2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mutlu Evliliğin Sırları
MAKALE #20455 © Yazan Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM | Yayın Nisan 2019 | 2,567 Okuyucu
Evlilik kurumu toplumumuzun temelini oluşturan en çekirdek oluşumlardan biridir. Bu kurum her daim sağlam temeller üzerine atılmamakla birlikte bazı durumlarda hem aile içi hem de aile dışı faktörler vasıtasıyla da çatırdamaya başlayabilir. Böyle bir dönemden geçen aile kurumu bireyleri her daim evlilik antlarını sonlandırmak durumunda değillerdir. Bazı anlaşmazlıklar aile psikolojisi konusunda uzman kişilerin de aileye yardımı ile aşılabilir.


Karşılıklı Hoşgörü ve Anlayış

Mutlu evliliğin sırları denince akla ilk gelen kavramlardan olan hoşgörü ve anlayış bir ailenin olmazsa olmazıdır. Birbirine aile kurumu vasıtası ile bağlanmış kişiler arasında bazı durumlarda çeşitli anlaşmazlıklar ve kültürel ya da sosyal hoşgörüsüzlükler yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlar yaşandığı taktirde aile kurumu yavaş yavaş çatırdamaya başlayacak ve evliliğin sonlandırılmasına kadar varacak buhranlı bir döneme girilmiş olacaktır. Bu gibi anlaşmazlıkları yaşamamak ya da aşabilmek adına evlilik yoluna seçmiş ve bu yola girmiş kişilerin karşılıklı olarak birbirlerinin yaşam tarzlarına ve düşüncelerine saygı ve hoşgörü duymaları ve yer yer empati kavramını kullanmaları gerekmektedir.


Çocuk Sahibi Olmak Çözüm Değil

Günümüzde ve hatta geçmişte bazı evliliklerde çocuk sahibi olmanın o evliliği farklı boyutlara taşıyacağı düşünülmektedir. Elbette çocuk kavramı bir ailenin vazgeçilmez temel taşlarından birini oluşturmaktadır. Fakat bireylerin yalnızca problemli evliliklerini kurtarmak adına çocuk sahibi olması oldukça riskli ve hatta ne yazık ki bencilce bir durum olarak görülür. Bu yüzden çocuklu bir aile olmayı gerçekten isteyen kişilerin bu yola başvurması önemlidir. Aksi taktirde sorunların çözülmesi adına çocuk sahibi olunan evliliklerin genelinde bu tarz problemler devam edecek ve çocuğun da bu problemlerden etkilenmesine yol açacaktır.

Karşılıklı Saygının Sürdürülmesi

Saygı sözcüğü yalnızca kendimizden büyük ya da üst makamdaki kişilere uygun gelen bir sözcük olmanın dışında her aile kurumunda bu kurumu oluşturan bireylerin de karşılıklı duyması ve uygulaması gereken bir sözcüktür. Mutlu evliliğin sırlarından biri olan karşılıklı saygı, bireyler aile kurumu içerisinde karşılıklı ne yaşadılarsa devam ettirilmesi gereken bir kavram olarak kalmalıdır.



Aile Psikolojisi Önemlidir

Bizler mutlu evliliğin sırlarını ve aile kurumunun devam ettirilmesi için yapılması gereken irili ufaklı tavsiyeleri evli bireylerimize vermeyi birer görev edinmiş durumdayız. Aile kurumunu oluşturan bireylerin bu kurum içerisinde yaşadığı irili ufaklı sorunları gelin hep birlikte masaya yatırıp çözüm üretmeye çalışalım. Bazı durumlarda uzman bir görüşün tavsiyeleri ile yıkılmakta olan aile kurumu uzun yıllar mutlu bir şekilde devam etmektedir.



İshak BÜYÜKYILDIRIM

Klinik Psikolog/Psikoterapist
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Mutlu Evliliğin Sırları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İshak BÜYÜKYILDIRIM Fotoğraf
Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi66 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM'ın Makaleleri
► Mutlu Evliliğin Sırları Psk.Atakan ŞAHİN
► Mutlu Evliliğin Sırları Psk.İlkim ÖZ
► Mutlu Evliliğin Sırları - Eşler Arasında Sağlıklı İletişim ÇOK OKUNUYOR Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
► Mutlu Evliliğin 10 Altın Kuralı Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Mutlu ve Huzurlu Evliliğin Psikolojik Dinamikleri Psk.Yasemin UÇAL SALİHOĞLU
► Nasıl Mutlu Olunur? Mutlu Olmak İçin Gerekenler ÇOK OKUNUYOR Psk.Nilüfer ŞİŞMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Mutlu Evliliğin Sırları' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ne İstiyor Bu Çocuk? Mart 2019
► Duygu Odaklı Çift Terapisi Ağustos 2018
► Ben Kimim? Temmuz 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:04
Top