2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Göz Altı Torbası
MAKALE #20988 © Yazan Dr.Hakan YÜZER | Yayın Aralık 2019 | 2,726 Okuyucu
Göz altı torbaları farklı etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan ve yüz estetiğini olumsuz etkileyen oluşumlardır. İnsanı yaşlı, yorgun ve uykusuz gösteren göz altı torbaları geçmiş dönemlerde cerrahi yöntemlerle giderilmekte iken günümüzde herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan giderilebilmektedir. Göz çevresindeki cildin vücudun diğer bölgelerindeki cilt yapısından daha hassas ve ince olması sebebiyle her türlü göz çevresi deformasyonunda görünüm bozukluğu oluşabilmekte, yüzün genel görünümünde estetik kayıplar oluşmasına sebep olmaktadır.

Göz altı torbaları genellikle 35 yaş üstü bireylerde yaşlanmanın ilk belirtileri olarak ortaya çıkmaktadır. Yaşlanma ve yer çekimi etkisiyle hoş olmayan bir görüntü oluşturan göz torbaları 3 farklı tipe sahiptir.

1. Tip Göz Altı Torbaları: Göz altında biriken yağ sebebiyle ortaya çıkan bu tip torbalar, çok fazla belirgin olmayan ve hafif torbacıklar şeklindedir.

2. Tip Göz Altı Torbaları: 2. Tip göz altı torbalarında yağlanmalar göz altlarında yarım daire şeklinde kendisini göstermekte, karşıdan bakıldığında fark edilebilmektedir.

3. Tip Göz Altı Torbaları: Bu tip torbalanma belirtileri diğerlerine göre çok daha fazla belirgindir. Gözlerin altında yarım daire şeklinde beliren torbalar sebebiyle gözler şiş ve yorgun görülür.

Göz Altlarında Torba Oluşma Nedenleri

Göz altı torbaları gerek vücut gerekse ciltte meydana gelen deformasyonlara ve yaşam tarzına bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Yaşlanma sürecinin de katkısıyla ortaya çıkan bu durum, bireyi gerek estetik açısından, gerekse genel sağlık açısından olumsuz yönde etkilemektedir. Yüzde oluşan deformasyonlar en fazla göz ve çevresinde dikkat çektiği için bu tür oluşumlar, bireyin sosyal yaşamına da olumsuz etki etmektedir. Ancak göz altlarında oluşan torbaların tedavisinde kullanılan bazı yöntemler kısa süre içerisinde sorunun ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.

Çoğunlukla yaşlanmaya bağlı etkiler sebebiyle oluşmakla birlikte, göz altlarında torba oluşmasına sebep olan farklı etkenler de mevcuttur. Bireylerde depresif, bıkkın, yorgun ve ağlamaklı bir yüz halinin ortaya çıkmasına sebep olan göz altı torbacıkları,

*Yaşlanmaya bağlı olarak cildin elastikiyetini kaybetmesi
*Demir eksikliği
*Stres
*Alerji ( gıda, toz)
*Sigara kullanımı
*Hormonal sebepler
*Troid ya da böbrek hastalıkları
*Gebelik sebeplerine bağlı olarak oluşabilmektedir.

Göz Altı Torbaları Nasıl Tedavi Edilir?

Bazı geleneksel yöntemlerle geçici rahatlama sağlanmakla birlikte, bireysel tedavi yöntemleri göz altı torbalarından kalıcı olarak kurtulmaya olana sağlamaz. Geçmişte yapılan ameliyat yoluyla göz altı torbalarının yok edilmesi de günümüzde çok fazla itibar gören bir yöntem değildir. Teknolojinin hızla ilerlemesine bağlı olarak tıp alanında ortaya çıkan yeni imkânlar, estetik çözümlerde de yepyeni yöntemlerin uygulanabilmesini mümkün kılmaktadır. Bu yöntemlerden biri olan Agnes tedavisi sayesinde göz altı torbaları ameliyatsız, acı ve kesi olmadan ortadan kaldırılabilmektedir.

Agnes Tekniğiyle Göz Altı Torbaları Tedavisi

Agnes göz altı torbalarının yok edilmesi amacına yönelik olarak uygulanan bir radyofrekans yöntemdir. Herhangi bir cerrahi operasyona gerek duyulmadan göz altı torbalarının tedavi edilmesini mümkün kılan bu yöntem, cilt altına gönderilen radyofrekans enerjisi sayesinde pürüzsüz bir cilt yapısının elde edilmesine olanak sağlamaktadır. Uygulama sırasında hastaların isteğine bağlı olarak göz çevresinde oluşan mink yağ bezeleri de eş zamanlı olarak ortadan kaldırılabilmektedir.

Agnes tedavisi ile cerrahi yöntemler arasındaki fark, agnes tedavisinin hastaya sağladığı konfordur. Cerrahi girişimlerde göz altına yapılan kesiler hastaları tedirgin etmekte, anestezi altında yapılması sebebiyle hastalarda rahatsızlık yaratabilmektedir. Cerrahi girişimlerin en önemli avantajı ise, göz ve çevresinde meydana gelen ciddi deformasyonlar, göz kapağı düşüklüğü gibi sorunların kalıcı olarak çözümüne imkân sağlamasıdır.

