2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evde Hazırlayabileceğiniz zayıflama Çayı tarifleri
MAKALE #20786 © Yazan Dyt.Merve DOYRANLI | Yayın Eylül 2019 | 1,549 Okuyucu
ZAYIFLAMAYA YARDIMCI 5 LEZZETLİ ÇAY TARİFİ
BU ÇAYLARLA DİYETİNİZDEN EN İYİ SONUCU ALIN!
Çay sadece bizim ülkemizde değil, dünya genelinde en çok tüketilen içeceklerin başında gelmektedir. Çay içmenin hücreleri hasardan koruma, kalp krizi riskini azaltma gibi birçok faydası vardır. Yapılan bazı çalışmalar çayın kilo kaybı ve bel çevresindeki yağları azaltmada etkili olduğunu göstermektedir. Özellikle bazı tip bitki çaylarında bu etkiler oldukça yüksek orandadır. Şimdi sizinle zayıflamaya yardımcı olan 5 adet çay tarifi paylaşacağım. Malzemelerinizi hazırlayın!
Yeşil Çay ile metabolizmanızı harekete geçirin.
Yeşil çay birçok faydası olan çok kıymetli bir çay türüdür. Çinliler ve Japonlar her yemekten sonra içtikleri yeşil çay sayesinde sağlıklı bir hayat tarzını desteklemiş olurlar. Yeşil çay kateşinler dediğimiz güçlü içerikleri sayesinde metabolizmayı hızlandırır, enerji seviyesini yükseltir ve yağ depolarını azaltır. The Journal of Research in Medical Sciences dergisinde yayımlanan bir makalede metabolizma hızını arttığı ve kilo kaybını sağladığı bulunmuştur. Çalışmada bir grup yeşil çay içmezken, diğer grup günde 2 fincan yeşil çay 3. Grup ise günde 4 fincan yeşil çay içmiştir. 8 haftalık çalışma sonucunda günde 4 fincan yeşil çay içen grubun kilosu, bel çevresi ve vücut kitle indeksi önemli oranlarda azalmıştır. Yeşil çayın gerçek bir metabolizma hızlandırıcısı olduğuyla ilgili daha birçok kanıt gösteren çalışma mevcuttur. Yapılan başka bir çalışmada ise yeşil çayın yağ hücrelerini uyardığı ve karaciğerde enerjiye dönüşmesini hızlandırdığı ortaya çıkmıştır. Çalışmaya katılan bireyler günde 4-5 fincan yeşil çay içip günlük rutinlerine 25 dakikalık egzersizler eklemişlerdir. Araştırma sonucuna göre; düzenli egzersizle beraber yeşil çay içen grup içmeyenlere göre 0,5 kg daha fazla yağ kaybetmişlerdir.
En etkili yağ yakımı için içeceğiniz yeşil çayın cinsi ve kalitesi de oldukça önemli bir nokta! Japon çaylarından matcha veya sencha fuji yeşil çay hem bitkisel ve tatlı aromalıdır. Çin yeşil çaylarından ise formosa gunpowder yeşil çay daha güçlü aroma seviyorsanız tercih edebilirsiniz.
Ayrıca unutmayın;
Çayınızı ne kadar demlerseniz o kadar faydası artar!
Buzlu ferahlatıcı yeşil çay tarifi;
1 poşet yeşil çay
1 kupa kaynamış su
Limon dilimleri
1 tutam toz zencefil
Yapılışı;
Yeşil çayınızı, limon dilimlerini ve toz zencefili büyük bir kupaya alın. Kaynamış su ile 3-4 dakika boyunca demleyin. Daha sonra bir süzgeç yardımı ile süzün. Oda sıcaklığına geldikten sonra bol buz ve limon dilimleriyle servis edin. Afiyet olsun.
Açlık krizlerinizi nane çayı ile önleyin.
Kilo vermenin en önemli kısmı sağlıklı bir diyetini sürdürebilmektir. Kimi zaman sağlıklı alternatifler üretemeyebiliyoruz veya bulamayabiliyoruz. Kimi zamanda sağlığa uygun olmayan ve kötü alışkanlıklara dönem ihtimali çok yüksek olan şekerli, tuzlu ve yağlı gıdaları aşerebiliyoruz. Nane çayı içmek bu tarz atakların önüne geçiyor ve kilo verme hedefinize daha sağlam sarılmanıza yardımcı oluyor. Nane çayının bu yardımcı etkisinin bilimsel yönü ise şöyle; the Journal of Neurological and Orthopedic Medicine*dergisinden yayımlanan bir çalışmaya göre saatte bir nane yağı koklayan grubun aylık ortalama 2,5 kg kadar daha fazla verdiği görülmüştür. Aromaterapistler bu etkiyi şöyle açıklamaktadır; nane kokusu beyinde açlık duygusunu azaltan bir kimyasal reaksiyonu tetiklemektedir. Bu sayede kişi yemekle olan ilişkisini daha sağlıklı yönetebilmektedir. Nane çayı ayrıca yemek sonrası şişliği de aldığı için kişiler diyet süresini daha konforlu geçirmektedir.

