2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yılbaşı Akşamı Sonrası 1 Ocak Beslenme Önerileri
MAKALE #17860 © Yazan Dyt.Zülal YALÇIN | Yayın Ocak 2017 | 2,388 Okuyucu
2016 ‘yı geride bırakacağımız şu günlerde herkes yılbaşı için planlarını çoktan oluşturmaya başladı. Kimimiz ailesi ile birlikte yılbaşını tatile çevirme planı yaparken kimimiz arkadaşlarımızla birlikte geçireceğimiz bol eğlenceli bir yılbaşı partisinin planını hazırlıyoruz. Yılbaşı denilince akıllara kurulan harika sofralar, lezzetli yemekler ve bol eğlence ile 2016 ‘nın tüm stres ve yorgunluğunu atmak gelir.
Yeni yılı kutlarken nasıl bir akşam geçirdiğimiz kadar ertesi güne nasıl uyandığımz da önemlidir. Gece boyunca besin ve alkol tüketiminin devam etmesi ertesi güne şişkinlik, gaz gibi mide problemleri , ciddi baş ağrıları, halsizlik, sindirim sıkıntıları ile uyanmaya sebep olur.
 Geç saatlere kadar besin ve alkol tüketimi devam ettiyse ertesi güne bol su içerek başlamalısınız. Yılbaşı gecesi kaçırmalarını toparlamak adına ertesi gün içtiğiniz suyu 3lt’ye çıkartabilirsiniz.Bu sayede gece 21.00 den sonra tükettiğiniz ve midede sindirilmeyen besinlerin enerjiye çevrilme süreci başlar.

 Yılbaşı gecesi tüketilen alkolün olumsuz etkileri ertesi gün ortaya çıkacağı için gece boyunca bol su içmeye devam edilmelidir. Hatta suyunuzun içine birkaç dilim limon ilavesi yaparak C vitaminini yükseltmek ödem atmayı kolaylaştıracaktır.


 Gece eğlenmenin vermiş olduğu yorgunluğu tüm gün uyuyarak kapatmaya çalışmayın. Vücudunuz uyandıktan sonra hormonal sisteminiz daha farklı çalışmaya başladığı için güzel bir kahvaltı ile enerjinizi toparlayabilirsiniz.

 Özellikle kahvaltıda size gün boyu yorgunluk hissini unutturacak ve vücudunuzu temizleyecek antioksidan içeriği yüksek kırmızı biber, ananas, kivi, yaban mersini, maydanoz gibi besinlere yer vermelisiniz.

 Kahvaltıda peynirli kırmızı biberli bir omlet ile metabolizmanızı hızlandırmak için bir adım atarken yüksek c vitamini ve protein ile vücudunuzu uyandırmış olacaksınız.


 Sabah yapılan güzel bir kahvaltıdan sonra güne hafif öğünlerle devam edin. Mideyi rahatlatmak adına detoks çaylarının yanı sıra zyt. sebze yemekleri ve salatalar ile hafif öğün planı yapın ve midenizi yormayın.

 1 Ocakta alkol alımından ve kafein alımından kaçının.


 1 Ocakta yılbaşı gecesinin yorgunluğunu atmak için midenize ve bedeninize zaman tanıyın. Mide bulantıları , şişkinlik ve sindirim problemlerini ortadan kaldırmak için kendinize sindirim sisteminizi rahatlatacak çaylar hazırlayabilirsiniz. Bu sayede gece tüketilen şekerli besinler ve alkolün sebep olduğu ödem ve şişkinlikten kurtulmanız daha hızlı olacaktır.

 Yılbaşının ertesi günü vücudunuz yeni güne adapte olurken hareketsiz kalmayın. Gün içinde dinlenip biraz toparlandıktan sonra yarım saatlik temiz havada yapacağınız bir yürüyüş vücudunuzun yenilenmesini ve canlanmasını sağlayacaktır.

 31 Aralık günü akşam çok yemek için kendinizi gün içinde aç bırakmayın. Bu vücudunuzun daha fazla yağ depolamasına sebep olacaktır. Gün içinde sabah daha yoğun olmak kaydıyla akşama doğru hafifleyen bir beslenme programı takip etmeniz yılbaşı akşamını daha dengeli geçirmenize yardımcı olur.


 1 Ocakta gün içinde beslenmenizde karbonhidratlardan mümkün olduğunca uzak durarak sebze ağırlıklı hafif bir gün geçirmenizi sağlar. Potasyum içeriği yüksek ıspanak, avokado, somon, kereviz gibi sebzeleri beslenmenize eklemelisiniz .Bu sayede yıl başı gecesi tüketilen tuzlu besinlerden alınan sodyumun atılması kolaylaşır, kasların doğru çalışması ,kanın asit-baz dengesinin yeniden düzenlenmesinde önemli rol oynayacak.

Sağlıklı ve formda bir yıl geçirmeniz dileğiyle ..


Beslenme ve Diyet Uzmanı
Zülal YALÇIN
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yılbaşı Akşamı Sonrası 1 Ocak Beslenme Önerileri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Zülal YALÇIN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Zülal YALÇIN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Zülal YALÇIN Fotoğraf
Dyt.Zülal YALÇIN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi29 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Zülal YALÇIN'ın Yazıları
► Yılbaşı İçin Beslenme Önerileri Dyt.Yelda ÖZEL DAĞCI
► Ramazanda Beslenme Önerileri Dyt.Ayşe DURAN
► Ramazanda Beslenme Önerileri Dyt.Begüm KURAN
► Yaşlılıkta Beslenme Önerileri Dyt.Aylin ÇERÇİ
► Ramazanda Beslenme Önerileri Dyt.Gülhan KOCA
► Kanserde Tedavi & Beslenme Önerileri Dyt.Yunus Emre UZUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yılbaşı Akşamı Sonrası 1 Ocak Beslenme Önerileri' başlığıyla benzeşen toplam 37 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sdm Diyeti Nedir? Ocak 2017
► En Moda Diyetler Eylül 2016
◊ Spor Sonrası Beslenme Ocak 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:56
Top