2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kilo Vermeye Yardımcı Kürler
MAKALE #17998 © Yazan Dyt.Zehra GÖKTAŞ | Yayın Şubat 2017 | 5,425 Okuyucu
Kilo Vermeye Yardımcı Kürler

Zayıflamak ,yaza daha fit girebilmek ,istediği kıyafeti güzelce taşıyabilmek tüm insanların ortak hayali.Bunu istemeniz güzel fakat güzele ulaşmak her zaman çok da kolay olmayabilir.Sağlıklı ve kalıcı kilo verebilmek sadece diyet kürleriyle mümkün değildir sağlıklı beslenmeye dikkat etmeniz fiziksel aktivitemizi arttırmanız artı bunlara ek olarak diyet kürleri uygulamanız sağlıklı ve kalıcı zayıflamanızı sağlayacaktır.O diyet kürlerini sizin için derledik onlara ve sağlıklı beslenme kurallarına bir göz gezdirelim.

Yoğurt Limon Kürü ile Zayıflama

Limonlu yoğurt kürü diğer adıyla yoğurt diyeti ile zayıflama ve göbek eritme uygulaması en az iki 2 hafta kesintisiz olarak sürmelidir faydasını İlk bir haftadan sonra görmeye başlayacaksınız. önemli nokta şudur: ” Zayıflamak demek vücutta biriken fazla yağların yakılması demektir. Yani su kaybederek veya kas eriterek sağlıklı kilo vermek demek değildir. Bu sebeple yağ yakımını kolaylaştıracak besinler tüketmeniz gerekmektedir. İşte yoğurt limon kürü yağ yakarak zayıflama sürecini hızlandıran ve 3-4 haftada 6 kilo vermenize yardımcıdır. Yoğurt limon kürü uygulanırken dikkat edilmesi gereken noktalar yazının sonundaıdr. Bu kürde yoğurdun probiyotik etkisi ve Limon’un alkali özelliği birleşiyor.

Pul biberli Limonlu Yoğurt Kürü veya Zerdeçallı Limonlu Yoğurt Kürü Malzemeleri:
Zerdeçal, özellikle yağların yıkılmasında ve karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesinde çok faydalı bir baharattır.

Tarif
• Yarım limon
• 3 Yemek kaşığı az yağlı yoğurt
• Yarım çay kaşığı kadar zerdeçal ( Zerdeçal karaciğer yağlarının yakılmasında kullanılan çok etkili bir baharat türüdür. Zerdeçal bulamadıysanız Yoğurt Kürü uygulamasını 1 çay kaşığı pul biber ile de yapabilirsiniz.)

Yoğurt Limon Kürü Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Yapılışı:
Yoğurt Kürü‘nü yaparken, yarım limon suyunu, yoğurdu ve pul biberi (veya zerdeçalı ) bir kapta karıştırıyoruz.
UYGULANIŞI: Gece yatağa yatmadan yarım saat veya bir saat önce yoğurt limon karışımı tüketin . Bu karışım tüketildikten sonra bir şey yemeyin.

Hiçbir besin gibi bu kür de (Pul biberli veya zerdeçallı limonlu yoğurt kürü ) tek başına kesinlikle işe yaramaz. Yoğurt kürü uygulanırken daha sağlıklı ve kalıcı kilo verebilmek için için aşağıda belirtilen tavsiyelere mutlaka uymanız gerekmektedir.

Dip not : Bu kür hamilelik döneminde,emzirme sürecinde önerilmez.Şeker hastalarının kullanması için doktoralarından tavsiye almalrı gerekmektedir.

Uymanız gereken o noktalar

Fiziksel aktivitenizi arttırın : Hareketsiz bir yaşam alışkanlığı içinde insanın kilo vermesi zordur. Dolayısıyla, yoğurt limon kürü uygulamasını denediğinizde günlük hareket miktarınızı arttırmazsanız kilo vermeniz imkansızdır. Günlük 45 dakika kadar spor yapmaya özen gösterin ,yağ yakımı 45 dan önce başlamaz.
+
Bağırsaklarınızı Hareketlerinizi düzenleyin : Egzersiz en iyi bağırsak çalıştırıcılarındandır.Fakat bağırsak hareketleriniz zayıfsa,kuru kayısı,kuru erik,kayısı suyu gibi besinleri tüketimini arttırabilirsiniz. Ayrıca günde bir yada iki tane keçiboynuzu tüketmeniz bağırsak harektlerinizi düzenleyecedecektir. Bağırsak sisteminiz tıkalıysa, sırf bağırsakları temizleyerek dahi bir miktar kilo verebilirsiniz. Ayrıca bunun i,çin yeterli su almayı da unutmayalım. ( Günde ort. 2-2.5 litre ) .

