2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Boyun / Gıdı Bölgesi Estetiği
MAKALE #21037 © Yazan Doç.Dr.Andaç AYKAN | Yayın Ocak 2020 | 1,267 Okuyucu
Boyun / Gıdı Bölgesi Estetiği

Yüz bölgesine yönelik günümüzde sayısız işlem ve uygulama yapılabilmektedir. Genel olarak yüz ve cilt bakımlarından, yüze yapılan cerrahi dışı uygulamalara ve cerrahi işlemlere kadar birçok modern yaklaşım bulunmaktadır. Peki, yüz bölgesinin devamı ve tamamlayıcısı olan Boyun ve Gıdı bölgesi için neler yapılabilir?

Yüz ve Boyun/Gıdı Bölgesi Estetiğine Bakış açısı nasıl olmalıdır?

Boyun ve Gıdı bölgesi yüz bölgesi estetiğinin tamamlayıcı bir kısmını oluşturmaktadır. Bu nedenle Yüz ve Boyun/Gıdı Bölgesi Estetiğine bütünsel açıdan bakılmalıdır. Yüz bölgesi tek başına ele alınarak sadece yüz bölgesi üzerinde yoğunlaşılması, sadece bu bölgeye has işlemlerin ve bakımların yapılması, bütünsel bakış açısıyla Yüz ve Boyun bölgesi uyumluluğunun bozulmasına neden olabilir. Örneğin sadece yüz bölgesi için cilt bakımı yapma, sadece yüzde bulunan kırışıklar için botoks veya benzeri uygulamaların yapılması yüz bölgesinde ve cildinde olumlu sonuçlar ortaya çıkarırken, boyun bölgesi cildinde yer alan mevcut çizgilenmelerin daha da belirgin görünmesine katkı sağlar.

İdeal Boyun ve Gıdı Bölgesi


Genç görünümlü bir boyun bölgesini tanımlayan farklı kriterler bulunur. Yüze yandan bakıldığında çene kemiği hattının ve sınırının belirgin olması, boyun ile çene altı derisi arasında ideal bir açının olması, boyun bölgesinde dikey bantların oluşmaması ya da istirahatte boyun derisinde yatay çizgilerin ve kırışıklıkların bulunmaması önemli kriterler arasındadır. İlerleyen yaşla birlikte cilt kalitesindeki azalma boyun yan ve ön yüzünde sarkmalara neden olabilir.

Jawline nedir?

Çene kemiğine tıbbi olarak Mandibula ismi verilmektedir. Jawline yüze yandan bakıldığında mandibula kemiğinin cilt üzerinde oluşturduğu hattı tanımlamaktadır. Çene kemiği hattının belirgin olması estetik anlamda aranan bir özelliktir.

İdeal Boyun Açısı nasıl olmalıdır?

Yandan bakıldığında Boyun ile çene altı derisi (gıdı bölgesi) arasında oluşan açıya “serviko-mental açı “ denilmektedir. Bu açının 105-120 derece arasında olması daha genç ve güzel bir boyun görünümü sağlar. Gıdı bölgesinin çok dolgun olması (sıklıkla kilo artışında görülür), gıdının boyun bölgesiyle düz bir şekilde devam ediyor algısına neden olur. Bu durum boyun estetiği açısından istenmeyen bir durumdur.

Plastisma Bantları nedir?

Boyun bölgesinde cildimizin hemen altında yer alan ve oldukça ince yapıda olan kasa Plastisma Kası ismi verilir. Yaş ilerledikçe bu kasın kasılması sırasında cilt üzerinde dikey bantlar ortaya çıkabilir. Bunlara Platisma Bantları adı verilmektedir. Boyun bölgesinde ortaya çıkan dikey bantların artışı yaşlı bir boyun görünümü oluşumuna neden olur.

Boyun Derisinde Yatay Çizgilenmeler

İlerleyen yaşla birlikte ya da yapısal olarak daha erken yaşlarda yukarıdan aşağı doğru yatay şekilde yer alan deri kırışıklıkları ve çizgilenmeler ortaya çıkar. Beraberinde kilo artışı da olursa bu çizgilenmeler arasında kalan deri kısmının altında yağ birikir. Sonuçta boyun bölgesinde yatay çizgilenmeler arasında “boğumlanma” oluşur.

Boyun ve Gıdı Bölgesinde Karşılaşılan Yaygın Sorunlar Nelerdir?


Çene hatları (Jawline)’nın belirgin olmaması, Gıdı bölgesinde dolgunluk olması; Gıdı ile boynun düz bir şekilde devam etmesi, boyunda dikey bantlar, boyun derisinde yatay çizgilenmeler ve boyun derisi sarkıklıkları hastalarımızın bizlere olan sık başvuru nedenlerini oluşturmaktadır.

Boyun ve Gıdı Bölgesi Estetiği için ne gibi işlemler yapılabilir?

