2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Organ Estetiği
MAKALE #21171 © Yazan Prof.Dr.M.İhsan KARAMAN | Yayın Mart 2020 | 1,551 Okuyucu
Cinsel estetik denildiğinde neler anlaşılmalıdır?

Genital (cinsel) estetik hem erkek hem de bayanlarda bir takım uygulamaları içine alır. Birincil ve ikincil cinsel organlardaki şekil ve boyut kusurlarının düzeltilmesine yönelik operasyonlardır. Başlıca, penis (erkek cinsel organı), vajen (hazne, kadın cinsel organı), büyük ve küçük dudaklar, memeler ile ilgili ameliyatları kapsar.
Bayanlardaki cinsel estetik ameliyatlar hangileridir?
Bayanlarda doğuştan ya da sonradan vajene ait deformasyonlar olabilmektedir. Özellikle fazla doğum yapanlarda vajen genişlemekte ve elastikiyeti azalmaktadır. Bu durumda vajen daraltılması işlemi yapılmaktadır. Ayrıca vajen girişindeki genital dudaklarda da düzensizlik ve deformasyonlar düzeltilebilmektedir. Bu deformasyonlar, ilişki sırasında ağrı ve rahatsızlığa neden olabilmektedirler. Özellikle aşırı büyük dudakların küçültülmesi daha sık yapılmaktadır.
Bunun dışında “vajinal agenezi” denilen vajenin doğuştan hiç mevcut olmadığı durumlar da olabilmektedirler. Bu durum, kız çocuklarında ergenlik döneminde adet kanamalarının olmaması nedeniyle araştırıldığında ortaya çıkmaktadırlar. Bu durumlarda hastanın kendi derisi kullanılarak yeni vajen oluşturulmaktadır.
Bunların dışında bayanlarda ne gibi uygulamalar vardır?
Memeler ikincil cinsel organlar olduğundan, bunların hiç gelişmemesi ya da ergenlik döneminde aşırı gelişmesi de ciddi sağlık ve psikolojik sorunları beraberinde getirmektedir.
Memelerin gelişmemesi ya da normalden çok küçük olması bu kişilerde yetersizlik duygusu oluşturmaktadır. Sağlıklı sosyal ilişki kurmaktan çekinmektedirler. Bu durumlarda 18 yaşından sonra meme büyültme işlemleri uygulanmaktadır. Bu tür ameliyatlarda genellikle silikon kullanılmaktadır.
Ergenlik döneminde ise, bazı bayanlarda memeler hormonların etkisi ile aşırı büyümektedirler. Bu durum, hem sağlık hem de psikolojik soruna neden olmaktadır. Bu durumdaki ergenler, gerek okulda gerekse diğer sosyal ortamlarda göğüslerini gizlemeye çalışmaktadırlar. Memenin aşırı büyük olması omurgalarda deformasyonlara, kamburluk gelişimine neden olmaktadır. Ayrıca, meme alt kıvrımlarında mantar enfeksiyonları, sütyenin omuzları zedelemesi ve hareket kısıtlılığına neden olma gibi durumlarla karşılaşılabilmektedir. Yine, fazla kilo alıp verme memelerde deformasyonlar yapmakta, aşırı kilolu olmak memelerin büyümesine ve yukarıda değindiğimiz sağlık sorunlarına neden olabilmektedirler. Bu durumda meme küçültme operasyonları yapılmaktadır.
Erkeklerde cinsel estetik amaçlı ne gibi uygulamalar yapılmaktadır?
Erkeklerde de, doğuştan ya da sonradan penis boyutları ve kalınlığı ile ilgili sorunlar olabilir. Fazla kilolu kişilerde penis gömülü şekilde görülebilir. Penisi tıbbi anlamda küçük veya ince olanlarda, penis uzatma ve kalınlaştırma operasyonları yapılmaktadır.
Gerçekte penisin bir kısmı penis kökündeki kasık bölgesinde saklı durumdadır. Penis uzatma ameliyatında, askı bağları denilen bağlar kısmen serbestleştirilerek, vücudun iç kısmında kıvrımlı duran penis kısmının dışarı doğru uzatılmasında kullanılmaktadır.
Bağların serbestleştirilmesi ile penis de serbestleşmekte ve yaklaşık 2,5 cm uzama sağlanmaktadır. Aynı zamanda penis derisi de uygun estetik cerrahi yöntemleriyle uzatılarak daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir.
Penis uzatmada ameliyat işlemi nasıl olmaktadır?
Ameliyat öncesi, gerçekten endikasyon olduğunu saptamak için mutlaka ürolojik muayene gereklidir. Bunun yanında, standart ameliyat öncesi değerlendirme ve testler yapılmaktadır. Kişide sertleşme sorunu olup olmadığının bilinmesi, varikosel ya da başka bir eşlik eden sorun olup olmadığının belirlenmesi gerekmektedir. En önemli konulardan biri de, hastanın ameliyat ile ilgili beklentilerinin gerçekçi olması gerekmektedir.
