2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erken Boşalma (Erken Boşalıyorum)
MAKALE #17321 © Yazan Psk.Bayram ŞİMŞEK | Yayın Ekim 2016 | 8,917 Okuyucu
ERKEN BOŞALMA

Erken boşalma cinsel terapi ile %99 çözülen, cinsel terapinin en çok işe yaradığı cinsel sorunun başında gelir. Ortalama 8 – 12 seansla çözülür.

Ülkemiz de en sık rastlanan cinsel sorundur denilebilir. Yapılan araştırmalar aslında günümüz cinsel sorunların en büyük felakEti olarak adlandırılabilir. Çünkü ilişkiyi kadın orgazm ya da orgazmlar yaşayıncaya kadar sürdüremiyorsanız her iki partner de aslında seks hayatlarından yarar sağlayamıyorsunuzdur.

İlişki sırasında uzun süre dayanmak önemli bir nokta gibidir. Herşey bir yana kim büyük bir sıkıntıya neden olmak yerine partnerine giderek artan şiddetteki orgazmları esirgemek ister. Partneri art arda orgazm olması iki tarafı da çok mutlu edecektir.
Bir çok erken boşalanan erkek eşleri tarafından aşağılanmakta, evde aile içi kavgalar eşler arası gerginliklere yol açmaktadır. Düşünün ki tam boşalmaya yakın bu elinizden alınıyor, yani çok açsınız birkaç gündür hiç bir şey yememişsiniz ve bir elinize çok güzel bir yemek veriyor ve tam ısıracaksınız elinizden alınıyor yaşayacağaınız öfkeyi hayal edebiliyor musunuz, işte kadınlarda aynı öfkeyi ve tatminsizliği yaşıyorlar.
Bir çok evlilikte erken boşalma nedeniyle boşanma, aldatma olayları çok olmaktadır.
ASLINDA CİNSEL TERAPİ İLE KESİN OLARAK ÇÖZÜLEN BİR SORUNDUR.

ERKEN BOŞALMA NEDİR?

Erkeğin kontrolü elinde olmayan istemsiz kontrolsüz bir şekilde oluşan, kontrol edilemeyen boşalmaya denir. Bu durum en az altı ay devam etmeli ve erken boşalma sorunu yaşayan erkeğin düzenli bir ilişki içerisinde tekrarlayıcı ve yineleyici olması gerekir. Erken boşalma olarak adlandırılan boşalmanın denetlenememesi durumu Türkiye deki erkeklerin en sık biçimde görülen cinsel sorunların başında gelir. başka bir deyişle denetimsiz veya kontrolsüz boşalma: penis vajina birlikteliğinden hemen önce ya da sonrasında kişinin boşalma refleksinin kontrol edemeyip boşalmanın gerçekleşmesidir. Bu olay eskiden çok sorun değildi ancak kadının orgazma ulaşması doyumu tatması önemli olmadığı dönemlerde erkeğin ne kadar dayanabildiğinin bir önemi yoktu.

“Erkeğin, partneri, kadının orgazm olmadan önce boşalması” şeklindeki bir tanımlama mevcut durumun partnerinin orgazmının gecikmesi, orgazm olamaması, cinsel isteksizlik vb. durumlarla ile ilgili olup olmadığını yeterince yansıtmadığından doğru kabul edilemez ve bu tanımlama günümüzde bir cinsel yanlış inanç olarak kabul edilmiştir.
Çiftlerden en az birinde süre açısından memnuniyetsizlik yaratan bir durum olmalıdır. Bu nedenle partner ile birlikte değerlendirilmelidir.

Erken boşalmada önemli olan süre değil, boşalma refleksi üzerinde istemli denetimin olmamasıdır. Tekrarlayıcı bir durum olması, yani arda bir oluyorsa bu sorun değildir, cinsel birleşme öncesi, ya da hemen sonrası ya da erkeğin ve partnerinin istediği süreden daha önceden oluşan boşalma olarak tanımlanabilir.

