2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Terapi Nedir? Ne İşe Yarar?
MAKALE #18420 © Yazan Psk.Güzide TÜRKYILMAZ | Yayın Mayıs 2017 | 3,925 Okuyucu
“Mutlu bir birliktelik için önemli unsurlardan biri her iki tarafı da mutlu kılan ve her yönden tatmin eden bir cinsel ilişkidir. Mutluluk veren bir sevişme; eşleri daha huzurlu, daha mutlu ve çevrelerine karşı daha sevecen yaparken, birbirlerine daha çok bağlar, yakınlaştırır ve onları bütünleştirir.”

Cinsel Terapi Nedir?


Zihinsel ve duygusal sorunları olan ve bu sorunlarla baş etme gücü yetersiz kalan kişilere belli bir amaç ve plan doğrultusunda belli teknik ve yöntemlerin uzman kişilerce uygulandığı profesyonel bir yardım hizmeti sürecidir.

Cinsel terapide, cinsel işlev bozukluklarından dolayı bozulan ruhsal dengeyi sağlamak, yeniden cinsel eğitim vermek, düşünce ve duygu alışverişi yapmak, çiftlerin veya bireylerin kendilerini tanımalarını sağlamak, cinsel çatışmaları çözümlemek, bu çatışmalardan doğan kaygı ve gerginlikleri azaltmak, çiftler arasındaki ilişkileri iyileştirip olgunlaştırmak amacıyla çeşitli teknik ve yöntemlere başvurulmaktadır.

Cinsel Terapist Kimdir?

Cinsel terapi yapan; bireylerle, çiftlerle onların cinsel ve ruhsal sıkıntılarına çözüm getirmeleri için işbirliği içinde çalışan kişilerdir.

Psikiyatri, Psikoloji veya Psikolojik Danışmanlık lisans eğitimini tamamladıktan sonra Cinsel Terapi eğitimini tamamlamış kişilerdir.

Cinsel Terapi Süreci Nasıldır?

Cinsel Terapi süreci, çiftin sabırla ve istikrarlı bir şekilde uygulaması gereken duygusal ve davranışsal bir takım aşk oyunlarının uygulanmasını içerir. Öncelikle bireysel değerlendirme görüşmelerinin yapılmasının ardından, çiftler birlikte alınır.

Terapiye başvuran çifte özel bir terapi planı uygulanır.

Evlilikte cinsel sorunlar, kişilerin değil, çiftin sorunudur. Bu nedenle terapiye çiftin birlikte gelmesi çok daha iyi sonuçlar verir.

Cinsel Sorunlar Nasıl Tedavi Edilir?

Evlilikte Cinsel Yaşam, Hem Erkek Hem Kadın İçin Haktır!

İnsan davranışı ve cinselliği; bedensel, psikolojik, sosyal koşullardan etkilenir. Cinsellik sadece cinsel organlarla sınırlı değildir. Cinsellikle ilgili duygular, düşünceler ve yerleşmiş inançlar vardır. Yerleşmiş inançların çoğu zaman hatalı olabildiği bilinmektedir.

Cinsel sorunların ve bozuklukların ortaya çıkışında kişinin bedensel ve psikolojik özellikleri ya da ikili ilişkilerin etkileşimleri etkili olabilir. Doğal olarak cinsel sorunların tedavisi de, oluşumunda rol oynayan etkenlere göre değişebilir. Kişi ile görüşülerek sorunu ortaya çıkaran, yerleşmesine neden olan etkenler birlikte incelenir.

Cinsel sorunları olanlarda uygulanan ve etkili olduğu bilinen cinsel tedaviler aslında özel bir öğrenme biçimidir. Bu öğrenme sürecinde kişiye temel olarak şunlar öğretilir: Genel olarak psikoterapilerde ve özellikle de cinsel tedavilerde kişiye mahrem ve güvenli bir öğrenme ortamı oluşturulur. Bu ortamda kişi kendi denetimi altında kendisini, kimliğini, bedenini, ilişkisini keşfetmeye cesaretlendirilir. Bu keşif ve öğrenim, kişinin özelliklerine göre değişen bir hızda ve aşama aşama olur.

Cinsel Terapinin Tedavi Ettiği Cinsel İşlev Bozuklukları Nelerdir?

Vajinusmus (Vajen kaslarının istemsiz kasılması)
Erken (Denetimsiz) Boşalma
Geç Boşalma
İktidarsızlık
Cinsel İsteksizlik
Cinsel Uyum Sorunları
Orgazm ve Uyarılma Problemleri
Cinsel Tiksinti Bozuklukları
Disparoni (Ağrılı Cinsel İlişki)
Satiriasis (Erkeklerde Cinsel Doyumsuzluk)
Nemfomani (Kadınlarda Cinsel Doyumsuzluk)

Cinsel İşlev Bozuklukları, Çoğunlukla Cinsel Bilgisizlikten Kaynaklanmaktadır

Ülkemizde yaşanan cinsel sorunlara göz attığımızda; cinsel eğitimsizlikten kaynaklanan sorunlar, cinsel bilgi eksikliği, cinsel deneyimin yetersiz olması, cinsellikle ilgili yanlış inanışlar, yetiştiriliş biçimi nedeniyle sağlıklı bir bedene ve psikolojik yapıya sahip bireylerde ya da çiftlerde cinsel sorunlar sık görülmektedir.

Cinsel İşlev Bozuklukları Kader Değildir.
Doğru Bir Terapi Yöntemiyle %100 Tedavisi Vardır.
Cinsel Sorunlarınızın Tedavisine Hemen Başlayın.

Güzide TÜRKYILMAZ

Uzm. Psikolojik Danışman/ Psikoterapist
Cinsel Terapist/ Evlilik Terapisti
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsel Terapi Nedir? Ne İşe Yarar?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Güzide TÜRKYILMAZ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Güzide TÜRKYILMAZ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güzide TÜRKYILMAZ Fotoğraf
Psk.Güzide TÜRKYILMAZ
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Güzide TÜRKYILMAZ'ın Makaleleri
► Terapi Ne İşe Yarar Psk.Saadet EMİŞÇİ
► Cinsel Terapi Nedir? Psk.Ece KOÇ
► Cinsel Terapi Nedir? Psk.Aysel İnciler BİRTÜRK
► Cinsel Terapi Nedir, Ne Değildir? Psk.Gülüm BACANAK
► Psikoterapi Nedir? Ne İşe Yarar? Psk.Betül ÖZDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Cinsel Terapi Nedir? Ne İşe Yarar?' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:13
Top