Agnes radyofrekans uygulamaları tamamen steril klinik ortamlarında oldukça kısa sürelerde yapılarak hasta aynı gün taburcu edilmekte ve günlük yaşamını olağan bir şekilde sürdürmektedir. FDA onaylı bir tedavi yöntemi olan agnes, birkaç seansta cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlayan bir tekniktir. Cilt üzerinde hiçbir deformasyon oluşturmadan göz altı torbalarının ortadan kaldırılmasını sağlayan uygulama, ucunda küçük iğneler bulunan bir başlık sayesinde gerçekleştirilmektedir.

Torba oluşumların üzerinden geçiş yapılmak suretiyle cilde verilen radyofrekans enerjisi, şişkin ve torba görünümüne dönüşmüş dokuyu göz altlarından uzaklaştırarak tedavinin gerçekleşmesini sağlamaktadır.
Radyofrekans Yöntemiyle Göz Altı Torbaları Ne Kadar Sürede Yok Edilir?
Agnes tedavisinin süresi hastanın göz altlarında oluşan torbalanmanın tipine göre farklılıklar göstermekle birlikte, ortalama 3 seans içerisinde sona ermektedir. Seans aralıkları cildin dinlenebilmesi adına hekim tarafından ayarlanmakta anestezinin etki süresinin beklenmesi de dâhil olmak üzere yaklaşık 1 saat sürmektedir.

Uygulama sırasında hasta konforu adına tüm beklentileri en üst düzeyde karşılayan Agnes yöntemi sırasında ağrı, acı gibi hastayı tedirgin edecek etkiler söz konusu olmayıp, lokal anestezi altında oldukça pratik bir şekilde yapılmaktadır. Uygulama sonrasında hastanın göz altlarında hafif bir ödem ve kızarıklık oluşması olağan etkiler arasındadır. Ancak kısa bir süre içerisinde kendiliğinden geçen bu tür belirtiler, hastayı estetik açıdan rahatsız edecek derecede değildir.

Göz Altı Torbalarına Pratik Çözümler

Gözlerin altlarında ortaya çıkarak bireyi estetik ve genel sağlık açısından sıkıntıya sokan torbalar, kalıcı çözüm olmamakla birlikte bazı yöntemlerle rahatlatılabilmektedir. Göz altlarında torba oluşumu göz altı bölgelerinde yüksek tuz konsantrasyonu sebebiyle de ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple gözaltlarında oluşan torbalardan şikâyetçi olan bireyler bol su içerek tuzlu yiyeceklerden, kafein ve alkolden uzak durmalıdır.

Göz altlarında oluşan torbaların rahatsızlık verdiği hallerde gözlerin üzerine salatalık koymak suretiyle rahatlatmak ve geçici bir süre torbaların azalmasını sağlamak mümkündür. Gözleri rahatlatıp torbaların azalmasını sağlayan asıl etken soğukluktur. Salatalığın şekil ve boyutu bu işlem için uygun olduğundan acil önlemler arasında salatalık kullanılması uygundur.

Bir diğer yöntem ise, sallama çay poşetinin göz üzerinde bekletilmesidir. Bu işlem için ıslatılmış bir çay poşetini buzdolabında bir süre bekletmek ve soğuduktan sonra göz üzerine koymak yeterli olacaktır. Göz altları şişmiş olan kişiler için pratik bir yöntem de göz atı halkalarının makyaj marifetiyle kapatılmasıdır. Cilt tonuna uygun bir kapatıcı ürün kullanmak suretiyle geçici bir süre bile olsa göz altı torbaları ortadan kaldırılabilmektedir. Göz altı torbalarının tedavi yöntemlerinden biri de vücudun süregelen genel sağlık sorunlarının iyileştirilmesidir.

Vücudun farklı yerlerinde sorunların oluşmasına sebep olan alerjiler, göz altı torbalarının oluşmasında da önemli bir risk faktörüdür. Bu tür alerjilerin düzenli bir şekilde tedavi edilmesi bazı hallerde göz altı torbalarının ortadan kaybolmasına sebep olabilmektedir. Ayrıca beslenme düzenine uygun davranmak, tuzlu yiyeceklerden uzak durmak, bol su içmek de göz alı torbalarına yönelik olarak yapılabilen uzun süreli tedavi yöntemleridir.

Göz altı torbalarının kötü görünümü sebebiyle yaşanan sorunların kalıcı olarak ortadan kaldırılması için, mutlaka bir hekime görünmek ve uygun tedavi yöntemlerinden faydalanmak gereklidir. Herhangi bir yan etkisi olmayan ve oldukça kolay bir şekilde yapılan Agnes tedavisi, bireylerin estetik beklentilerini en yüksek düzeyde karşılayan bir yöntemdir. Güvenilir bir klinikte uzman hekimler tarafından yapıldığında çok yüksek oranda başarı sağlanan bu yöntem, fiyat bakımından da oldukça uygun bir yöntem olarak bilinmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Göz Altı Torbası" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Hakan YÜZER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Hakan YÜZER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Hakan YÜZER
Ankara
Doktor "Göz Hastalıkları"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Hakan YÜZER'in Makaleleri
► Göz Altı Morlukları ve Tedavisi Dr.Şeyda ATABAY YILDIZ
► Merdiven Altı Estetik Kurbanları Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Göz Altı Torbası' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:56
Top