Günümüz de artık kadınlar da cinselliği öğrendiği orgazmı ve tatmin olmayı öğrendiğinden artık erkekler her zamankinden daha önemli hale geldi yapmak ya da çok yapmak yeterli değil artık, partneri hoşnut etmek bir hatta bir çok kez kadını orgazma ulaştırmaktır.

KİŞİDE BOŞALMA SÜRELERİ VE SINIFLANDIRMASI
o Normal boşalma : Süreye bağlı olmadan partnerler arasında bir uyum söz konusudur. Boşalmanın üzerinde denetim ve kontrol erkeğin elindedir. Partnerler birlikte boşalma zamanını kontrol etme vardır. Bu bazen 1 dakika bazen 60 dakika olabilir, yani istemeden korkulu bir boşalma yoktur. Eşler arasında genelde boşalma zamanı ile ilgili bir rahatsızlık bulunmamaktadır.
o 5-7 dakika : Boşalma üzerinde bir denetim ve kontrol yoktur. Boşalma tam istenildiği gibi bir şekilde gerçekleşmez. Partnerin orgazm süresine bağlı olarak her iki taraf da bu süreyi sorun olarak algılamayabilir. Orgazm ve tatmin sorunları yaşanmayabilir bu durum tamamen partnerlerin ihtiyacına göre değişir, bazen sorun olarak algılanabilir bazen de ön sevişme uzun tutularak bu sorun olmayabilir.
o 3-4 dakika : Boşalma refleksif kontrolsüz bir şekilde gerçekleşir. Boşalma sırasında bilinçli bir denetim yoktur. iyi derecede erken boşalma (denetimsiz boşalma) durumu vardır. Eşler arasında sorunlar ortaya çıkabilmekte ama çoğu kadın orgazm ve cinselliği bilmediği için sorun olmayabilir.
o 1-2 dakika : Boşalma refleksif kontrolsüz bir şekilde gerçekleşir. Orta derecede erken boşalma kontrol edememe durumu vardır, Boşalma sırasında bilinçli bir denetim yoktur. Eşler arası gerginlik, çatışma, cinsel isteksizlik ve hatta ereksiyon sorunları da yol açabilir.
o 0 saniye : Boşalma refleksif tamamen denetimsiz bir şekilde penis vajinaya girmeden gerçekleşir, boşalma sırasında bilinçli bir denetim yoktur. İleri derecede erken boşalma, denetimsiz boşalma durumu vardır. Eşler arası gerginlik cinsel isteksizlik ereksiyon ve aile içi ciddi sorunlara yol açabilir. Boşanmaya kadar giden sorunlar ortaya çıkar.

GÖRÜLME SIKLIĞI

Ülkemizde görülme sıklığı oldukça yüksek olan erkekler arasında en sık görülen cinsel sorunların başında gelir. Resmi sonuçlar yurt dışıyla paralelik göstermektedir. Türkiye deki erkeklerinin %60-%70 lik kısmı erken boşalma problemi yaşadığı ortaya çıkmıştır. İnternette en çok aranan cinsel sorunların en başında gelmektedir. Yapılan araştırma ve görüşmeler de erkeklerle yapılan görüşmeler de yüzde 75 i inde erken boşalma problemi olduğu ortaya çıkmıştır. Yani erkeklerin en büyük sorunlarının başında gelir ancak bir çok erkek bu durumu kabul etmemekte kimseye anlatamamakta ve yanlış tedavi yolları denemektedir.

ERKEN BOŞALAN ERKEKLERİN ÖZELLİKLERİ

Aceleci ve sabırsızdırlar
Hızlı yemek yer hızlı araba kullanır hızlı sigara içerler
Herşeyi zamanında yapma ince ayrıntıları düzelten hassas kişilerdir
Yani erken boşalma gibi hayatlarının bir parçasıdır hızlı, erken, aceleci olmak
Alt ıslatma geçmişi vardır
Heycanlı telaşlı bir yapıları vardır

