2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bişektomi Yanak İnceltme Ameliyatı
MAKALE #19297 © Yazan Op.Dr.Ekrem KESKİN | Yayın Ocak 2018 | 17,349 Okuyucu
Yanak estetiği ile yanakların ve elmacık kemiklerinin üzerindeki yağları alarak hatları keskinlendirme yanak estetiği işlemi (Hollywood) yanağı diyede bilinmektedir. Dünyada ve ülkemizde ünlülerin tercihi haline gelen bu estetik uygulama ile gergin ve kesin yüz hatlarına kavuşabilirsiniz. Yüz yapısında en önemli konulardan biride altın orandır. Yani yüz bölgesindeki yanakların diğer bölümler ile uyum içerisinde olması gerekir. Altın orandaki amaç yanak ve çenenin üçgen bir biçim oluşturmasıdır. Yüz güzelliğini ve genç görünümü saylayan en önemli faktörlerden biriside budur. Hollywood yanağı estetiği denilmesinin nedeni yüz yapısındaki bu uyumun sağlanması ve dünyaca ünlülerin sıkça tercih etmesidir

İŞLEM NASIL YAPILIR?

Yaklaşık 30-45 dakika süren yanak inceltme (Bişektomi) ameliyatı, sedasyon veya genel anestezi altında yapılabilir. Ağız içinden yapılan yaklaşık 1 cm’ lik kesi öncesinde lokal anestezi yapılır. Bu sayede ameliyat sonrası erken dönemde de hasta ağrı duymayacaktır. Yanak yağı alınması bu küçük kesiden gerçekleşir. Sonrasında kendiliğinden eriyebilen ve alınmasına gerek olmayan 1-2 dikiş ile kapatılır. Yanak inceltme ameliyatı sonrası dışarıdan görünen herhangi bir iz olmaz, ağız içi kesi 1 hafta sonra tamamen iyileşmiş olacaktır.

HIZLI BİR İYİLEŞME SÜRECİ VARDIR

Ameliyatta alınacak olan yanak dolgunluğunun 30-40%'ından sorumlu olan bu yüzeyel yanak yağ yastıkçığıdır. Ameliyatta bu yağ kitlesine ulaşılır ve yağın, yanakta dolgunluk yapan fazlalığı alınır. Ağız içindeki kesiye kendiliğinden eriyen dikişler ile dikiş atılır, dikişleri almak gerekmez. Ameliyattan sonra iyileşme dönemi çabuk geçer. Ameliyat genel anestezi ile yapılır ama çok uzun sürmeyeceği ve kanama ihtimali olmadığı için ameliyattan 3-4 saat sonra, narkozun etkisi geçip yemek yediğinizde taburcu olabilirsiniz.

Bişektomi Yanak Estetiği Sonrası

Bişektomi yanak inceltme estetiği “Hollywood yıldızlarının yanak estetiği” uygulamasından sonra, geniş ve yuvarlak bir yanak görünümün yerine hatları belirgin ve estetik bir görünüm sağlanmış olunur. İşlem sonrasında hasta günlük işlerine dönebilir. İyileşme süresince hasta enfeksiyonlara karşı ağız hijyenini koruması gerekmektedir. Gargara ve dişlerini fırçalama yapabilir. Bu uygulamada eriyen dikişler kullanılmaktadır. Bu eriyen dikişler birkaç gün içerisinde kendiliğinden kaybolacaktır. Tedavinin tamamen etkisini göstermesi 3-4 haftadır. Bu uygulama sonrasın yüzdeki yorgun görünüm ve gitmiş olacaktır.

Botoks İle de Yüz İnceltlebir

Botoks uygulaması yüzdeki ovalliği daha çok belirgin hale getirebilmektedir. Yaşın ilerlemesi ile yüz ovalinin kaybedilmesinden kaynaklı olarak yüzün ince kısımlarında ve ovalinde deformeler meydana gelir. Bu aşamada kas boyutlarının küçültülerek gergin bir görünüm kazanmak mümkündür. Eski görünüme kavuşmak için ve yüzde inceltme yapmak için botoks uygulamaları tercih edilmektedir. Yalnız yüz bölgesinde yağ kitlesinde fazlalık mevcutsa ve sarkma bulunuyorsa bu uygulama kesinlikle fayda sağlamaz. İşlem için uygun olan kişilerde yapılacak olan botoks ile kaslar küçültülür, gerginleştirilir. Ayriyeten çene kısmında yukarıya doğru çekme yapan kaslarda botoks yapılırsa yüz bölgesinin köşelerinde incelmeler meydana gelir bu sayede bu köşelerde belirginleşmeler meydana gelir. Bu sayede çene daha uzun bir görünüm kazanmış olur.