Açlığı Bastıran Nane çayı tarifi;
10-15 yaprak taze nane
1 kupa kaynamış su
Tatlandırmak için; 1 çay kaşığı bal ( opsiyonel)
Büyük bir kupaya kaynamış suyu ve nane yapraklarını koyun. Üzerini kapatarak demlenmesi için 5-10 dakika kadar bekleyin. Nane yapraklarını süzerek servis edin. İsterseniz tatlandırmak için 1 çay kaşığı organik bal ilavesi yapın.

Enerjini Oolong çayı ile yükseltin!
Kilo verirken en zor şeylerden biri de disiplinli bir diyeti ve düzenli bir egzersiz planını arada götürmek olabilir. Oolong veya siyah ejder çayı ikisini bir arada götürmenize yardımcı olur. Oolong çayı da yeşil çay gibi kateşin bakımından oldukça zengindir. Kateşinler; yağ yakımını hızlandıran, enerji metabolizmasını arttıran ve yağın metabolize olmasını kolaylaştıran mucize bir bileşiktir. Mükemmel aroması sayesinde içmesi de oldukça keyifli olan bu çayı mutlaka deneyin. *The Chinese Journal of Integrative Medicine dergisinde yayımlananbir makalede oolong çayının yağ yakımına etkileri incelenmiştir. 102 obez kişiyle yapılan bu çalışmada kişiler 6 hafta boyunca oolong çayı vermişlerdir. Çalışmanın sonucunda katılımcıların %70’i 1 kilo kaybederken oolong içen %22’s, 3 kilo kaybetmiştir.
Araştırmacılar oolongtaki uygun kafein miktarının enerji sevşyesinde ve yağ yakımında etkili olduğunu söylemektedirler.
Oolong çayının tadı yeşil çaydan biraz daha güçlü olabilir. Markasına ve tipine göre farklı aromalar içerebilir.
Hem lezzetli bir ara öğün olması için hem de yağ yakımını hızlandırması için sütlü oolong çayı tarifimi mutlaka deneyin.

Sütlü oolong çayı;
1 bardak süt
1 poşet olong çayı
Çubuk tarçın
Karanfil
Yapılışı;
Süt ve poşet çayı bir cezveye alıp kaynama sıcaklığına gelene kadar ısıtın. Daha sonra Çubuk tarçın ve karanfil ekleyip demlemesi için kenara alın. 3-4 dakika demlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
4-Yağlanmayı beyaz çay ile durdurun!
Beyaz çay en doğal ve en sağlıklı çaylardan biridir. Bu çay diğer çaylar gibi işlenmez. Toplanır, güneşte kurutulur ve size en yakın markette rafta yerini alır. Diğer işlenmiş çaylarla kıyaslandığında daha fazla kateşin ve polifenol içerir. Bu içerikler yeni yağ hücrelerinin oluşumunu engellerler. *The Journal of Nutrition and Metabolism*dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre beyaz çayın yağ hücreleri üzerindeki etkileri incelenmiştir. Araştırmacılar beyaz çayın içinde bulunan EGCG isimli antioksidanın yağ hücrelerinin formunu korumaya yardımcı olduğu ve yağlanmayı azaltmaya yardımcı olduğu bulunmuştur. Ayrıca bu antioksidanın yağ hücrelerinin yıkımını hızlandırdığı da görülmüştür.
Yazlık şeftalili beyaz çay tarifi
1 kupa kaynamış su
1 poşet beyaz çay
Şeftali dilimleri
Yapılışı;
Kaynamış suyu beyaz çayın içine ekleyerek 6-8 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra şeftali dilimleri ile servis edin.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Evde Hazırlayabileceğiniz zayıflama Çayı tarifleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Merve DOYRANLI'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Merve DOYRANLI'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Merve DOYRANLI Fotoğraf
Dyt.Merve DOYRANLI
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi38 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Merve DOYRANLI'nın Yazıları
► Kombuca Çayı Dyt.Pınar ERMİŞ
► Yeşil Çay ile Zayıflama Dyt.Nursel EROĞLU
► Zayıflama İlaçları Dyt.Aydın GÜL
► Zayıflama Diyetleri Dyt.Turgay KÖSE
► Doğru Zayıflama Stratejileri Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Glisemik İndeks ve Zayıflama Dyt.Atilla ZEYREK
► Zayıflama Diyeti ve Leblebi ÇOK OKUNUYOR Dyt.Atilla ZEYREK
► Metabolizma Hızı ve Zayıflama Dyt.Elvan ODABAŞI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Evde Hazırlayabileceğiniz zayıflama Çayı tarifleri' başlığıyla benzeşen toplam 73 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bitkisel Sütler Mart 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:19
Top