2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cevizin Faydaları, Ceviz Nelere İyi Geliyor?
MAKALE #19900 © Yazan Dyt.Gözde AĞCA | Yayın Ekim 2018 | 2,023 Okuyucu
Gümüş iyonu içeren tek besin ceviz, peki ya gümüş iyonuna ihtiyaç duyan tek organın beyin olduğunu biliyor musunuz?

Beyin ve ceviz arasındaki muhteşem ilişki daha buradan başlıyor.

Cevizin şeklinin beyine bu kadar benzemesi ise aralarındaki mükemmel ilişkinin görsel olarak kanıtlarından.
Şekil itibariyle beyne bu kadar benzeyen ceviz gerçekten de beyin için olmazsa olmaz! Beyine bu kadar faydalı olan ceviz aynı zamanda birçok hastalıktan koruyor.

Cevizin beyin içi faydaları ise hem yetişkinler hem de çocuklar için çok önemli.
Peki ceviz nelere iyi geliyor? Beyin için neden gerekli? Çocuklarda neden önemli? Günde kaç ceviz yemeliyiz? Cevizin kendisi gibi kabuğu da faydalı mı?

Ceviz içerdiği gümüş ile beynin hafıza hücrelerine destek oluyor ve hafızayı kuvvetlendiriyor, hafıza kaybına karşı koruyor . Gümüş elementini içermesinin yanı sıra cevizde bulunan omega-3 de tam olarak beynin gıdası.

Hem gümüş hem omega-3 ise çocukların beslenmesinde mutlaka olmalı. Yapılan bilimsel çalışmalar gümüş elementinin, çocuklarda zeka gelişimini sağladığını gösteriyor.

Omega-3 , çocuklarda son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan hiperaktivite ve dikkat eksikliği ile yakından ilişkili, hatta çalışmalar depresyonla dahi omega-3’ün ilişkisini gösteriyor. Omega-3 alımının depresyon gibi rahatsızlıklardan koruyucu etkileri vardır.

Hem çocuklar hem de balık tüketmeyen veganlar için omega-3 kaynağı olan ceviz günlük beslenmenin vazgeçilmezi olmalı.Çünkü veganların omega-3' ü alabileceği en güzel bitkisel kaynakların başında ceviz gelir.Balık tüketmedikleri için de mutlaka bitkisel olarak omega-3'ü günlük beslenmelerinde bulundurmalılar.
Muhteşem faydalarını gösterebilmesi için cevizin miktarı önemli, cevizin de yağlı bir tohum olduğu ve yüksek yağ içerdiği unutulmadan tüketilmeli.

Her birey için farklı olmakla birlikte ortalama olarak günde 3 ceviz yiyerek, cevizin muhteşem etkilerinden faydalanabilirsiniz. 3 cevizin yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı yağ içerdiği unutulmadan ölçülü tüketilmeli! Cevizi kahvaltıda tüketebilir, salatalarınıza ekleyebilir, ara öğünlerinizde doyurucu etkisinden faydalanarak tok kalabilirsiniz. Cevizi kullanırken 1 yemek kaşığı yağ olduğunu unutmadan, porsiyon kontrolü sağlayarak tüketmek maksimum fayda sağlayacaktır.

Beyinde zekayı, hafızayı destekleyen ceviz aynı zamanda uyku sırasında dahi beyni destekliyor. Beynin rahat bir uyku uyumasını sağlıyor.

Rahat bir uyku için ihtiyacınız olan melatonin hormonu cevizin içerisinde bulunuyor. Melatonin hormonu sayesinde rahat ve kaliteli bir uyku uyuyorsunuz. Özellikle uykusuzluk sorunu çekenler, cevizlerinizi akşam yiyerek rahat ve huzurlu bir uyku uyuyabilirsiniz. Son ara öğününüzü yatmadan yaklaşık olarak 2 saat önceye alarak, son ara öğününüzde porsiyon miktarına dikkat ettiğiniz cevizi tüketebilirsiniz.

Bu dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkan taze cevizin de faydaları saymakla bitmiyor. Taze cevizin yeşil kabuğunun veya yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen lapanın sivilcelere sürülmesi, sivilceleri geçirmekte ve yaraları iyileştirmekte kullanılıyor. Tarihte ise cevizin yeşil yaprakları el ve ayak terlemesinde, ciltteki uçuk ve lekelerin tedavisinde kullanılmıştır.

Hem kabuğuyla hem yaprağıyla hem de özüyle muhteşem bir besin olan cevizin faydaları porsiyon miktarına dikkat edilerek tüketildiğinde herkes için çok önemli. Bu faydalarına ek olarak ceviz:
Kolesterol düşürücüdür.
Kanserden koruyucudur.
İltihaplı romatizmayı yani romatoit artrit hastalığını azaltıcı etkisi vardır.
Tüm bu etkilerinden dolayı CEVİZ günlük beslenmenizin mutlaka vazgeçilmeli olmalı.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cevizin Faydaları, Ceviz Nelere İyi Geliyor?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Gözde AĞCA'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Gözde AĞCA'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gözde AĞCA Fotoğraf
Dyt.Gözde AĞCA
Kocaeli
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi11 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Gözde AĞCA'nın Makaleleri
► Ceviz ve Sağlık Dyt.Serpil TARMAN
► Ceviz ve Sağlıklı Beslenme Dyt.Yüksel Turan TAŞDEMİR
► Yaz Geliyor ! Şok Diyetler Kapıda Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Kış Geliyor: Nasıl Beslenelim Dyt.Beste ALİMERT
► Sıcaklar Geliyor, Beslenmeye Dikkat! Dyt.Nilgün SEREMET
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Cevizin Faydaları, Ceviz Nelere İyi Geliyor?' başlığıyla benzeşen toplam 70 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Uyku ve Beslenme Mart 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:29
Top