2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Manuel Terapi Nedir
MAKALE #18126 © Yazan Fzt.Ersin SEVER | Yayın Mart 2017 | 3,393 Okuyucu
Bel,boyun fıtıkaları,sırt ağrıları,eklem ağrıları,omurga eğrilikleri,kalça agrıları,diz ağrıları.kol ağrıları,dirsek ağrıları,baş ağrısı,migren,kulak çınlaması vs. gibi rahatsızlıklara uygulanan İLAÇSIZ, AMELİYATSIZ, doğal, bedenin kendi kendini yenilemeye dahil manipülasyonlarla yani önca kasları açmaya daha sonra o kaslar üzerindeki belirli bir manipülasyon yani hareketle bedendeki sıkışmaları,kaslardaki blokajları açmaya yönelik uygulanan bir terapidir.

Kasları açarak VÜCUDU normal doğal haline getirdiğimizde oradaki blokajlar da açılır ve sıkışmalar da ortadan kalkar.

Manuel Terapi ile omurgadaki bütün bozukluklar yani mekaniksel boZukluklar düzeltilir. OMURGA (33 omurdan oluşur) vücudun her şeyidir. Çünkü vücudumuzdaki omurlar arasında medulla spinal sinirİ geçer ve her iki omur arasından sinir dalları geçer. Medulla spinalis sinir dalları ilgili organları innerve(uyarma) ederler.

Eğer bir İnsanın omurgasında bir sorun varsa %100 dahili organların (kalp, akciğer, karaciğer, mide, böbrek...vb.) tamamında sorun var demektir.Ondan dolayı omurgamız cok cok önemlidir.
Diğer tedavilere göre daha kısa sürede iyileşme imkanı sağlar,
Tek seansta bile ağrının büyük kısmı giderilebilir,
Başarı oranı oldukça yüksektir,
Problemli bölgeye direk uygulamalar yapıldığı için hızlı ve etkili bir çözüm sağlar,
Uygulamalarda tamamen kanıta dayalı tıp ve klinik bilgiler kullanılır,
Herhangi bir ilaç kullanımı gerektirmez, tamamen doğaldır, Hiçbir yan etkisi yoktur.

Hangi hastalıklarda etkilidir?


Bel rahatsızlıkları; bel fıtığı, faset eklem blokajları, kanal daralması, bel kayması,
Boyun rahatsızlıkları; boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, faset eklem problemleri, boyunla ilişkin baş ağrısı,
Omuz problemleri; Kas yırtılması, Donuk omuz, İmpingement (sıkışma) sendromu,
Dirsek problemleri; Ekstansörtendinit(Tenisçi dirseği), Fleksörtendinit(golfçü dirseği), ulnar sinir tuzak nöropatisi,
El bileği problemleri; Karpal tünel sendromu, Dequervaintenosinoviti, dupuytrenkontraktürü,
Kalça problemleri; Kalça çıkığı, Priformis sendromu, Koksartroz, Kalça protezi sonrası,
Diz rahatsızlıkları; Menisküs yırtıkları, ön-yan-arka çapraz bağ yırtıkları, diz protezi sonrası rehabilitasyon, kondormalazipatella, genuvarum-valgum-rekurvatum problemleri,
Ayak bileği rahatsızlıkları; topuk dikeni, halluksvalgus, tarsal tünel sendromu, morton sendromu-nöroması,
Kırık sonrası rehabilitasyon: Özel limitasyon açma teknikleri
Manuel terapide bulunan probleme direk müdahale edilir. Kısa ve basitçe anlatmak gerekirse belde bir omurda kilitlenme varsa bu bel ağrısı yapar ve bel fıtığı ile karıştırılabilir.(Araştırmalar göstermiştir ki bel ağrısı ile gelen 10 hastadan 8’inde bel fıtığı yoktur.)Eklem kilitlenmesi anında çözülüp hasta tekrar değerlendirilir. Bel ağrısı geçerse uygun egzersiz verilip gönderilir. Probleme direk müdahale edildiğinden çok kısa sürede iyileşme imkanı sunar. Eğer birden fazla problem varsa tedavi birkaç seans daha uzayabilir. Tedavideki amaç omurların doğal dizilimini sağlamak, kasları ve eklemleri sağlıklı duruma getirmektir.

Günümüzde karşılaşılan kas iskelet sistemi kaynaklı ağrının birçok sebebi vardır. Hareketsiz yaşamdan ötürü kaslar arasındaki dengenin ve gücün bozulması eklemlerin esnekliğini yitirmesi ve hareketini tam olarak yapamaması ve eklemlere aşırı yük binmesi bunlardan birkaçıdır. Manuel terapi yöntemi ile kas dengesizliklerinin önüne geçip eklemleri yeniden esnek ve doğru biçimde çalıştırmak mümkündür.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Manuel Terapi Nedir" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Fzt.Ersin SEVER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Fzt.Ersin SEVER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ersin SEVER Fotoğraf
Fzt.Ersin SEVER
İstanbul
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Ersin SEVER'in Makaleleri
► Manuel Terapi Nedir? Fzt.Sedat BAYRAK
► Manuel Terapi Fzt.Deniz İŞÇİ
► Manuel Terapi Fzt.Uğur GÜLEÇ
► Ortopedik Manuel Terapi Fzt.Cihat SEYREK
► Bel Fıtığı ve Manuel Terapi Fzt.Teoman GÜNDÜZ
► Boyun Fıtığı ve Manuel Terapi Fzt.Teoman GÜNDÜZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Manuel Terapi Nedir' başlığıyla benzeşen toplam 72 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:18
Top