2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Genç Kalmanın ve Gençleşmenin Yeni Adı: Happy Lıft!
MAKALE #17839 © Yazan Prof.Op.Dr. Cemal AYGIT | Yayın Ocak 2017 | 3,686 Okuyucu
Yüzyıllardır bilim adamlarının üzerinde sürekli çalıştığı bir konu var: Genç kalmak ve gençleşmek! 21. yüzyıla gelindiğinde bilim adamları hala bu işin üzerinde çalışıyorlar ama öyle bir yöntem geliştirdiler ki, genç kalmanın ve gençleşmenin yeni adı olarak anılmaya başlandı: Yüzde ve Boyunda İple Askı Tekniği ile Ameliyatsız Yüz Germe yani Happy Lift.

Happy Lift son yıllarda geliştirilen ve Avrupa’da sıkça kullanılan yeni bir cilt germe (lifting), canlandırma ve 3 boyutlu şekil kazandırma yöntemi.
İnsan dokusuna uyumlu olan, özel üretilen iplerin bir kanül (çok ince boru) ile cilt altına yerleştirilmesine dayanan bir uygulamadır. Ayrıca bu yöntemin cilt kalitesini artırdığı ve bir anlamda hücre yenilenmesi etkisi de gösterdiği tespit edilmiştir.

Happy Lift kadın-erkek tüm hastalarda güvenle uygulanabilir.

Dokuların sarkması ile birlikte, derin çukurlar ve kırışıklıklar cildin destek yapısında bir iç değişim göstererek belirmeye başlayacaktır. İşte, 30’lu yaşlarda görülmeye başlayan yaşlanma sürecini, ergenlik ve 20’li yaşlarda temeli yüzün üst kısmında olan fakat zamanla ters dönen “güzellik üçgenini” ters çevirmektedir.

Büyük ameliyat ya da görünen izler olmadan yaşınızdaki rakamları azaltan minmal invasiv, kısa iyileştirme tekniği ile zamanda geri atılan bir adımın anahtarıdır.
Tüm vücutta kullanılabilen, uygulandığı bölgede hızlı bir toparlanma etkisi gösteren, lokal anestezi altında uygulanan ve hastayı sosyal hayatından uzaklaştırmadan tedavi olanağı sunan bir yöntemdir. Yüz germe ameliyatına alternatif, ameliyatsız yüz gençleştirme uygulaması olarak, estetik cerrahide kabul görmüştür.

Happy Lift’te kullanılan ipler:

Emilebilir ipler insan cildinde normalden daha uzun süre kalmak üzere tasarlanmış, alerjik olmayan, 50 yılı aşkın süredir cerrahi birçok operasyonda kullanılmış, güvenli bir materyal olan caprolactone'dur.

Uygulama yapılacak bölgenin temizlenmesi ile başlar.

Bölgeye lokal anestezi etkili krem uygulanır. Lokal anestezi ile uygulama sırasında kanül kullanılır ve ağrı acı hissetme söz konusu değildir. Uygulama bölgeleri öncelikle hekimin kararına bağlıdır. Genel olarak kaşlar, yanaklar, çene hattı, boyun veya yüzün tamamında kullanılabilir.

Yöntemin klasik yüz germeden farkı bu uygulamanın sadece küçük giriş deliklerinden yapılabilmesidir.

Bu deliklerden cilt altına koyulan iplikler cildinize mekanik destek sağlamakla kalmaz, ciltte onarılma sürecini de tetikler. Kolajen, elastin lifler ve dolaşım artışı ile ciltte sıkılaşma gerçekleşir. Hekiminizin kullandığı teknikle 3D (üç boyutlu) etki elde edilebilir. Uygulama süresi yaklaşık 30-60 dakikadır. Happy Lift uygulanan kişi hastanede yatmadan, aynı gün, işlemden sonra evine gidebilir.

Happy Lift’in genel olarak 12-15 ay içinde yok olur.
Kullanılan ipteki çift yönlü barb'lar ve fibrotik reaksiyon sayesinde kaldırma, germe etkisi bu dönemden sonra da devam eder.

Sonuçların 3 yıla kadar sürdüğü ortaya konmuştur.

Ameliyatsız, iplikle yüz germe işlemi; PRP, mikroiğneleme, fokuslu ultrason, botoks ve dolgu işlemleriyle birleşik olarak da uygulanabilir.

Riskleri var mıdır?
(Emilebilir-Absorbable) Caprolactone İplikler yıllardır ameliyatlarda kullanılan güvenilir ipliklerdir. Yapılan çok sayıda uygulamada ve bilimsel çalışmalarda herhangi bir yan etkisi görülmemiştir. İşlemden sonra uygulama alanında şişlik, morarma, hassasiyet ve ağrı olabilir. İpliklerin girdiği alanlarda minik gamzeleşmeler olabilir. Tüm bu değişiklikler 3-5 günde geriler

Kimler uygulayabilir?
Uygulayıcı hekiminizi seçerken dikkatli olmanız gerekir. Bu konuda eğitim almış plastik cerrah veya dermatolog uzmanlardan görüş almanızda fayda vardır.

KISACA:
*Risksiz
*Lokal anestezi ile gerçekleştirilir.
*Uygulamadan hemen sonra hayata dönülebiliyor.
*Uygulamadan 3-5 gün sonra hiçbir belirti kalmıyor.
*Kullanılan ipler zaman içinde eriyor.
*Kanama, iz, kabuklanma olmaz.
*Ortalama 30-45 dakika sürüyor.
*Etki ortalama 3 sene sürüyor.
*Yüz daha genç görülüyor.
*Kadın, erkek her yaş grubuna uygulanabiliyor.

Prof. Dr. Cemal Aygıt
Estetik & Plastik Cerrahi
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler  
► Yeni Bir Konsept: Profiloplasty Dr.Naci ÇELİK
► Burun Ameliyatlarında Yeni Yöntemler Op.Dr.Ahmet ŞİRİN
► Burun Estetiğinde Yeni Trendler Op.Dr.Süreyya ŞENELDİR
► Bel Fıtığı Ameliyatlarında Yeni Yöntemler Op.Dr.Bülent Fahri KILINÇOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Genç Kalmanın ve Gençleşmenin Yeni Adı: Happy Lıft!' başlığıyla benzeşen toplam 84 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
 
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:58
Top