2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadınlar Ne İster? Kadınların Dünyasını Keşfetmek İster Misiniz?
MAKALE #20464 © Yazan Uzm.Psk.Erkan EZERÇE | Yayın Nisan 2019 | 2,607 Okuyucu
Bir erkek danışanım “Sevişmek için kırk takla atmak zorundayım. Sürekli bir bahanesi var!” Bir başka danışanım “Ev araba yüzük ne isterse alıyorum, ne istiyor anlamış değilim ben bu kadını! Mutlu edemiyorum?” Bir başka danışanım “Küçücük bir sorun büyüdükçe büyüyor, pireyi deve yapıyor!” Peki kadınlar ne ister?



KALİTELİ VAKİT GEÇİRMEK ve ROMANTİZM SUNMAK!


Kadınlar huzuru erkeğiyle bir şeyler yapınca bulur. Ev işleri, çocuklar ve iş yeri… Birlikte vakit geçirmeyi ertelemeniz için bir çok gerekçe vardır. Bu gerekçelerin çoğu da doğrudur. Fakat bu gerekçelerin doğruluğu üzerine ve zaman yaratamamanın nedenleri üzerine hayıflanmak yerine sorumluluk almak ve çift olarak baş başa bir şeyler yapmak kadın için olamazsa olmazdır. Kadınlar için yakınlık ihtiyacı, temel psikolojik bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı karşılanmayan bir kadın üzgün olur depresyona girer. Dolayısıyla da üzgün olan biri de karşısındakini mutlu edemez. Çünkü kendinde olmayanı karşısındakine vermek mümkün değildir. Kaliteli vakit geçirmenin romantizmle taçlandırılması gerekir. Kadınların en önemli sevgi dili olan romantizmin bin bir yolu vardır. Ve çiftlere göre değişebilir. Burada evlilik öncesindeki beraber yapılan etkinliklerin ve romantik anların yazılması ilk yapılması gereken müdahaledir. Evlilik öncesi yaptığınız beş etkinliği yazın. Yazıya geçirilen ve kendi aşk hikâyenizin hatırlanması ilişkinizin tekrardan canlanması için sizlere motivasyon kaynağı olacaktır. Yazıya geçirilen ve sizi geçmişte mutlu eden anılardan bir tanesini her hafta uygulamaya geçirmekte diğer önemli adımdır. Unutulmaması gereken önemli nokta sevgi davranışa dökülünce anlam kazanır.


KADINLARIN PUAN SİSTEMİNİN FARKINA VARMAK!



Erkek ve kadın dünyalarında puanlama sistemleri birbirinden çok farklıdır. Erkekler pırlanta bir yüzük aldıklarında bir yıl boyunca eşine bir şey almasına gerek olmadığını düşünür. Erkeklerin dünyasında aldığı bu pırlanta yüzük pahalı olduğu için ona yüklediği anlamda büyüktür. Örnek olarak erkek böyle bir yüzük için eşinden yüz tam puan aldığını düşünebilir. Fakat bu kadınların dünyasında ise çok farklı algılanmaktadır. Kadının dünyasında bu yüzük sadece bir puandır. Bir erkek eşinin hediyelerden hoşlandığını düşünüyorsa ve hediyelerle mutlu olduğuna kanaat getirmişse çok önemli bir noktayı unutmamalıdır. O da kadının dünyasında alınan bütün hediyelerin aynı puanda olduğudur. Yani bir puandır. Dolayısıyla kadınları mutlu etmek isteyen bir erkek zaman zaman hediyeler alıp partnerini şımartmalı altı ayda bir veya yılda bir alınan büyük hediyelerin kadınların dünyasında çok da bir önemi olmadığını bilirlerse hayal kırıklığına uğramaz. Kadınlar için istikrarlı hediye döngüsü hediyenin büyük ve pahalı olmasından daha önemlidir.


DİKKATLE DİNLEMEK!


Kadınlar, yaşadıkları sorunlar karşısında dinlenmek ve sorunu paylaşmak üzere programlanmışlardır. Onları ilk hedefinde konuşmaktır vardır. Sorunun paylaşılması çözülmesinden daha önemlidir. Dolayısıyla bir erkek kadının söylediğini araya girmeden sabırla dinlemelidir. Kadınlar, dinlenilmediğini ve anlaşılmadığını hissettikçe konuştukları konuyla ilgili eski konuşmaları konuşmaya başlarlar. Ayrıca kadının konuşma isteğini erkek şikayet olarak algılar. Kadınların ise derdi, paylaşımda bulunmaktır. Duygu paylaşımıdır. Kadınlar duygularını ifade ettikçe, erkek bunları dinlemek için zaman ayırdıkça aralarındaki duygusal bağ güçlenir. Ayrıca çift ilişkileri dışında da kadınlar günlük hayatlarında da bir sorunla karşılaştıklarında da aynı tepkiyi verirler. Bir sorun olduğunda hemen arkadaşını ararlar buluşup sohbet etmek ya da telefonla konuşmak isterler. Aslında kadınların derdi konuşmayı istemek ve paylaşımda bulunmaktır. Böyle bir durumda kadının yakın olma isteğini erkek anlayamaz, hatta tehdit edici olarak algılar. Erkeğin yapması gereken eve gelince eşinin gözünün içine bakarak, ellerini tutarak onu dikkatle on beş ile otuz dakika arasında gününün nasıl geçtiğini sormak ve dinlemektir. Burada önemli olan zaman sınırlaması yapmak ve ten teması, göz teması, gönül temasıyla dinlemektir.


SEKS DIŞINDA DOKUNULMAK!


