2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lip Lift – Dudak Kaldırma Ameliyatı
MAKALE #20678 © Yazan Op.Dr.Ekrem KESKİN | Yayın Temmuz 2019 | 5,654 Okuyucu
LİP LİFT NASIL UYGULANIR?

Lokal veya genel anestezi altında uygulanır. Burnun tam altından açılan kesi ile fazla deri alınır. Kesi olması gözünüzü korkutmasın oldukça basit ve konforlu bir uygulamadır. En merak edilen sorulardan birisi ise ‘’iz kalır mı?’’

Hepimiz estetik uygulamalarında isteriz ki, karda yürüyüp izimizi belli etmeyelim. Lip lift işleminde önem arz eden durumlardan birisi de kesinin dikilme anıdır. Doğru teknik ve tecrübeli uzman doktorlar tarafından uygulandığında yüzünüzü güldürecek sonuçlar almanız kaçınılmazdır. Dikişler cildin altına atıldığı için gözle görülür herhangi bir dikiş izi yoktur.

Daha genç bir görünüm elde edilir.....


Üst dudak kaldırma ameliyatı yani lip lifting, uzun süreli sonuçlar sağlayabilen ve dudak implantları ve dudak enjeksiyonları ihtiyacını ortadan kaldıran bir dudak büyütme prosedürüdür. Yaşlandıkça dudaklarımız dolgunluğunu yitiriyor, bu da yüzümüzün daha yaşlı görünmesini sağlıyor. Dudaklar zamanla hacmini kaybetmesinden dolayı sönük bir görünüme bürünebilir. Burun tabanı ile üst dudak arasındaki bu mesafe de zamanla uzar. Bazen üst dudak çok uzar, üst dişler üzerinde asılı kalır. Bazı kişilerde ise uzun ve ince üst dudak görünümü vardır. İster genç ister yaşlı olsun, dudak kaldırma ameliyatı kalıcı sonuçlar yaratır ve tekrar dudak dolgu enjeksiyonu ile dudak büyütme maliyetine olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Lip Lifting ameliyatının dört farklı yöntemi vardır;

Bullhorn dudak kaldırma - her yaştan ünlüler arasında en popüler tekniktir. Üst dudak ve burun tabanı arasındaki mesafeyi azaltır. Sonuç olarak dudaklar gözle görülür şekilde büyütülür ve yüz oranları dengelenir.

Corium - daha önce çıkarılmış bir deri parçasını veya yara dokusunu hastanın daha derin dudak yapılarına yerleştirerek dudakları büyütme işlemine denir.

Gullwing dudak kaldırma - dudağın hemen üstündeki deri şeridini kaldırmaya dayanır. Dikiş sonrası dudak daha geniş ve daha dolgun görünür. Çok dar dudaklı hastalar için önerilir.


Köşe dudak kaldırma - ağzın köşelerini kaldırarak, yüzü daha neşeli hale getirir. Deri sadece dudakların dış köşelerinden çıkarılır.

İyileşme süresi ne kadar?
Hasta ertesi gün günlük aktivitelerine dönüyor. Üç-dört gün sonra üst dudak bölgesindeki şişlik geriliyor. Yara bir hafta sonra iyileşiyor. Hasta bir-iki hafta boyunca gülerken bu bölgede çekilme ve rahatsızlık hissedebiliyor.Ancak daha önce yapılan işlemlerden farklı olarak, iz daha iyi ve özenli dikiş teknikleri sayesinde belli belirsiz bir forma ulaşıyor.

Lip lift ameliyatında ne değişir ?

Philtrum (üst dudak-burun mesafesi) kısalır.
Böylece üst dudağın vermilyon sınırı yukarı çekilir
Üst dudağın önden görülen kırmızı kısmı uzar
Üst-dudak alt dudak oranı değişir.
Yüzdeki simetri dengesi sağlanır.
Dudak ile burun arasındaki mesafe kısalır.
Dudağa kalıcı hacim sağlanır.
Üst ön dişlerin görünmesini sağlar.
En önemli husus ise doğru teknik ve tecrübeli uzman doktor tarafından uygulandığında diş etinin gözükmesi engellenir.

Bu süreçte nelere dikkat edip, nelerden uzak durmak gerekiyor?



İşlem öncesinde hastanın istekleri, endişeleri, kullandığı ilaçlar ve genel sağlık durumuyla ilgili doktoruna doğru bilgiler vermesi gerekiyor. Sonrasında bölgeye uygulanacak kremleri düzenli kullanması, ilk üç-dört gün üst dudağı gerecek dudak hareketlerinden sakınması önem taşıyor. Bu süreçte yumuşak ve sıvı gıdalar tercih edilmesi, yaraya üç-dört gün su değdirilmemesi gerekiyor. Bir hafta sonra makyaj yapabilirsiniz

Rhinoplasty olmuş biri için Liplift riskli bir durum oluşturuyor mu?

Bu tür bir ameliyat geçirmiş kişilerde kesisi iyi planlandığında risk çok az oluyor. Bahsedilen risk burun kesisi ile dudak kaldırma kesisi arasındaki cildin beslenmesi ile ilgili problemlerden kaynaklanıyor. Özellikle kapalı burun ameliyatı olmuş hastalarda bu risk tamamen minimalize oluyor.

Doğal etkiyi yakalamak için hangi noktalara özen gösterilmeli

Öncelikle iyi bir planlama ile kısaltılacak miktarın hasta ile birlikte tespit edilmesi gerekiyor. İşlem sırasında planlanan miktarın iyi işaretlenmesi ve buna uygun çıkarma yapmak önem taşıyor. Ancak en çok önem verdiğim nokta iz bırakmayacak dikkatli ve özenli bir dikiş tekniği uygulamak oluyor. İyileşme sürecinde hasta, doktorunun önerdiği uygulamaları ve bakımını eksiksiz yerine getirdiğinde problemsiz iyileşme elde ediliyor.

