2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gümüş Suyu Zayıflatır Mı
MAKALE #20164 © Yazan Uzm.Dyt.Pınar ERMİŞ | Yayın Aralık 2018 | 7,112 Okuyucu
GÜMÜŞ SUYU NEDİR?
Kolloidler, bir maddenin en küçük biyolojik şeklidir ve homojen görünümlü heterojen karışımlar olarak tarif edilir. Çok küçük olan bu karışımlar hücre zarından kolayca geçebilirler. Kolloidal gümüş ise görünemeyecek kadar küçük gümüş parçacıklarıdır. Bu parçaların buhar damıtımlı su içinde bekletilmesiyle kolloidal gümüş suyu elde edilir.
Kolloidal gümüş, buhar damıtımlı su içinde bekletilmiş, 1930’ların ortalarına dek Amerika’da yaygın bir ilaç olarak kullanılmış, görünemeyecek kadar küçük gümüş parçacıklarıdır. 1920 ve 30 yılları arasında, enfeksiyonlarla savaşan oldukça pahalı bir antibiyotik tedavisi olarak kullanılmıştır
1970'li yıllarda, Syracuse Tıp Fakültesinden Dr. Robert O. Becker, koloidal gümüş üzerinde yoğun çalışmalar yapmaya başladı. Araştırmaları sonucunda, bu gümüşün yalnızca bakterileri öldürmekle kalmadığını, bilinen tüm antibiyotiklere dirençli, ancak zararsız bakterileri de öldürdüğünü gördü. Dahası, reçeteli antibiyotiklerin aksine, patojenler zamanla gümüşe karşı direnç ya da bağışıklık geliştirmiyorlar.
Kolloidal gümüş suyu faydaları, bilimsel olarak netlik kazanmış değildir. Üstelik doz aşımlarının ortaya çıkaracağı yan etkiler, oldukça ciddi boyutlara ulaşabilir. Bazı kurum ve kuruluşlar ise suyun faydalarının çok abartıldığını, aslında güvenilir olmadığını vurgular. Gümüş suyu tedavisi hakkında farklı görüşler vardır. Kronik hastalıkları olanların ve düzenli ilaç kullananların, doktora danışmadan kullanmaları çok sakıncalıdır.

GÜMÜŞ SUYU YARARLARI
ENFEKSİYON GİDERİCİ>
Kolloidal gümüş suyunun, bağışıklık sistemine destek olup güçlenmesine yardımcı olduğu konusunda görüşler vardır. Enfeksiyon giderici olması özelliği ile önemli hastalıkların tedavisinde kullanılacağına inanılır.


SİNÜZİT TEDAVİSİ >

Sinüzit, yara bakımı, siğiller, konjuktivit, kulak enfeksiyonları, soğuk algınlığı, zatürre gibi hastalıklarda da faydalı olduğu hakkında görüşler bulunur.

EGZEMA TEDAVİSİ >
Gümüş suyu sivilce tedavisi ile egzama ve sedef hastalığı tedavisinde de kullanılabilir.
ANTİ VİRAL ETKİLİ >
(HIV / AIDS, pnömoni, herpes, zona ve siğiller için) University of Texas’da yapılan bir çalışma, gümüş nano parçacıklarının HIV-1 virüslerine bağlandığını ve onları, hücrelere eklenerek çoğalmaktan alıkoyduğunu bulmuştur.

KANSERE FAYDALI >
Gümüş suyu akciğer kanseri için faydalıdır görüşünü savunanlar olsa da karşıt görüşte olanlar da vardır. Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi’ne göre gümüş esansiyel bir mineral olmadığı için fizyolojik olarak insan vücudunu etkilemediği, ancak konuyla ilgili bilimsel kanıtlar ve klinik bulguların yeterli olmadığı bildirildi.
Mayo Clinic ise koloidal gümüş suyu hangi oranlarda kullanılırsa güvenlidir ya da hangi oranlar doz aşımını oluşturur konusunda net bir bilginin olmadığını söylemektedir. Yan etkilerinin ne olduğunun bilinmemesine de dikkat çekmektedir.
ANTİ İNFLAMATUAR >
Kolloidal gümüş suyu bir anti-inflamatuar ilaçtır. Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) araştırmacıları, kolloidal gümüş ile tedavi edilen iltihaplı bir cildin, 72 saatlik süreç içinde normal deri konumuna dönmeye başladığını tespit etmişlerdir.

