekerinin dengelenmesini sağlar.
15) Mango; İçerdiği vitaminler nedeniyle sinirler, cilt ve saçlar için çok yararlıdır. Mangopotasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur. A vitamini, C vitamini, E vitamini içerir. Kanı temizler, olgunlaşmış mango oldukça faydalıdır.Kan şekeri seviyesini sabit tutar.Tokluk hissini etkileyen leptini düzenler.Metabolizmayı hızlandıran mango aynı zamanda yağ yakımını da hızlandırır.”
Ara öğünlerinizde tüketmeniz önerilir.

16)Nane :Kilo vermenin en ferah yardımcısı..
İçeriğindeki flavonlar sayesinde kan şekerini dengelemeye yardımcı olmakla beraber kilo vermemizi de hızlandırır.
Ana öğünlerde salatalarımıza ekleyerek ara öğünlerimizde cacığımızda kullanarak nane tüketimini attırabilirz.
17 )Kinoa : Kilo vermenin bir diğer yardımcısı
Pilav ve makarnanın yerine tüketmek için harika bir besin. Aslında bir tohum olan bu besinin karbonhidrat oranı düşük, protein oranı yüksektir. İçerdiği minerallerle oldukça besleyicidir. Kan şekeri seviyesini düzenleyerek yağ depolanmasını azaltır.
Ana öğünlerimizde tüketeceğimiz kinoa salatası kilo vermemiz için birebirdir.
18 ) Yumurta : Kilo vermeye günün başlangıcıyla beraber başlatır
Yumurtanın tümüne yakını protein, bu nedenle önemli ölçüde tokluk hissi veriyor. İki ince dilim, esmek ekmek, az miktarda yağsız peynir ve bir adet haşlanmış yumurta ile yapacağınız kahvaltı gün boyu daha tok hissetmenizi sağlıyor.
19)Baklagiller : Diyetin olmazsa olmazları
Baklagiller Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, baklagil tüketiminin bağırsaktan 'kolesistokinin' salgılamasını artırdırığını gösteriyor. Bu 'kolesistokinin' maddesi iştahı azaltıyor. Fasulye, barbunya bakla gibi baklagiller, kan şekerini az miktarda yükseltiyor, vücuda bitkisel protein ve bağırsaklarınızın ihtiyaç duyduğu lifleri sağlıyor.Bunların en önemlilerinden bir tanesi : Chia Tohumu; İçeriğinde protein,yağ,lif ve omega 3 vardır.Hatta omega 3 bakımından en zengin besin kaynaklarından biridir.Bu besin uzun süre tokluk hissi sağlayacağı için zayıflamaya yardımcı olur.C vitamini açısından portakaldan bile zengindir.İçeriğindeki bulunan kalsiyum sayesinde kemik sağlığı için çok faydalıdır.Chia Tohumları 2 bardak süt kadar kalsiyum sahibidir.Kolestrol içermez.Tüketim miktarı için beslenme ve diyet uzmanına danışılmasında fayda vardır
20 ) Süt ve Süt ürünleri : Kilo vermeye yardımcı en fit seçeneklerden
İçeriğindeki probiyotikler sayesinde vücudun metabolizmasını düzenlemekte ve kilo vermemizi kolaylaştırmaktadır.
Ana ve araöğünlerimizde yoğurt, süt,ayran,kefir, cacık şeklinde bolca tüketebiliriz.

Sağlıklı Günler Dilerim
Diyetisyen Zehra Göktaş
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kilo Vermeyi Sağlayan Yiyecekler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Zehra GÖKTAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Zehra GÖKTAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Zehra GÖKTAŞ'ın Makaleleri
► Uyutan Yiyecekler Dyt.Gülşen LÜKEL
► Mutluluk Veren Sağlıklı Yiyecekler Dr.Dyt.Feray ÇAĞIRAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kilo Vermeyi Sağlayan Yiyecekler' başlığıyla benzeşen toplam 33 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kış Diyeti Kasım 2016
► Ek Besin Döneminde Beslenme Ağustos 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:25
Top