3 BEYAZDAN UZAK DURUN
Bu süreçte tuzu, beyaz şekeri, beyaz ekmek ve rafine un ürünlerini ( makarna dahil ), hamur işi tatlıları, şekerli içecekleri ,kızartma ürünlerini,kaymak krema mayonez gibi yağlı besinleri ve hazır gıdalarla işlenmiş et ürünlerini büyük oranda kesmeniz. Bunların yerine bol yeşillikler, sebze ve temiz et ürünleri, süt ve süt ürünleri,yağlı tohumlar balık, kuru meyveler, tuzsuz her tür çerez tüketilebilir tabi porsiyon ölçülerini aşmadan. Bu önerilerimizi dikkate alırsanız, bir ay gibi kısa bir sürede başta iç organlarınızda yaşanan değişim cildinize yansıyacak, bir yandan zayıflarken bir yandan ışıl ışıl bir cilde sahip olacaksını

Su İçin
Vücudunuz susuzluğu açlıkla karıştırabiliyor hangisi olduğuna dikkat edin. Canınız abur cubur bir şey istediğinde de bir bardak su içmeyi ve bir 10 dakika bekleyi deneyin gerçekten aç olup olmadığınızı kontrol edin . Vücudumuza susuzluk hissi vücut susuz kaldığında değil elektrolit kaybı gerçekleştiğinde gelir ,su içmek için susamayı beklemeyin…


Araştırmalar yemekten önce 2 bardak ılık su içenlerin daha az yediğini ve daha tok hissettiğini gösteriyor çünkü ılık su vücudu geç terk eder. Yemek esnasında ve yemek bittikten 1 saat sonrasında sindirimi zorlaştırdığı için su tüketmeyin.


Günde 2-2.5 litre kadar su içmeye özen gösterin. Kahve ,çay gibi kafeinli içecekleri ,kola gazoz gibi gazlı içecekleri ve alkollü içecekleri içmeyin.
Doğal besinler tüketin

En sağlıklı besinler doğada bulunduğu şekli ile tükettiğiniz besinlerdir. Taze sebzeler ,sebze yemekleri , meyveler ,meyve suları ve kompostolar, süt ve süt ürünleri ,tam tahıllı ürünler ,tam tahıllı ekmek ve yemekler sizin için en doğru tercihler olacaktır.

Paketlenmiş hazır gıda tüketmeyin. Mecbur kalırsanız etiketleri mutlaka okumayı unutmayın

Doğru karbonhidratlar tüketin

Karbonhidrat tüketirken de temel prensibiniz doğalını tüketmek olsun. En basitinden kmek sofranıza gelmeden önce pek çok işlemden geçiyor Ama esmer pirinç tarladan toplandığı şekliyle önünüze geliyor yapacağınız tercihlere dikkat edin

İşlenmiş beyaz unla yapılmış ekmek, makarna, simit, poğaça, börek, kurabiye, kek gibi basit karbonhidratlardan uzak durunçünkü bu Basit karbonhidratların şekerden farkı yoktur. Hızlı bir şekilde sindirilip kana karışır ve kan şekerini hızla yükseltirler kan şekeri hızlı yğkselten besinler aynı zamanda hızla düşüür ve şeker bağımlılığı oluştururlar.Gördükleri işlem içeriklerini ve besin değerlerini büyük ölçüde kaybetmelerine sebep olur yanni bu yüzden aslında ‘boş kalori’ sağlarlar faydadan çok zarardırlar.

Bunların yerine basit karbonhidrat yerine tam tahıllar, sebze, meyve ve baklagiller gibi kompleks karbonhidratlar tüketin.

Meyve ve sebzelerin lif den zengin içeriği sindirimi yavaşlatır ve kan şekerini dengeler daha düzenli olmasını sağlar. Antioksidan ,mineral ve vitamin açısından zengindirler.