Yağ Enjeksiyonu Ne Zaman Düşünülür?

• Yüzünüzdeki çökme ya da kırışıklıkları tedavi etmek istiyorsanız,
• Geçici dolgularla sağlanan kısa vadeli sonuçlar yerine, daha uzun vadeli sonuçlar istiyorsanız,
• Vücut kontürünüzü yenilemek, yara izlerinizi kapatmak, vücudunuzda meydana gelen çökmeleri telafi etmek, yüzünüzü ve ellerinizi gençleştirmek istiyorsanız,
• Meme büyütme ameliyatı sırasında meydana gelen implant izleriniz ya da vücut kontürünüzde düzensizlikler varsa ve bunların düzeltilmesini istiyorsanız,
yağ enjeksiyonu sizin için uygun bir seçenek olacaktır.

Yağ enjeksiyonu işlemi nasıl yapılır?

Yağ dokusu, vücudunuzun uygun bir yerinden çoğunlukla vakumlu bir sistemle alınır, yıkanıp temizlenir ve sonra ihtiyaç olan alana özel iğnelerle dikkatli bir şekilde enjekte edilir. İstenilen sonucun alınması için yağ transferini tekrarlamak gerekebilir. Yağ enjeksiyonu, üç aşamalı bir işlem olarak açıklanabilir: (1)yağ toplama (2) temizleme ve nakil (3) yerleştirme.
Toplama: Cerrahınız, sizinle görüşerek yağın alınması için bir alan seçer. Daha sonra bu alanda küçük bir kesi oluşturulur ve özel bir kanülle birleştirilmiş bir enjektör ile yağ alınır.
Arıtma ve nakil: Bölgeden alınan yağ hücreleri iki enjektör arasında yapılan nakil işleminden geçer. Yağ hücrelerinin içindeki yabancı maddelerin temizlenmesi için filtreleme işlemi de gerekebilir. Arıtılan yağ, nakil işlemi için hazır hale getirilir.

Yerleştirme: Yağ transferinin yapılacağı alan hazırlanır. Bu bölgede oluşturulan bir minik deri kesisinden içeri çok ince bir yağ nakli kanülü yerleştirilir. Bu kanül sayesinde yağ hücreleri küçük birimler halinde, hedeflenen alana nakledilir. İşlem, istenilen vücut kontürü sağlanana kadar devam eder. Bazı cerrahlar sonucun daha etkili olması için işlemin yapıldığı alana masaj yapılmasını önerebilir.
Bütün bu işlemleri uygularken, cerrahınızın amacı ameliyatınızın rahat, kolay ve etkili bir şekilde geçmesini sağlamaktır.
Yağ enjeksiyonu öncesinde dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?
Genel olarak tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi yağ enjeksiyonu öncesinde de kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durmak, alkol ve sigara kullanımını mümkün oldukça azaltmak ve en ideali son günlerde hiç kullanmamak bu işlem için de tavsiye edilir.

Yağ enjeksiyonu ameliyatından sonra dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?