TEDAVİ

Bir çok erkek bu sorunu çözmek için internetten ya da sex shoplardan çeşitli ilaçlar, geciktiriciler, kremler, prezervatifler, rahatlatıcı psikiyatrik ilaçlar kullanırlar ve genelde hiç biri işe yaramaz. Erken boşalma öğrenilen bir davranıştır. Seanslar da bu yanlış öğrenmeler belirlenir ve bunlar değiştirilmeye çalışılır. En temel yöntem bilişsel davranışçı yöntemler kullanılır. Bunun yanında cinsel egsersizler yapılır özellikle boşalma anının fark edilmesi ve boşalma anının kontrol altına alınıp güçlenmeye yönelik egsersizler ve ev ödevleri verilir. Cinsel terapide özel bedensel çalışmalar terapinin başka konularına paralel olarak “aşk oyunları” adı verilen “ev ödevleri” şeklinde uygulanmakta olup bu ödevler partnerlere tarif edilir evde uygulanıp gelinmesi istenir. Burada da cinsel terapinin bayan partnerle, eşle birlikte uygulanması gerekliliği söz konusudur ancak eş gelmeden de çözülebilen bir sorundur ideal olanı eşli gelinmesidir, ama eş gelmek istemezse cinsel terapiye eşle ilgili bilgiler de erkeğe anlatılır ve eşine aktarılması istenir. Cinsel terapi kısaca; cinsel sorunun bilişsel açıdan işlenmesini, duyusal odaklanma, gerekli görüldüğünde gevşeme egzersizlerini, dur başla yöntemi tekniği, pc kasları güçlendirme, eşli ev ödevleri, bireysel ev ödevvleri vb. uygulamaları kapsamaktadır. En önemli tedavi aşk kaslarının (pc kasları) fark edilmesi, bu aşk kaslarının kontrol edilmesi boşalma denetiminin sağlanması üzerine çalışılır. Boşalma kontrolünü sağlayan bu kaslardır.

Erken boşalma cinsel terapi ile en etkili şekilde çözülen cinsel sorunlardan biridir. Altında özel bir sorun olmadığı sürece 8-12 seans arasında tamamen çözülür.

NEDENLERİ
%99’u psikolojik nedenlerden kaynaklanır.
Eşler arasında kadın da bu durumu destekleyebilir,
Eşler arası sorunlar
Adamın heycanlı gergin bir yapıya sahip olması
Yanlış bilinen cinsel bilgiler
Çabuk tahrik olma ve yetersizlik algısı
Erkeğin cinsel birleşme sırasında baskı altında olması
Ergenlikte yapılan hızlı mastürbasyonlar
Yarışa dönüşmüş mastürbasyonlar
Kötü genelev tecrübeleri
Evde cinselliğin günah ayıp vb. şeklinde öğretilmesi
Cinselliğin kötü olmaması gereken bir şey olması gerektiği gibi öğretilerle büyütülmesi
Erkeğin gücünü cinsellikle ölçmesi
Performans anksiyetesi ben güçlüyüm, erkeğim eşini tatmin etme korkusu
En önemlisi yanlış öğrenilmiş cinsel bilgiler ve hayat hikayeleri
çocukluğunda uzun süre annesi ile uyumuş olanlar

Her erken boşalma sorunu yaşayan kişinin kendine özgü bir nedeni vardır

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Erken Boşalma (Erken Boşalıyorum)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Bayram ŞİMŞEK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Bayram ŞİMŞEK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bayram ŞİMŞEK Fotoğraf
Psk.Bayram ŞİMŞEK
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi124 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Bayram ŞİMŞEK'in Yazıları
► Erken Boşalma- Denetimsiz Boşalma Psk.Dnş.Fatih FİDAN
► Erken Boşalma Psk.Mehmet CAN
► Erken Boşalma Nazlı ÇALIŞKAN
► Erken Boşalma Dr.Psk.Dilek AKGÜL
► Erken Boşalma Psk.Kamil DEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Erken Boşalma (Erken Boşalıyorum)' başlığıyla benzeşen toplam 35 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Okb - Emdr Terapisi ile Çözümü ÇOK OKUNUYOR Ekim 2022
► Niye Aile Terapisi Ocak 2016
◊ Psikoterapi Yardımı Ekim 2015
◊ Okula Uyum Sorunu Ekim 2015
◊ Mutlu Evliliğin Sırrı Eylül 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:00
Top