Hangi yaş aralığında gerçekleştiriliyor?

18 yaşından itibaren yapılabiliyor. Hastanın bu işlemi yaptırmaya engel olacak sağlık problemleri olmaması gerekiyor. İşlem, hamilelik ihtimali bulunan kadınlara ya da hamilelere uygulanmıyor. Kanama yatkınlığı bulunan, kan sulandırıcı ilaç kullananlarda da işlemin uygulanmaması önem taşıyor. Bilinen ilaç alerjisi olan kişilerde de bazı durumlarda işlem yapılmıyor. Diyabet hastalarında yara iyileşmesinde gecikme ve enfeksiyon riski bulunabildiğinden, hastalık kontrol altına alınmadan işlemin uygulanmaması gerekiyor.

Etkisi ne kadar sürüyor?

Dudak dolgusunun aksine Liplift’in etkisi kalıcı oluyor. Yani bir daha tekrar edilmesi gerekmiyor... Dolgular ise etkileri geçici olduğundan belirli aralıklarla tekrar edilmeli. Bu da uzun dönemde dudak kaldırmanın maliyet açısından avantajlı olmasını sağlıyor. Ayrıca Liplift yaptıran bir kişi isterse dudak dolguları yaptırmaya da devam edebiliyor.

Lip Lift Uygulamasında Önemli Unsurlar


Eğer dudak kaldırma estetiği hakkında araştırma yapıyorsanız, öncelikle bunun basit bir cilt parçasını kesip çıkarmak olduğunu düşünen ve size böyle ifade eden insanlardan kaçının. Bu konuda mutlaka bir uzman cerraha gitmelisiniz.
Tecrübesiz ellerde önemsenmeden yapılan uygulamalarda çok ciddi yara izleri kalabilir, enfeksiyon gelişebilir, ve istenmeyen olumsuz durumlar yaşanabilir.
Başarısız bir dudak kaldırma işleminden sonra ağzınız açık kalabilir, üst dudağınız gereğinden fazla kısalmış olabilir ve dudaklarınızı kapatamaz durumda kalabilirsiniz.
Yanlış yapılan işlemler sonrasında burun deliklerinizde büzüşmeler oluşabilir. Bu büzüşmeler asitmetriye, çentiklenmelere ya da darlığa yol açabilir.
Bu nedenle seçim yaparken düşük fiyatın cazibesine kapılarak merdiven altı merkezleri tercih ederek sağlığınızı riske atmayın.


Uygulamayı yapacak olan cerrahınızın tecrübe ve tekniğinin başarınızda oldukça önemli olduğunu unutmayın.


10 soruda Dudak asma veya kısaltma (Lip-Lift) cerrahisi özetlersek.........

Soru: Dudak asma estetiği ameliyatı ne kadar sürer?
Cevap: İşlem lokal anestezi altında, 20-30 dakika süre içinde tamamlanır

Soru: Estetik ameliyatı sonrası izler fark edilebilir mi?
Cevap: Cerrahi dikiş izleri burun tabanında gizlenir, iyileşme bittiğinde dışardan zor farkedilir

Soru: Operasyon esnasında alınan doku miktadır ne kadardır?
Cevap: Çıkarılacak olan doku (Batman logosu şeklinde) kişiden kişiye değişmekle beraber dikey hatta 1.5 cm’i geçmemelidir

Soru: Dudak estetiği sonrası iyileşme süresi nedir?
Cevap: İyileşme süresi 6-7 gündür, uygulama işe gitmeye engel değildir

Soru: Cerrahi işlemin sonuçları ne kadar kalıcıdır?
Cevap: Sonuçlar kalıcı olup, geri döndürülemez

Soru: Ameliyat esnasında nerelere müdahale edilir?
Cevap: Aynı seansta dudaklarda oluşan dikey barkod (sigara) çizgilerine veya geniş burun ucu ile kanatlarına müdahale edilebilir

Soru: Lip-lift işlemi nasıl uygulanmalıdır?
Cevap: İşlem üst dudak kaslarına nörotoksin uygulatmış, dudak dolgusu veya iple dudak büyütmüş, kaldırtmış kişilere minimal uygulanmalıdır

Soru: Dudak asma/kısaltma cerrahisi kimlere uygulanmalıdır?
Cevap: Gülümsediğinde diş etleri görünen “Gummy smile” anatomisine sahip (Kemal Sunal) kişilere, ortodonti tedavisi alanlara, gelişimi devam eden 20 yaş altı kişilere, üst çene kemik asimetrisi ve diş dizilimi veya ısırım bozukluğu olanlara, beden algı bozukluğu olan kişilere çok dikkatli olmalı, gerekirse uygulanmamalıdır

Soru: Dudak estetiği işlemi kimler için idealdir?
Cevap: İşlemden en çok yarar görecek grup, istirahat (statik) halinde uzun ve geniş dudağa sahip, diş problemi olmayan veya tedavisini (implant, protez vb.) tamamlamış orta yaş kişilerdir

Soru: Üst dudak kaldırma estetiği ne tür bir işlemdir?
Cevap: Uygulama bir konturplasti (veya profiloplasti) işlemidir
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lip Lift – Dudak Kaldırma Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ekrem KESKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ekrem KESKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ekrem KESKİN Fotoğraf
Op.Dr.Ekrem KESKİN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ekrem KESKİN'in Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Lip Lift – Dudak Kaldırma Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çene Estetiği Nisan 2020
► Karın Germe Estetiği Mayıs 2019
► Sırt Germe Estetiği Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:43
Top