Estetik ve Kozmetik alanında mevcut birçok modern yaklaşım içerisinde Boyun ve Gıdı bölgesi için yapılabilecek birçok işlem bulunmaktadır. Önemli olan mevcut sorun için ideal yaklaşımı seçmektir. Bunun yanında günümüzde bize müracaat eden hastaların beklentileri oldukça yüksek olmaktadır. Bu nedenle danışanlarımıza ideal yaklaşımın yanında sonuçların net olarak ortaya çıktığı yaklaşımları uygulamayı tercih etmekteyiz.
Yapılacak muayene ve değerlendirme sonrasında kişinin sahip olduğu sorunlara göre, kişinin istek ve arzularını da dikkate alarak Boyun gençleştirme ve Gıdı bölgesi için ideal yaklaşım belirlenir. Bu amaçla etkin bir sonuç ortaya koyan sıkça kullandığımız yöntemleri ana başlıklar halinde aşağıdaki şekilde ele alabiliriz.

Jawline (Çene) Dolgusu Uygulaması

Çene kemiği hattının (jawline) belirginleştirilmesi, çene kemiğinin yanında oluşabilen sarkıklıkların azaltılması amacıyla uygulanır. Çene hattının yanlarda ve ön kısımda belirginleşmesi, boyun estetiğine olumlu katkı sağlar.

Boyun Botoks Uygulaması

Boyun bölgesinde aşırı cilt fazlalığı olmayan ancak dikey bantları ya da yatay birçok çizgilenmesi olan hastalar için ideal bir cerrahi dışı boyun gençleştirme yöntemi olarak tercih edilir. Dikey bantların ve yatay kırışıklıkların/çizgilerin düzeltilmesinin yanında cilt gerginliğini ve parlaklığının artmasına da katkı sağlar. Ağrılı bir işlem olmayıp 15 dk gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanır.

Boyun Bölgesi Dolgu Uygulaması

Daha çok botoks uygulaması sonrası tam olarak silinemeyen yatay cilt kırışıklıklarının altına yapılacak ince dolgu uygulaması ile çizgilenmelerin ortadan kaldırılması hedeflenir. Boyun bölgesinde aşırı cilt fazlalığı olmayan hastalar için uygun bir yöntemdir. Ağrılı bir işlem olmayıp 15-20 dk gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanır.

Boyun ve Gıdı Bölgesi Liposuction

Genç, cilt kalitesi iyi (belirgin elastikiyet kaybı, sarkma olmayan) ve daha çok cilt altı yağ dokusunun artmasına bağlı Gıdı Boyun geçişinin düz olduğu kişilerde uygun bir tedavi yaklaşımıdır. Ön tarafta hemen çene altında, cilde yapılan oldukça küçük (3mm) bir cilt kesisinden küçük kanüller yardımıyla cilt altı yağ dokusu alınır. Alınan yağ dokusuna ilave olarak iyileşme döneminde bu işlem sonrası karakteristik olarak gıdı bölgesinde ortaya çıkan cilt sıkılaşması sonucunda boyun estetik görünümünde belirgin düzelme ortaya çıkar. Gıdı ve Boyun hattı arasındaki geçiş belirgin hale gelir.
Lokal anestezi ya da Lokal anestezi sedasyon (hafif uyku hali) altında gerçekleştirilir. Ortalama 30 dk sürer.



Boyun Liposuction’ı tek başına kullanabileceği gibi, uygun hasta grubunda diğer boyun ve yüz germe/gençleştirme işlemleri ile birlikte kombine olarak ta kullanılabilir.

Platismoplasti (Korset Platismoplasti)

Ön tarafta hemen çene altında cilt üzerine yapılan 2-3cm uzunluğundaki kesiden girilerek, boyun bölgesinde ki fazlalık yağ dokusu alındıktan sonra, boyun kası (platisma) orta hatta sıkılaştırılır. Bu sıkılaştırma işlemi boyun alt kısmına yakın bir bölgeye kadar devam ettirilir. Sonuçta boyun ve çene altı definisyonu belirgin olarak artar, çene altı bölgesinin özellikle platisma kasından kaynaklanan sarkıklığı giderilir. Bu yöntem özellikle çene altı bölgesinin estetik görünümünü düzeltmede etkilidir.
Platismoplasti tek başına kullanabileceği gibi, uygun hasta grubunda diğer boyun ve yüz germe/gençleştirme işlemleri ile birlikte kombine olarak ta kullanılabilir.

Boyun Germe (Neck Lift)

Cilt sarkıklığı ve fazlalığı belirgin olan hasta grubunda kulak bölgesinden başlayarak kulak arkasına uzanan cilt kesileri ile fazla olan cilt çıkarılır, boyun bölgesi gerginleştirilir. Boyun germe işlemi alt yüz germe ile kombine edilerek oldukça etkili bir boyun gençleştirme sağlanabilir. Yapılan bu işlem ile uzun yıllar etkili bir boyun-gıdı gençleştirme sağlanır.


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Boyun / Gıdı Bölgesi Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Doç.Dr.Andaç AYKAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Doç.Dr.Andaç AYKAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Andaç AYKAN Fotoğraf
Doç.Dr.Andaç AYKAN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Dr.Andaç AYKAN'ın Makaleleri
► Gıdı Bölgesi Estetiği Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Yüz Bölgesi Estetik Ameliyatları Op.Dr.Diren ÇELİK
► Gıdı Yağlarını Eriten İlaç Kybella Nedir? Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Boyun Fıtığı(Boyun Kireçlenmesi) Prof.Dr.Kadir KOTİL
► Boyun Fıtığı ve Boyun Kireçlenmesi Prof.Dr.Semih KESKİL
► Boyun Ağrısı ve Boyun Fıtığı Dr.Nagihan YARAROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Boyun / Gıdı Bölgesi Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:32
Top