2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Burun Estetiği Öncesi Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları
MAKALE #20128 © Yazan Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ | Yayın Aralık 2018 | 1,729 Okuyucu
Burun Estetiği Öncesi sık sorulan sorular

Burun estetiği öncesinde mutlaka ameliyatınızı gerçekleştirecek hekim ile ayrıntılı bir görüşme yapmanız önerilir. Burun ameliyatı ile ilgili merak ettiğiniz konularda bilgi edinmiş olmanız kendinizi rahat hissetmenizi sağlar. Burun ameliyatı öncesi en çok sorulan 6 soru ;

Burun Ameliyatı Ağrılı mı?

Burun ameliyatı sonrası hafif ağrı kesiciler ile dinen ağrılar olabilir. Burun için tamponların varlığı , ödem, gerginlik ağrıya yol açabilir. Bu durum birkaç gün devam eder ve giderek azalır. Çok rahatsız edici bir ağrı oluşmaz.

Burun Ameliyatı Sonrası şişlik olacak mı?

Burun ameliyatı sonrası göz çevresi ve yanaklarda ödem oluşabilir genel olarak ilk haftalarda belirgindir, giderek azalır ameliyat sonrası 6. ayda artık belirgin şişlik kalmaz.

Nasıl bir morluk oluşuyor?

Günümüzde tekniklerin gelişmesi ve değişmesi ile daha az morluk oluşarak iyileşme sağlanabiliyor. Ancak kişiye göre değişen oranlarda göz altında morluk oluşabilir genellikle ikinci gün en üst seviyeye çıkar ve zamanla azalarak 7-10 günde kaybolur.

İz kalacak mı?

Açık rinoplasti uygulanan kişilerde burun ön kısmında 3-4 mm ilk kesi hattı oluşur. Genel olarak saklanabilen bir alana yapıldığı için yara iyileşme bozukluğu olmadığı sürece belirgin iz kalmaz.

Ne zaman işe dönülebilir?


Burun ameliyatında bir hafta sonra hafif işlerde çalışanlar için işe dönüş sağlanabilir. Ancak burun üzerinde bantlarla pansuman bu sürede devam eder. Eğer kişi tamamen açıldıktan sonra işe dönmek isterse 12-13.gün işe dönülebilir.

Burun ameliyatı riskleri nelerdir?

Burun ameliyatı sonrası nadiren kanama, enfeksiyon ve anesteziye bağlı istenmeyen durumlar oluşabilir. Geç dönemde en önemli risk %5-10 hastada revizyon rinoplastiye ihtiyaç duyulmasıdır.

Burun Estetiğine Karar Verirken


Burun Estetiğinde en önemli aşama karar verme aşamasıdır. Kişi nefes alma ve görünümle ilgili rahatsızlık yaşıyor olabilir. Bunların giderilmesini talep eden kişiler bu konu ile ilgili doktor araştırmasına başlarlar. Kararı kesin ve motivasyonu yüksek olan kişiler bu konuda deneyimli ve yetkili bir hekimle güven temeline dayanan sağlıklı bir hasta doktor ilişkisi kurduktan sonra ameliyatlarını olurlar.

Burun estetiğine karar vermeden önce bilinmesi gereken en önemli konu bu ameliyatın her ameliyatta olduğu gibi riskler içerdiğidir. Burun estetiği sonrası görülebilen en önemli sorun %5-10 oranındaki memnuniyetsizliktir. Ameliyat sonrası sorunlarda yeterince düzelme sağlanamayabilir veya iyileşme döneminde vücudun tepkisi farklı olabilir. Bu durumda bu kişilerde ikinci ameliyatlara ihtiyaç duyulabilir. ,

Burun estetiği pek çok dokuya aynı anda müdahale edip hepsinin uyumu bir şekilde yerleşimini sağlamayı gerektiren karmaşık bir ameliyattır öncesinde titizlikle planlama gerektirir. Bu konuda deneyimli ve yetkili bir hekimle karşılıklı sağlıklı iletişim kurduğunuzdan eminseniz bu yola çıkmalısınız. Çünkü burun ameliyatı sonrasında iyileşme en az bir yıl devam eder bu süre içinde hekiminizle iletişiminizin devam etmesi önemlidir.

Burun Estetiği Öncesi Planlama

Rinoplasti (Estetik Burun Ameliyatı) öncesinde fotoğraf çekimleri, hesaplamalar burun ameliyatını planlamak için gereklidir. Yüzün diğer elemanları ile burnun ilişkisi, eğriliklerin derecesi, burun ucu açısı bu şekilde hesaplanabilir.