Ameliyat yaklaşık 1,5 saat sürmektedir ve 1 gece hastanede kalmak yeterlidir.
Bundan sonraki dönemde 3 günde bir pansuman yapılmakta ve hastalar 7-10 gün içerisinde normal işlerine dönebilmektedir.
Ameliyat sonrası ne zaman ilişkiye girilebilir?
Ameliyattan sonra ortalama 4-6 hafta geçmesi gerekir. Tüm ameliyatlar için bu süre gereklidir. Çünkü dokuların iyileşmesi ve normal sağlamlığa ulaşması için en az 3-4 hafta gerekir. Bu süre içerisinde kişiler kendi günlük işlerini yapabilirler, ancak vücudu zorlayıcı (ağır kaldırma gibi) işlemlerden uzak durmaları gerekir.
Normal penis boyutları ne kadardır?
Ortalama penis boyutu 8-10 cm kadardır.
Uzatma ve kalınlaştırma işlemi ile peniste ortalama 2,5 cm uzama sağlanmaktadır. Bu uzama, özellikle istirahat (sönük penis) halinde daha belirgin olur.
Burada şunu hatırlatmakta fayda vardır. Penis boyutundan şüphelenen kişilerin mutlaka bir uzman ürologa müracaat etmesi gerekir. Çünkü penis boyu ölçümü uzman tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Maalesef, penis boyu normal olduğu halde normalden küçük olduğunu düşünen ve bunu saplantı haline getiren, böylece sosyal yaşamını ciddi derecede etkileyecek davranışlar gösteren kişilerle karşılaşmaktayız. Bu nedenle uzman değerlendirmesi olmadan bunu takıntı haline getirmemek en doğrusu olacaktır.
Sertleşmede penis boyutu değişir mi?
Uzatma işleminde, kişinin kendi penisinin vücut içerisindeki kıvrımlı kısmı kullanıldığından sertleşmedeki boyutu değişmez. İstirahat halindeki boyutlarında uzama sağlanır. Yani penise bir parça eklemek söz konusu değildir.
Daha önce benzer bir ameliyat geçiren kişiler yeniden ameliyat olabilirler mi?
Penis boyutlarının büyütülme işlemi, kişinin ya da partnerinin isteğine ve üroloji uzmanının bilimsel onayına dayalı olarak yapılan işlemlerdir. Daha önce nasıl bir ameliyat geçirdiklerine bağlı olarak böyle bir ikinci ameliyat geçirme ihtimalleri vardır.
Penis büyütme hapları işe yarar mı?
Bilimsel kaynaklarda penis büyütme hapları ile ilgili bilinen bir çalışma yoktur. Amerikan gıda ve ilaç idaresinin (FDA) onay verdiği, bu amaçla kullanılan bilinen bir ilaç yoktur.
Gerçekte pek çok erkeğin penis boyutları normal iken, bu tip ürünleri pazarlayanlar normal penis boyutlarını küçük göstererek daha fazla kişinin talep etmesini amaçlamaktadırlar.
Penis boyutu ile cinsel haz arasında bir ilişki var mıdır?
Partnerler arasındaki ilişki seviyesi ve haz durumu, boyuttan çok birbirlerini istemeleri ile ilgilidir.
Penis kalınlaştırmada hangi yöntemler vardır?
Penis büyütme ameliyatında yağ enjeksiyonu, yağ ile deri kullanılması veya suni materyaller kullanılarak kalınlaştırma yapılabilir.
Bu yöntemlerin avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Yağ enjeksiyonları ile yapılan kalınlaştırmalarda zamanla yağ dokusu erimekte ve deri altında yer yer düzensiz yağ doku kitlelerinin hissedilmesine neden olabilmektedir.
Deri-yağ ile yapılan kalınlaştırmalarda deri yüzeyi düzgün olduğundan düzensizlikler olmamaktadır. Ayrıca deri vücut tarafından eritilemediğinden daha kalıcı sonuçlar elde edilmektedir.
Suni materyallerin kullanımında ise sonuçlar ya geçici olmakta ya da istenmeyen yan etkiler daha fazla görülmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsel Organ Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.M.İhsan KARAMAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.M.İhsan KARAMAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
M.İhsan KARAMAN Fotoğraf
Prof.Dr.M.İhsan KARAMAN
İstanbul
Doktor "Üroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.M.İhsan KARAMAN'ın Makaleleri
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Yüz Estetiği ve Dudak Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Cinsel Organ Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 47 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sinsi Katil: Sigara Mart 2020
► Tüm Yönleriyle Sünnet Aralık 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:36
Top