Az yağlı protein kaynaklarını tercih edin

Vücut hücreleri yenilemesi ,kas oluşumu , kan şekerini düzenlemek ve enerji üretmek için proteine ihtiyaç duyar.

Temel protein kaynağı, et ve süt ürünleri bunlarla beraber yumurta, baklagiller ve kabuklu yemişlerdir..

Hayvansal protein kaynakları arasında yağsız veya az yağlı olanları tercih etmek gerekir.
Kahvaltıyı ihmal etmeyin

Geceleri daha yavaş çalışan metabolizmaımızın güne aya bilme kodunun adıdır kahvaltı.Kahvaltı yapmazdak metabolizmamız hızlanmaz.Kahvaltı yapmayı ihmal etmemeliyiz.Özellikle protein ağırlıklı, tok tutan kahvaltılar güne daha daha sağlıklıbşmamamızı sağlar.

Ara Öğün Yapmayı Unutmayın

Metabolizmanızı hızlandırmanın en önemli basamaklarından birtanesi de her 2-2.5 saatte bir ara öğün yapmaktır..Tabi güzel tercihler ile…Sizin için örnek olabilecek araöğün seçenekleri az yağlı yoğurt,süt,bir porsiyon meyve,kuru meyve ,diyet büskivi olabilir.

Uykunuzu almaya özen gösterin

Günde en az 7-8 saat uyumaya özen gösterin.

Uykusuzluk tokluk hissi yaratan hormonlarda dengesizliğe yol açarak daha fazla yemenize sebep olabiliyor. Ayrıca günlük ritminizi bozup enerjinizi ve metabolizma hızınızı etkileyebiliyor , Güne başlamauın günü kaçırmayın

Araştırmalar günde 5 saat ve daha az uyuyanların en az 7 saat uyuyanlardan 2,3 kilo fazlası olduğunu tespit etmiştir.

Kısacası, daha fazla uyuyun daha az yiyin!
Yemeklerinizi kendiniz pişirin

Evde yaptığınız yemeklerin içinde ne olduğu tamamen sizin kontrolünüzde dışarıda yediğiniz sebze yemeği ile evde yediğiniz aynı olmamakta. Kaliteli malzemeler kullanarak ve porsiyon miktarına dikkat ederek aldığınız sodyum, yağ ve kalori miktarını kendiniz düzenleyebilirsiniz.(Mecbur kalır ve sışarıda yemek yiyecekseniz bu zamanlarda da yağ içeriği en az olan tercihleri bulmaya çalışın.)

Evde yemek yaparken daha fazla çiğ besin tüketmeye salata miktarını arttıtrmaya, kızartma yapmak yerine fırın kullanmaya, tuzu azaltıp baharatları arttırmaya çalışın.
Yediklerinizi yazın!

Ölçülen şeyler iyi yönetilir!

Ağzınıza attığınız her lokmayı, içtiğiniz her yudumu kayıt altına alın.
Bir defteriniz olsun bu deftere gün gün öğün öğün neler yediğinizi ve bu yediklerinizin size neler hissettirdiğini yazın örneğin : pazartesi sabah 09.00 1 simit 2 dilim peynir 1 bardak meyvesuyu bana hissettirdikleri simiti yediğim ve meyvesuyu içtiğim için çok üzgünüm ve kendimi şiş hissediyorum gibi gibi… Ardından belirli bir süre geçtikten sonra dönüp tekrar bakın bu sayede hem daha ölçülü yiyecek hemde daha az kaçamak yapacaksınız.

Sağlıklı Günler Dilerim
Diyetisyen Zehra GÖKTAŞ
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kilo Vermeye Yardımcı Kürler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Zehra GÖKTAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Zehra GÖKTAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Zehra GÖKTAŞ'ın Makaleleri
► Kilo Vermeye Yönelik Öneriler Dyt.Turgay KÖSE
► Zayıflamaya Yardımcı Besinler Dyt.Zeliha KARTAL DOĞAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Kilo Vermeye Yardımcı Kürler' başlığıyla benzeşen toplam 45 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kış Diyeti Kasım 2016
► Ek Besin Döneminde Beslenme Ağustos 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:48
Top