Gelişen bilgisayar teknolojisi ile öncesinde bazı detayları öngörerek hesaplamalar yapmak mümkün. Giderek daha fazla kişi burun ameliyatı sonrası oluşacak görünümü ile ilgili önceden bilgi sahibi olmayı talep ediyor.

Fotoğraflar üzerindeki ölçümlere dayanarak yapılan bazı çalışmalar hastayla paylaşılabilir. Hatta günümüzde 3D yazıcılar ile daha ileri boyutlarda tasarımlar yapmak mümkün ancak zaman alıcı ve extra yüksek maliyetli olması nedeniyle iki boyutlu tasarımlara göre çok daha az kullanılıyor.

Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın fotoğraf üzerindeki görselin aynısı olmayacağı bilinmelidir. Burada kişiye bu şekilde yapılacağı ile ilgili bir veri sunulmamaktadır. Yaklaşık bu şekilde bir sonuç oluşabileceği özellikle vurgulanmaktadır.

Kişilerin iyileşme dönemleri , doku dirençleri , kemik yapıları, travmaya cevapları çok farklı olabilir. Ameliyat öncesi öngörüye çok benzemeyen sonuçlar da ortaya çıkabilir.

Ameliyat öncesi bilgisayar tasarım görüntülerinin sadece fikir vermesi amacıyla kullanıldığı unutulmamalıdır.

Burun Estetiğine Hazırlık

Burun ameliyatı olmaya karar verdiniz , doktorunuzu buldunuz, ameliyat öncesi gerekli işlemleri yaptınız peki ameliyata kadar nelere dikkat edeceksiniz?

Burun Ameliyatı öncesi kendinizi hazırlamak için yapmanız önerilenler,

Sigara kullanıcısı iseniz cerrahiden en az 4 hafta öncesi sigarayı bırakmanız önerilir. Sigara ameliyatla ilgili riskleri artırır, iyileşmenizi geciktirir.

Bazı ilaçları kan sulandırıcı etkileri nedeniyle ameliyatta ve sonrasında kanama olmasına neden olabilir. Aspirin, ibuprofen, vitamin E ve bazı bitkisel ilaçların kullanımı mevcutsa en az iki hafta önce bırakılmalı ameliyattan birkaç hafta sonrasına kadar kullanılmamalıdır.

Düzenli kullandığınız ilaçlar mevcutsa bunların ameliyat dönemindeki kullanımları ile ilgili olarak mutlaka hekiminize danışınız.

Ameliyattan sonra ağız ve dudakta kuruma çatlama olabilir. Mutlaka iyi bir dudak nemlendirici edininiz.

Ameliyat öncesinde endişelerinizin giderilmiş olması gerekir. Motivasyonunuz iyi, doktorunuza güvenininiz tam olmalıdır. Herşeye rağmen endişeli ruh hali devam ediyorsa ameliyat daha sağlıklı bir döneme ertelenebilir.

Ameliyat sonrası hastaneden eve gidişiniz ile ilgili detayları öncesinde belirleyin. Yardım alacağınız kişileri önceden organize edin.

İlk birkaç gün yanınızda bakımınıza yardımcı olacak birisi olması yararlıdır. Kimin bu bakımı üstleneceğini ve dikkat etmesi gereken noktaları konuşunuz.

Ameliyat öncesi stresli ya da yorucu bir aktivite yapmayın. Ağırlık kaldırma, kardiyo gibi sporlara ara verin, stresli aktivitelerden uzak durun. Vücudunuzun direncini kıracak durumlar iyileşmenizi geciktirebilir

Özellikle ilk günlerde rahat giysiler tercih edecek şekilde planlama yapın. Önden açılıp giyilebilen giysiler hem hastanede hem evde ilk günlerde zorlanmadan giyinmenizi sağlar.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Burun Estetiği Öncesi Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nurgül ALTUNTAŞ Fotoğraf
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Kocaeli
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ'ın Makaleleri
► Apandisit Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları ÇOK OKUNUYOR Op.Dr.Alaattin ÖZTÜRK
► Burun Estetiği Hakkında Sık Sorulan Sorular Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Burun Estetiği Öncesi Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları' başlığıyla benzeşen toplam 43 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► İyi Huylu Benler Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:13
Top