Yüze yağ enjeksiyonu sonrası, ertesi gün yüzün yıkanmasında sakınca yoktur. Günlük kremler ve ödem azaltıcı kremler kullanılmaya başlanabilir. Makyaj yapılabilir. İlk 3 gün buz uygulaması, ödem azaltma açısından fayda sağlar. 2 hafta sportif faaliyetlerden uzak durulması önerilir.
Yağ enjeksiyonunun sonuçları kalıcı mıdır?
Enjekte edilen dokuların bir bölümü vücut tarafından emilerek yok edildiği için bir süre sonra yeni enjeksiyonlar gerekebilir. Erime oranı % 30-70 arasında değişebilir. Bu miktar, enjeksiyonun yapıldığı bölgenin hareketli veya hareketsiz olma özelliğine bağlı olarak farklılıklar gösterir. Alın ve çene ucu gibi hareketsiz alanlarda yağın tutma ve emilme oranı, ağız çevresi gibi hareketli alanlara oranla daha farklıdır. Bu konudaki bir diğer uygulama, ilk işlem sırasında gereğinden fazla yağ ve doku ayırıp doku bankasında saklayarak, ileride yapılacak enjeksiyonlar için hazırlık yapmaktır.
Yağ Enjeksiyonu Fiyatları
Yağ enjeksiyonu fiyatları, yağ enjeksiyonunun hangi bölgelere yapılacağı ile doğrudan alakalıdır. Yüze yapılacak yağ enjeksiyonu bile kendi içinde farklılık gösterebilir, sadece nazolabial ve yanağa yapılan yağ enjeksiyonu fiyatıyla tüm yüz ve kırışıklıklara yapılan yağ enjeksiyonu fiyatları farklılık gösterebilir.
Yine geniş hacimli yağ enjeksiyonları fiyatları (Ör. göğüse, popoya, bacaklara) yağın alınmasına ve liposuction yapılacak yerlere de bağlıdır. Bazen bu geniş alanlar için hastanın birden çok yerine liposuction yapmak gerekebilir. Bu yüzden yağ enjeksiyonu 2018 fiyatları için doktorunuza muayene olmanız gerekmektedir.

Masseter botoksu ile v şeklinde yüz

Masseter Botoksu (Botox) Nedir? Nasıl Yapılır? Kadın yüz güzelliğinin önemli unsurlarından biri de alt yüz bölgesinde yerleşmiş çene kontürünün keskin ve V şeklinde olmasıdır. Erkek yüzünde çene hattı kare şeklinde ve kaslıyken kadınlarda üçgen ya da v şeklinde çene hattı daha çekici bulunur. Bu orani belirleyen gizli etken aslında bir çiğneme kası olan masseter kasının kitlesidir . Bu kasın hipertrofisi alt yüze erkeksi (kare biçiminde)bir ifade verirken ince bir maseter kası yüze üçgen ve daha feminen bir hava verir. Özelikle Asyalı kadınlarda masseter kası genetik olarak hipertrofik olduğundan çene kontürüne yeniden şekil verme işleminde masseter kasının küçültülmesi Asya ülkelerinde sık uygulanan kozmetik işlemlerden biridir. Ancak son zamanlarda başta Hollywood olmak üzere batı dünyasında da kalın yüzlü bayanların önemli estetik talepleri arasına maseter kasının inceltilmesi de girmiştir.

Botoksun Uygulandıktan Sonra Yanaklarda Ve Yüzde Ortaya Çıkardığı Etkileri Nelerdir?

Kişilerin zaman içerisinde yanaklarında sarkmalara ya da elmacık kemiklerinin küçük olması sebebi ile çökükler meydana gelmektedir. Hatta yüzde meydana gelen kırışıkların düzeltilmesinde botoks kullanılmaktadır. Botoks işleminin en etkili olduğu bölgeler ise, çoğunlukla kişilerin mimik ifadeleri sonucunda yüzlerinde oluşan kırışıklıkların düzeltilmesinde son derece başarılıdır. Botoks işlemi özellikle göz çevresinde ve alın bölgesinde ortaya çıkan çizgilerin giderilmesinde oldukça başarılı yöntemdir. Botoks yanak sarkmalarının toparlanarak daha güzel görünüm almasına ve V şeklinde yüz çehresine kolaylıkla sahip olmak için uygulanan bir tekniktir. Ayrıca bunun dışında yanaklarda meydana gelen çökme görünümünün düzeltilmesinde kullanılan dolgu yöntemi belli bir zaman sonucunda kalojen kaybına uğramış ve çökmüş olan, büzüşmüş, sarkmış ve cildin altındaki mevcut olan dokunun zaman içerisinde aşıma uğrayarak azalma söz konusu olduğunda dolgu tekniği kullanılmaktadır. Ancak bu işlemler için bazı zamanlarda botoks kullanılmaktadır. Özellikle daha güzel ve elmacık kemiklerin daha dolgun görünmesi için botoks oldukça güzel sonuçlar vermektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Bişektomi Yanak İnceltme Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ekrem KESKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ekrem KESKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ekrem KESKİN Fotoğraf
Op.Dr.Ekrem KESKİN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ekrem KESKİN'in Makaleleri
► Kol Germe Ameliyatı PDF Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Bişektomi Yanak İnceltme Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çene Estetiği Nisan 2020
► Karın Germe Estetiği Mayıs 2019
► Sırt Germe Estetiği Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:39
Top