SOĞUK ALGINLIĞI TEDAVİSİ >
Araştırmalara göre ; düşük gümüş düzeylerine sahip olanların daha sık grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalandıkları tespit edilmiştir. Bazı araştırmalara; göre bağışıklık sisteminin yetersiz çalışmasının sebebi gümüş eksikliğidir ve bakterilerin ya da virüslerin yok edilmesinde gümüş kritik bir önem arz etmektedir. Becker’in deneyleri, gümüşün geniş bir bakteri yelpazesinde, her hangi bir yan etkisi olmadan ve diğer vücut hücrelerine herhangi bir zarar vermeden çalıştığı sonucuna varıyordu.
ANTİ SEPTİK >
Antiseptik özelliği sayesinde yüzde gelişmiş mikropları temizler. Örneğin şiddetli ve ağrılı sivilce tedavisinde etkilidir.

GÜMÜŞ SUYU NASIL KULLANILIR?
Koloidal gümüş suyunun doktor görüşü alınmadan kullanılması önerilmez. Devamlı olarak en fazla 14 gün kullanılabilir. Daha fazla kullanılması doğru değildir. Gümüş suyu rahatsızlıklara uygun olarak kullanılması gereken bir sıvıdır. Hastalıklara göre kullanım şekilleri şöyledir:
2 – 5 damla olarak direk cilde uygulanabilir. Sedef ve egzama gibi hastalıklardaki kullanım biçimidir.
1 damla olmak kaydıyla ağızdan alınabilir. Bu bağışıklık sistemini güçlendirmek için uygulanan kullanım şeklidir. Gümüş suyu içilir mi sorusunun da yanıtıdır.
Konjunktivit için 1-2 damla kullanılabilir. Konjunktivit göz bezi ve göz kapağı astarında oluşan iltihaplı mukoza hastalığıdır. Bakteriyel ya da viral enfeksiyondur. Virüs ve bakterilere karşı önlem almak için kullanılabilir.
Herhangi bir yarayı dezenfekte etmek için üzerine 1 damla gümüş suyu uygulanabilir.
Grip ve nezle sırasında, burun spreyine 5 damla eklenerek buruna doğrudan püskürtülme şeklinde kullanılabilir.
ARJİRİ NEDİR?
Kolloidal gümüşün, uzun süreli kullanımının sonucu, deride, tırnaklarda ve diş etlerinde oluşan mavimsi-gri değişime arjiri adı verilir. Arjiri, beden dokularında gümüş birikiminden oluşur. Bu durum kalıcıdır, dokulara bağlanan gümüş partiküllerini temizleyebilmek için bir tedavi yoktur.

GÜMÜŞ SUYU NEREDE BULUNUR?
Gümüş suyu ürünlerini her yerde bulabilirsiniz. İlaç olmayan sağlıklı ürün satışı yapan birçok internet sitesi, gümüş iyonlu su satışı yapar. Eczanelerde de bulabileceğiniz bir üründür. Kolloidal gümüş suyu ürünü alırken güvenilir bir marka olmasına özen göstermeniz çok önemlidir. Çünkü bu suyun en doğru şekilde elde edilesi için bazı koşulların sağlanması gerekir.
Kolloidal gümüş suyu su buharı distilasyonu işlemiyle yani su buharı ortamında bekletilmiş gümüş parçacıklarıyla oluşturulur. Sağlıklı koşullarda hazırlanmayan ürünler size yarar değil; zarar verir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Gümüş Suyu Zayıflatır Mı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Dyt.Pınar ERMİŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Dyt.Pınar ERMİŞ'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Pınar ERMİŞ Fotoğraf
Uzm.Dyt.Pınar ERMİŞ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi24 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Pınar ERMİŞ'in Yazıları
► Şalgam Suyu Dyt.Serpil TARMAN
► Peynir Altı Suyu Proteini Dyt.Tuncay KARAHASANOĞLU
► Limon Suyu : Asit mi Alkali mi? Önemli mi? ÇOK OKUNUYOR Dyt.Pınar ERMİŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Gümüş Suyu Zayıflatır Mı' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Obstrüktif Uyku Apnesi Aralık 2018
► Polikistik Over ve Beslenme Aralık 2018
► Teff Tohumu Ekim 2018
► Kombuca Çayı Ekim 2018
◊ Yolculukta Beslenme Temmuz 2018
◊ Moringa Bitkisi ve Çayı Temmuz 2018
◊ Savaşçı Diyeti Temmuz 2018
◊ 8 Yaygın Besin Alerjisi Temmuz 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:27
Top