2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dişlerinizde Yaşanılan İnanılmaz Olaylar
MAKALE #17651 © Yazan Dt.Hatice Betül SAYLAR | Yayın Aralık 2016 | 7,420 Okuyucu
DİŞLERİNİZDE YAŞANILAN İNANILMAZ OLAYLAR

Dişlerimizin her biri vücudumuzda bir organı temsil eder. Dişlerimizle vücudumuz arasında direkt bağlantılar vardır, bu nedenle dişlerimizin köklerinin dibine yapılan iğnenin, vücudumuzda ki organa pozitif tesiri vardır.

Nöralterapi çeşitli hastalıkların, özellikle ağrının tedavisine yöneliktir.Nöralterapi, vücudumuzun genel haberleşme sistemi olan ve tüm vücudumuzu saran sinir sistemi, buna dahil olan kas dokusu ve lenf sistemimizle alakalıdır.Nöralterapi vücutta belirli noktalara iğne ve solüsyon yoluyla dışarıdan belirli uyaranlar vererek, esasında vücudun kendi kendini tedavi etme prensibine dayanır.Aslında şifa, kişinin vücudundan gelir.Biz ne yapıyoruz, diş köklerine yaptığımız enjeksiyonla vücuda bunu hatırlatıyoruz. Enjeksiyon için % 0,5- 1'lik prokain ya da lidokain ( lokal anestezik ) kullanıyoruz. Vücuda , dişi kullanarak, "İyileş" komutunu veriyoruz.Vücutta,onunla bağlantı kurduğumuz dişin ,ona söylediğini algılıyor ve o dişin temsil ettiği organ, başlıyor iyileşmeye... Biz, küçük bir enjeksiyonla ,bu mucizevi iyileşmenin anahtarını açıyoruz.
He şey vücudu, bir bütün olarak görmekte gizli.Modern tıp, yıllar yılı bunu hep ayırdı.Bütünsel diş hekimliği, kişiye dişten ibaret olarak bakmıyor. Neye bakıyor, dişe baktığında tü vücudu görüyor.Nöralterapi bir sihir değil, sihir ötesi bir bilim.
Nöralterapi, 1926'lar da iki Alman hekim kardeşin ,Ferdinand ve Walter Huneke 'nin dikkatlerini çeken bir olayla başlamıştır.

1926'da Ferdinand Huneke, novakainin (anestezik madde) istemeden damar dışına taştığı bir damar içi uygulamada sonrasında hastanın kronik migreninin iyileştiğini gözlemlemiş.Daha sonra her iki hekim, migrenini bir türlü geçiremedikleri kızkardeşlerine romatizmal hastalıklar için önerilen bir ilaç kombinasyonunu ,damardan uyguladıklarında, kız kardeşlerinin daha ilaç bitmeden ani olarak ağrılarının geçtiğini , neşeli ve mutlu bir hale geçtiklerini gözlemlemişlerdir.

Bu durumu araştırdıklarında yanlışlıkla damar içi uygulanan değil, kas içine uygulanan ilaç formunu enjektöre çektiklerini , bu formun damardan uygulanan formdan farklı olarak prokain içerdiğini farketmişlerdir. İlaç daha emilmeden gerçekleşen iyileşmenin ise ilacın damarı çevreleyen sinir ağına etkisi ile ortaya çıktığını keşfetmişlerdir.Huneke kardeşler nöralterapinin temelini atarken ,basit hata ve tesadüflerin olumlu sonuçlarını inceleyerek tıbbın yeni uygulama alanını geliştirmişlerdir.

Nöralterapi , vücudu bir bütün olarak değerlendirir. Vücudumuzu bir ağ gibi saran bağ dokumuz ve sinir sistemimiz sayesinde belli bir organ veya dokuda ki hastalık, ona bağlı olan başka bir doku veya organda hastalık gösterebilir. Bu negatif etkiyi yaratan alanlara bozucu alan denir.

Vücudumuzda ki tüm organ ve dokuların birbiriyle olan bağlantısı tartışılmaz bir konudur. Peki o zaman dişlerimiz ? Dişlerimizin de vücudumuzda ki organlarla ilişkisine bir göz atalım, vücudumuz bize neler söylüyor ?

Sağ bölgede ki arka çiğneme dişleri ; akciğer , kalınbağırsak ve sinüsler ile bağlantılıdır. 20 yaş dişlerimiz ise kalp ve ince bağırsağımızla bağlantılıdır. Köpek dişlerimiz ise karaciğer ve safra kesesini temsil eder. Ön keser dişler , böbrek ve ürogenital sistemle ilgili bilgiler verir.

Sol bölgede ise sağ taraftan farklı olarak arka tarafta ki çiğneyici kısım, dalak ve mide ile ilgili bilgi verir.

Bütün bu bilgilerin üstüne bütünsel diş hekimliğinde, diş hekimleri sadece semptomu gidermeye yönelik , yani sırf ağrıyı kesen, dolgu yapan , implant takan kişi değildir. Aynı zamanda vücudumuza bütünsel bakarak , çeşitli hastalıklar hakkında fikir sahibi olup gerekli yönlendirmeleri yapan kişidir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dişlerinizde Yaşanılan İnanılmaz Olaylar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Hatice Betül SAYLAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Hatice Betül SAYLAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Hatice Betül SAYLAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Dişlerinizde Yaşanılan İnanılmaz Olaylar' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:07
Top