2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ofis Hayatında Sağlıklı Beslenme İçin Tavsiyeler
MAKALE #17331 © Yazan Dyt.Yunus Emre UZUN | Yayın Ekim 2016 | 3,012 Okuyucu
Ofis Hayatı ve Sağlıklı Beslenme Rutini için Uzmanından Altın Değerinde 12 Tavsiye!

Ofis hayatı yoğunluğu ve masa başı çalışma düzeni ile dağınık bir beslenme düzeni ve hareketsizlik söz konusu olmaktadır. Çoğu ofis, plaza ve kurumsal şirket çalışanı en çok fazla kilolardan ve sağlıksız beslenmeden dolayı oluşan halsizlik ve sağlıklı olmama durumundan şikayetçidir. Hatta öyle ki bu düzensizlik iş verimini bile etkilemektedir. Buna bir çözüm bulmak isteyenler için 12 adet altın değerinde uzman tavsiyesi tam olarak burada!

1-Fastfood’a elveda deyin!

Öğlen yemekleri için en büyük kurtarıcı olan fastfooda an itibari ile elveda demeniz sağlığınız için alacağınız en güzel karar olacaktır. Sağlıklı olmayan malzemeler ile hazırlanan fastfood yiyecekler sağlığınıza zarar verdiği gibi aynı zamanda gereksiz enerji içeriğiyle de yağ birikiminizi arttırarak sağlıksız ve vücudunuzda istenmeyen bir görüntü oluşturan kilo alımına sebep olacaktır.

2-Fastfood’un arkadaşı gazlı içecekler ve hazır meyve sularına alternatifler seçin!

Gazlı içecekler ve hazır meyve suları da yoğun şeker içerikleri ile kilo alımınızı arttıracaktır. Aynen fastfood da olduğu gibi istenmeyen görüntüler oluşumuna neden olacaktır. Bu içecekler yerine ayran veya çok isterseniz taze sıkma meyve suları tercih edebilirsiniz ancak unutmayın ki meyveyi posasıyla tüketmek meyve suyu olarak tüketmekten daha sağlıklıdır.

3-Masanızda sürekli hazır bekleyen bir şişeniz olsun!

Su tüketiminizin azalmasının vücudunuzun işleyişinde aksamalara ve ödeme neden olabileceğini biliyor musunuz? Aynı zamanda vücudunuzun formunun bozulmasına ve kilo vermenizin yavaşlamasına da sebep olur. Maalesef ki yoğun iş hayatı nedeni ile çoğu insan su tüketimini ihmal ediyor. Bunun için çözüm olarak kendinize bir adet su şişesi veya termos edinebilirsiniz! Böylece sürekli göz önünde bulunan su şişenizden su içmek kaçınılmaz olacaktır. Eğer su içmeyi zevkli hale getirmek istiyorsanız birkaç dilim elma, limon, portakal, nane veya benzeri istediğiniz meyve dilimlerinizi suyunuza katarak su içmekten zevk alabilirsiniz.

4-Çekmeceniz sağlıklı atıştırmalık cenneti haline gelsin!

Ara öğünler sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarındandır. Ani acıkmaları, kan şekeri düşmesini engeller ve sağlıksız atıştırmalıklara olan isteği baskılar. Sağlıklı ara öğün ve atıştırmalık olarak meyve, yoğurt, kuruyemiş ve kuru meyveleri tercih edebilirsiniz!

5-Öğün atlamaya son!

Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve ara öğünler maalesef ki gün içerisindeki yoğun tempodan veya başka sebeplerden dolayı atlanabiliyor ancak sağlıklı beslenmenin ilk kuralı öğün atlamamaktan geçer! Kendinize sunacağınız pratik yöntemlerle öğün atlamaya son verebilirsiniz. Kahvaltı için tost veya sandviç tercih ederek başlayabilirsiniz! Uzun süren toplantılara sağlıklı atıştırmalıklarınızla girerek ara öğünlerinizi atlamadan güne devam edebilirsiniz. Öğle yemeklerini işlerinizin yoğunluğundan dolayı veya sağlıklı yemek bulamamaktan ötürü sakın ihmal etmeyin! Öğle yemeklerinde salata veya sandviç gibi seçeneklerle sağlıklı beslenebilirsiniz. Geç biten, uzayan günler için ise akşam yemeğini atlamayın! Akşam yemeklerinin geç yendiği günlerde ara öğünlerinizi sıklaştırabilirsiniz. Geç kalan yemeklerinizde salata, menemen, ızgara et gibi seçenekleri tercih ederek sağlıklı beslenme rutinini devam ettirebilirsiniz.

6-Çay, kahve tüketiminizi sağlıklı hale getirin!

