2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gıdı Estetiği-Gıdı Liposuction İşlemi
MAKALE #20461 © Yazan Op.Dr.Ekrem KESKİN | Yayın Nisan 2019 | 8,915 Okuyucu
İnsanların gıdı bölgesinde alınan kilolar birçok neden oluşturabilir. Fazla kilo alma sonucu boyun ve çene bölgesi arasında kilo alımına bağlı sarkma ve yağlanma meydana gelir. Bu görünüm çene ve boyun mesafesini kısa göstermektedir.
Bu operasyon kişinin gıdı bölgesinde oluşan yağlanma fazlalığına göre karar verilir. İki çeşit işlem türünden oluşmaktadır. Boyun bölgesinde oluşan fazla yağların çıkarılması veya derinin gerilmesi işlemi yapılmaktadır. Derinin gerilmesi işlemi fazla sarkma olan kişilerde daha uygundur.
Gıdı sarkmasına erken müdahale edilmelidir. Sarkma işlemi başladığında işlem yapılırsa bu sizin için bir avantaj olur. Fazla sarkma durumunda büyük operasyonlar gerektirebilir.
Liposuction yöntemi gıdı bölgesinde uygulanan yöntemlerden biridir.
Liposuction ile gıdı aldırma operasyonu yüzeye yakın yağların alınması işlemidir.
Gıdı Liposuction Nedir?
Vücudumuz da belirli bölgelerde biriken istenmeyen yağlarımız mevcuttur. Bu yağlar bazen diyet veya egzersiz yaparak gitmemektedir. O yüzden bir çözüm yöntemi olan 4D vaser liposuction FDA onaylı bir uygulama vardır.
4D Vaser Liposuction Avantajları Nelerdir?
• Gıdı bölgesindeki biriken yağlarınızın alınmasıyla dokunun sıkılaşmasını sağlar.
• Gıdı liposuctionun sizlere verdiği en güzel avantaj genç görünüm sağlayarak yüz hatlarınızın belirgin olmasını sağlar.
• Hastanede kalma durumu gerektirmeden kısa bir iyileşme dönemi olur.
• Hasta üzerinde kanama, morarma ve şişme durumu göstermez.
• Alınan yağlar daha sonra yüz bölgesine enjekte edilebilir.
• Gıdı estetiği kişiyi 5-15 yaş gençleştirir.
Gıdı estetiği operasyonu zor mudur?
Bu ameliyat korkulacak kadar zor bir operasyon değildir. Hastaların aklında kalan soru işaretlerinden biri ise sesimi ve konuşmamı etkiler mi sorusu. Kesinlikle olumsuz bir etkileme oluşturmadan ameliyat sonrası aynı gün içerisinde taburcu olabilirsiniz.
Uygulama Sonrası İz Kalır Mı?
Hastanın gözükmeyecek bölgesinden saçlı deriden yaklaşık 2 mm’lik küçük bir kanül ile giriş yapıldığından iz olmamaktadır.
Ameliyat Süresi Ne Kadardır?
4D vaser liposuction ameliyatı yaklaşık 1 saat sürmektedir. Ağrısız bir uygulama olarak genel altında yapılan bir işlemdir.

Gıdı Liposuction Sonuçları Kalıcı Oluyor Mu?
• Hastanın gıdı bölgesinden alınan yağlar sonucunda yerine yeni bir yağ birikmemesi hedefleniyor.Ameliyat sonrası kilo alımı sonucu kalınlaşma meydana gelebilir. Fakat eski haline dönüp yağ birikmesi gerçekleşmez.
• Önemli olan özelliklerden bir diğeri ise ameliyat sonrası diyet ve düzenli bir egzersiz gerektirir.
Ameliyat Sonrası Sonuç Hemen Belli Olur Mu?
Vücutta ödem birikmesinden dolayı sonuçlar 1 hafta içerisinde belli olmaktadır. Yalnız ödemin tamamen geçerek yerine oturması 2 ayı bulmaktadır.
Kimler İçin Doğru Bir Ameliyattır?
Bu ameliyatları olması gereken kişiler aşırı kilo alıp vermeye bağlı sarkmaların meydana gelmesi ya da çene ve boyun mesafesinin kısa olması durumunda uygulanabilen bir ameliyattır.
30-40 yaşlarında olan kişilerde liposuction yöntemi uygun olurken 50 yaş üzeri hastalarda boyun germe işlemi gerektirebilir.
Gıdı liposuction ameliyatının yanında kol, göğüs, karın, bel, bacak, basen gibi bölgelere de uygulanabilmektedir.
Yağlanma problemi yaşayan kadın ve erkek hastalara uygulanabilir.
Erkeklerde gıdı bölgesinin daha dirençli olmasından dolayı kadınlarda daha fazla görülmektedir. Sebebi kadınların cildinin daha hassas olmasıdır.
Boyun bölgesinde kilo fazlalığı yağ birikmesi olan hastalara rahatlıkla gıdı liposuction yapılabilir.
Gıdı estetiği operasyonu sonrası iyileşme dönemi?
Liposuction, uygulaması yapıldıktan sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde günlük hayata dönüş yapılmaktadır.
Gıdı germe, operasyonu sonrası 10 gün içerisinde günlük hayata dönüş gerçekleşir.
Ameliyat sonrası sızlamalar ve ağrıların oluşması normaldir. Bu ağrılar verilen ağrı kesicilerle engellenir.
Gıdı estetiği operasyonunun tekrarlanmaması için düzenli beslenme ve egzersizleri ihmal etmemek gerekir.


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Gıdı Estetiği-Gıdı Liposuction İşlemi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ekrem KESKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ekrem KESKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ekrem KESKİN Fotoğraf
Op.Dr.Ekrem KESKİN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ekrem KESKİN'in Makaleleri
► Gıdı Bölgesi Estetiği Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Boyun / Gıdı Bölgesi Estetiği Doç.Dr.Andaç AYKAN
► Gıdı Yağlarını Eriten İlaç Kybella Nedir? Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Gıdı Estetiği-Gıdı Liposuction İşlemi' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çene Estetiği Nisan 2020
► Karın Germe Estetiği Mayıs 2019
► Sırt Germe Estetiği Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:24
Top