Kadınlar seks dışında dokunulduğunda huzuru bulurlar. Bu onları kendilerini değerli görmelerini sağlar. Sadece seks yapacakları zaman dokunan bir erkek kadına bir NESNE haline getirmektedir. Böyle bir durumda kadın kendisini sadece vajina olarak görmektedir. Kadının yetersizlik ve değersizlik duygularını aktifleştirmiş olacaktır. Bir erkek eşine mutlaka seks dışında dokunmalı… Mesela ona sürpriz yapıp odaya gül yapraklarını sermeli, güzel kokularla odanın havasını değiştirmeli ve kadınına en az otuz dakika erotik bir masaj yapmalı. Bunun sonunda da bir cinsel talepte bulunmamalıdır. Burada önemli nokta seksi bir hedef haline getirmeden koşulsuzca erkeğin kadınını okşamasıdır.



HAYATINDA BİRİCİK OLDUĞUNUN HİSSETTİRİLMESİ!


Bir erkeğin hayatında işi, arkadaşları, akrabaları, çocuğu, komşusu, anne ve babası, kardeşleri ve daha birçok kişi vardır. Kadın bu birçok kişi içinde yeri ve konumunu bilmek ister. Özellikle erkeklerin yaptıkları en büyük hata annelerini aşırı ön plana alıp eşlerini ikinci plana atmaktır. Bunu hisseden kadın, “erkeğinin gözünde biricik ve tek olduğunu hissetmeyen kadın” eşiyle ve kayınvalidesiyle sorunlar yaşamaya başlar. Bir başka örnek erkek işini çok önemseyen erkektir. Erkek her zaman meşguldur ve çalışır. Bunu gören kadın yine yıkılır. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün fakat buradaki öncelik meselesinde evlendiğiniz kişi olmalıdır. Kadınlar ikinci planda olmaya asla dayanamazlar. Erkeğinin gözünde biricik ve tek olmak onların doğalarında vardır. Bunu erkeğinin sözlerinde duymayan kadının mutsuz olması kaçınılmazdır. Bir erkek her fırsatını bulduğunda hayattaki en önemli varlığının kadınının olduğunu sözel olarak söylemeli ve bunu karısına hissettirmelidir.


KENDİLERİ İÇİN YANIP TUTUŞAN BİR ERKEK GÖRMEK!


Kadınlar sevildikleri erkekler tarafından biricik ve tek olduğunu ve ARZULANDIĞINI kısacası ŞEHVETİN ön plana çıkarılmasını beklerler. Burada bahsetmek istediğim erkeklerin dilinden seks kavramının dışında arzu duyulmak, istenilmek, beğenilmek ve bunun başka kadınların yanında erkeğinin dile getirmesidir. Şüphesiz erkekler bunu evlilik öncesinde yoğun bir şekilde hissettiriyorlar. Evlenince bu kadının üzerinde hissettiği arzu dolu ve şehvet dolu bakışlar rafa kalkıyor. Erkekler buna birçok mazeretler bulabiliyor. Genellikle de “çalışıyorum, yoruluyorum, ailenin yükü omuzlarımda” gibi bahaneler. Kısacası aile geçindiren yalnızca baba rolünü benimsiyorlar. Eve gelince de genellikle televizyon ya da bilgisayarla bütünleşen bir erkek figürü karşımıza çıkıyor.



Kadınlar açısından bakacak olursak; çocukları okuldan alan veya evde bekleyen, ödev yaptıran, çocukları sosyal faaliyetlere götüren anne yani artık eş değil sadece anne rolünü benimsiyorlar. Bu durum erkeğin de gözünde kutsal anne figürü haline geliyor. Kadının eş rolü rafa kalkıyor. Eş rolü kalkınca erkek eşine ŞEHVET yerine ŞEVKAT duymaya başlıyor. ŞEHVETİN olmadığı yerde de şüphesiz birbirini arzulamayan çiftler ortaya çıkıyor. Birbirini arzulamayan çiftler cinsellikten uzaklaşıyor. Günler günleri haftalar haftaları hatta yıllar yılları kovalıyor. Evli olan çiftler cinsel ilişkiden kendilerini mahrum bırakıyorlar. Ve bunlar için de her zaman haklı gerekçeler bulmakta zorlanmıyorlar. Şehvet, çiftleri beraber tutan tutkal gibidir. Şehvetin ön plan çıkarmak için erotik kitaplar okumak, erotik filmler izlemek, cinsel fanteziler kurmak, beraber banyo yapmak, kışkırtıcı kıyafetler giymek gibi birçok davranış değişikliği yapılabilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kadınlar Ne İster? Kadınların Dünyasını Keşfetmek İster Misiniz?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Erkan EZERÇE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Erkan EZERÇE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erkan EZERÇE Fotoğraf
Uzm.Psk.Erkan EZERÇE
Ankara ve Zonguldak (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
Psikoterapist, Evlilik & Çift Terapisti, Cinsel Terapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Erkan EZERÇE'nin Makaleleri
► Kadınlar Ne İster ?... Psk.Cüneyt KAYA
► Kadınlar Erkeklerden Ne İster? Psk.Serhat DAMAR
► Çift Sorunlarınızı Çözmek İster Misiniz? Psk.Sema KAHVECİ KAANOĞLU
► Ergen Ne İster Psk.Gonca BAĞLAR
► Kadın Ne İster? Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
► Kadın Anlaşılmak İster Dr.Mehmet TEKNECİ
► İlişki Emek İster Psk.Banu AKMAN ŞAHİN
► Çocuklar Anne Babadan Ne İster? Psk.Şeyma KOÇAK
► Çalışan İnsanlar Gelişmek İster. Psk.Nilüfer ŞİŞMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kadınlar Ne İster? Kadınların Dünyasını Keşfetmek İster Misiniz?' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Zeka Testi Eylül 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:22
Top