2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Terapinin Çevrimiçi Hali:Online Terapi
MAKALE #21238 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN | Yayın Mart 2020 | 1,384 Okuyucu
TERAPİNİN ÇEVRİM İÇİ VERSİYONU: ONLİNE- TERAPİ NEDİR?


Zaman günümüzde en kısıtlı kaynak. Gün neden sadece 24 saat diye sorguladığınız oldu mu hiç? Her durumda yakın ve en hızlı yolu seçmiyor muyuz artık hepimiz? İlçelerde ya da avmlerde açılan zincir işletmeler de bu mantıkla kurulmadı mı? Trafik ya da ekstra aksiliklerin hiçbirine takılmadan kalitesi ve içeriğinden emin olduğu sabit hizmeti kendisine en yakın yerden sağlayan insanlar için yerelleşen zincirler bulunmaz nimet oldu. “Hızla ulaş ve ihtiyacını gider, başka şeylere vakit kalsın…”


Şubeleşmenin mümkün olamadığı alanlar da mevcut elbet. Bunlardan biri de psikoterapi dediğimiz ruh sağlığı alanı. Birebir ilişki üzerinden, uzmanlıkla yürüyen ve mahremiyetin üst düzey önemli olduğu bu alanda kısa sürede bir uzmandan destek almak kolay olmuyor. Bu durum çağımızın yeni çözümünü çıkardı karşımıza: online terapi
Dijitalleşen dünyada insanlar “görüntülü görüşmelere” uzun süredir aşina. Modern çağda hız ve ulaşım açısından mesafeleri kısaltıp zaman kazandıran görüntülü görüşmeler, yeni iletişim şekli olarak karışımıza çıktı. Bu nedenle giderek çok daha fazla ruh sağlığı hizmeti almak isteyen insan online terapi alanına yöneliyor.


Peki nedir online terapi? Online Terapi; ruh sağlığı desteği arayan, kısıtlı zamana sahip ya da bulunduğu yerde anadilinde psikolojik destek alamayan kişiler için, görüntülü görüşme programları ve internet üzerinden terapi desteği sunuyor. Yani bir dakika içerisinde ulaşmak istediğiniz terapistin ofisinde online terapi seansınız başlamış olduğu gibi, terapi ofisine ulaşım sağlamakla geçireceğiniz zaman online terapi sayesinde size kalıyor. Hele ki bulunduğu yerde anadilinde terapist, uzman bulmakta zorlanan kimseler için online terapi ve online terapistler harika bir yardım alma kanalı.
Kişileri çeşitli görüntülü görüşme programları üzerinden uzmanlarla bir araya getiren online terapi hakkında insanlar neleri merak ediyor? Online terapide dikkat edilmesi gerekenler neler?



Öncelikle en sık gelen soru: Online terapi yasal mıdır? Seçtiğiniz uzmanın bu işin eğitimini almış olması, güvenli bir bağlantı üzerinden sizinle bağlantıya geçiyor olması ve mahremiyetinizi koruyor olması şartı ile online terapinin yasal olamayan bir tarafı yoktur.
Bu soru bizi online terapi ile ilgili sık sorulan başka bir soruya götürüyor: online terapi güvenli midir? Online terapist nasıl seçilir? Araştırdığınız ve bağlantı kurup yardım almak istediğiniz terapistin eğitimlerine ve özgeçmişine çok iyi bakmalısınız tabii ki. Eğitimli ve işinin uzmanı bir terapist güvenliğinizi, mahremiyetinizi önemsediği gibi size en doğru yardımı verecektir. Bunun dışında sizinle bağlantı kurduğu görüşme programının güvenli bağlantı sağlayan, bilinir bir program olması; ödeme sağladığınız kanalın global ve güvenli bir şirket olmasına dikkat edin. Sitelere girdiğinizde belli başlı e-ticaret ödeme kanalları üzerinden gönül rahatlığı ile ödeme yapabilirsiniz. Unutmayın ki henüz ülkemizde çok yaygın olmasa da dünyanın pek çok yerinde online terapiler çok yoğun yapılmakta.



Doğru yardımı alacağınız, eğitiminden ve uzmanlığından emin olduğunuz bir online terapist karşısında; güvenliğiniz ve mahremiyetinizin sağlandığı bir online terapi ortamında kendinizi rahatsız hissedeceğiniz bir şey kalmıyor geriye değil mi?
Çok merak edilen konulardan birisi de online terapi fiyatı nedir? Tüm sağlık hizmetlerinde olduğu gibi ruh sağlığı hizmetlerinde de farklı alanlar ve bunların uzmanlık seviyelerine göre fiyatlarla ilgili değişiklikler gözlenmekte. Bu nedenle yardım aradığınız alanda araştırma yaparken unvan, tecrübe yılına göre size uygun, makul gelen ücret üzerinden bir online terapist ile görüşme sağlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken ücret, seans süresi, seans günleri gibi konularla ilgili net bir şekilde aydınlatılmış olmanızdır. Bu da online terapistin sorumluluğundadır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Terapinin Çevrimiçi Hali:Online Terapi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ümran ÖRKÜN Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
Adana (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi42 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN'ün Yazıları
► Online- Çevrimiçi Psikolojik Danışma Esaslar ve Kurallar ÇOK OKUNUYOR Dr.Psk.Dnş.Şebnem GÜNAY
► Online Terapi - Online Emdr Terapisi Psk.Aygün Tuçe ATAŞ
► Online Terapi - Online Emdr Psk.Aslı KIRBAYIR ÖZERENLER
► Online Terapi Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU
► Online Terapi Nedir? Psk.Beyza ERGEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Terapinin Çevrimiçi Hali:Online Terapi' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Hayır De! Nisan 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:14
Top