Çay ve kahve iş hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biridir. Gün içerisinde fazla tüketilen çay, kahve kafein birikimine neden olabilmektedir. Kafeinin yanı sıra çay ve kahve ile tükettiğiniz şeker kilo alımının ve sağlıksız görüntünün en önemli sebeplerindendir. Şekeri bırakmanız çok büyük fark yaratacaktır, kısa sürede hissedeceksiniz. Ayrıca hazır kahve paketleri ile aldığınız süt tozları da sağlığınız için zararlı ürünlerdendir. Süt tozu yerine çok az miktarda süt tercih edebilirsiniz.
Siyah çay tüketimi yerine yeşil çay, beyaz çay veya bitki çayları tercih ederek de sağlıklı seçenekleri arttırmış olursunuz.

7-Harekete fırsat verin!

Ofis hayatının en önemli sorunlarının başında hareketsizlik gelir. Masa başı iş düzeni, kısıtlı çalışma alanları bunun sebebidir. Ancak ofiste kendinize hareket olanağı tanıyabilirsiniz. Ofis egzersizlerini araştırarak ve öğrenerek başlayacağınız bu yolda ikinci adım merdiven kullanmak olacaktır. Gün içerisinden birkaç katı merdivenle inip çıkmak çok fazla fark yaratacaktır. Ayrıca ofisteki ufak işler için arkadaşlarınızdan yardım istemeyin! Ufak tefek bahanelerle yerinizden kalkarak harekete fırsat verin!

8-Evden yemek taşıma geleneğini canlandırın!

Ofiste sağlıklı beslenmek için gerekli olan yiyecekleri bulamıyorsanız ve sürekli dışarıdan yemek yemek zorunda kalıyorsanız evde hazırladığınız kahvaltılık sandviçleri veya öğle yemeği için kendi hazırladığınız yemekleri taşımayı deneyin! Böylece yediğiniz yemekler hem kontrolünüz altında olur hem de bu sebepten ötürü sağlıklı beslenme kurallarını atlamış olmazsınız!

9-Arkadaş grubunuzu sağlıklı beslenmeye davet edin!


Kalabalık ortamlarda en önemli şey sağlıklı beslenme arkadaşlıklarıdır. Aksi takdirde siz sağlıklı beslenmeye çalışırken etrafınızda beslenme düzeni olan bireylerle olumlu sonuç almaya çalışmak çok zor olacaktır çünkü yemek yemek en fazla etkileşim içeren aktivitelerden birisidir. Arkadaş grubunuzu veya yakın arkadaşlarınızı sizinle sağlıklı beslenmeye ikna ettiğiniz takdirde sağlıklı beslenmek daha kolay hayat stiliniz haline gelecektir.

10-Otomatlarla ilişkinize mesafe koyun!

İş yerlerinin en büyük günah keçilerinden birisi otomatlardır. Otomatların bu kadar tehlikeli olmasının altında atlanan öğünler yatar. Ancak otomatlarla araya mesafe koymanız için kendinize sağlıklı atıştırmalıklar edinmeniz gerekmektedir. Fakat otomatlarınızda sağlıklı olduğuna inandığınız meyve, diyet bisküviler gibi atıştırmalıklar varsa porsiyon kontrolü yapmak şartı ile onları tercih edebilirsiniz.

11-Toplantılar için sağlıklı atıştırmalıklar talep edin!

Bitmeyen uzun toplantılar, açlık krizleri ve ortaya konulan sağlıksız kuru pastalar, atıştırmalıklar ve bisküviler. Buna bir dur demenin zamanı geldi! Toplantılar için sağlıklı atıştırmalıklar talep edin! Meyveler, küçük kanepeler, yoğurt, ceviz, fındık, badem gibi seçenekler daha sağlıklı atıştırmalıklar yapmanızı sağlar ve gereksiz kalori alımınızı engeller.

12-Profesyonel eğitim talep edin!

İş arkadaşlarınızla birlikte alacağınız beslenme eğitimleri iş yerinde daha sağlıklı beslenme isteği duyan bir ekip olmanızı sağlar. Aynı şekilde sağlıklı beslenmeye çalışırken doğru bilinen yanlışların kurbanı olmanızı engeller. Böylelikle adımlarınızı daha bilinçli ve daha sağlıklı atarak daha iyi beslenme koşullarına sahip olursunuz. Ofis ortamında ise sağlıklı beslenmeden kaynaklanan yüksek enerji ve performansın farkını rahatlıkla hissedebilirsiniz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ofis Hayatında Sağlıklı Beslenme İçin Tavsiyeler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Yunus Emre UZUN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Yunus Emre UZUN'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yunus Emre UZUN Fotoğraf
Dyt.Yunus Emre UZUN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi310 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Yunus Emre UZUN'un Yazıları
► İş Hayatında Beslenme Dyt.Özge KELEBEK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Ofis Hayatında Sağlıklı Beslenme İçin Tavsiyeler' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:12
Top