2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erkeklerde Erken Boşalma
MAKALE #21357 © Yazan Psk.Dnş.Zahir AKTAŞ | Yayın Mayıs 2020 | 1,737 Okuyucu
Cinsel ilişkilerin çoğunda penisin vajinaya girmeden önce ya da hemen sonra kişinin kontrolünün dışında boşalması ve bu olayın kişide belirgin bir sıkıntıya yol açması durumudur. Erken boşalma sorunu yaşayan erkekler cinsellik esnasında her an boşalacakları kaygısı yaşarlar. Bu kaygıdan uzaklaşmak için bazen ikişer ikişer saymak, elektrik faturasını aklına getirmek, ülkenin durumunu düşünmek, Galatasaray’ın hafta sonu oynayacağı maçın sonucunu tahmin etmek, arabanın bakımının zamanını zihninde netleştirmeye çalışmak, İddia kuponunu yatırıp yatırmadığını hatırlamaya çalışmak, mal varlığını hesaplamak, Türk lirasının dolar karşısındaki düşüşüne hayret etmek gibi kendince erken boşalmayı önleyici zihinsel aktivitelere yönelerek dikkatlerini dağıtmaya çalışırlar. Cinsellik sırasında boşalmaktan korkma ya da başarısız olma gibi kaygı artırıcı düşünceler taşımak sorunu artıracaktır. Erken boşalmayla ilgili psikolojik destek almaya gelen danışanlarımın genel yaşam tarzları ve kişilik özelliklerine baktığım da çoğunlukla hızlı yemek yiyen, hızlı araba kullanan,hızlı konuşan, her konuda aceleci ve sabırsız, mükemmelliyetçi, sosyal ve mesleki olarak hırslı, işleri bitirmeye zorlayan, aynı anda iki işi yapmaya çalışan, olaylara ve kişilere çabuk sinirlenen, stresli ve gergin bireyler olarak ön plana çıkarlar.



Genellikle ilk cinsel birlikteliklerde erken boşalma görülebilir. Bu normal ve olağan bir durumdur. Genellikle bilgi ve tecrübe eksikliğinin getirdiği sıkıntıdır. Erken boşalması olan erkeklerde sorun ilk başta hafif olup zamanla şiddetlenebilir. Bu sorun cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunları gibi başka cinsel sorunlara da yol açabilir. Utanç duyma, zamanla cinsel isteksizlik, cinsel tatmin de azalma, hayal kırıklığı hissi, şimdiye odaklanamama, cinsel ilişkiye aşırı önem verme, performansın çok önemli olduğu hissi, cinsel birleşmenin ansızın son bulacağı hissi, cinsel ilişkinin hepsinde gerginlik yaşama hali, ilk boşalmadan sonra ikinci cinsel birleşme için ısrarcı olma erken boşalmanın temel belirtileridir.


ERKEN BOŞALMANIN İLİŞKİYE YANSIMASI?


Erkeklerin büyük çoğunluğu başarısızlık, eksiklik, yetersizlik, suçluluk, utanç gibi duyguları farklı düzeyde hissederler.


Bazı durumlarda erkekler erken boşalma sorunlarını partnerlerine hissettirmemeye çalışırlar. Sorununu paylaşamayan erkek öfkeli, kızgın, içine kapanık, utanç duygusuyla üzgün olabilir. Bu ise çift arasında iletişim sorunlarına yol açabilir. Partnerleriyle endişelerini konuşmaları, üzerlerindeki kontrol baskısını oldukça azaltacaktır. Erken boşalma da erkek partnerine karşı aşırı hassastır. Sürekli onu hayal kırıklığına uğratmaktan korkar. Özür diler, kendini suçlar. Ya da sorunu normal fizyolojik bir yanıt olarak görüp partnerinin rahatsızlığını umursamaz. Bu dönem de kadın çoğunlukla ne olduğunu anlayamaz ve kendisinin kusurlu olduğunu düşünebilir. Kendini yalnız hissedebilir ve kafası karışmış olabilir. Kızgın, çirkin, beceriksiz hissedebilir ve saldırgan bir tutum içine girebilir. Partnerinin onun memnuniyetini ve mutluluğunu önemsemediğini, bencil olduğunu düşünebilir. Erkeğin sorununu üstlenip bu soruna sebep olduğunu düşünebilir. Partnerin yargılayıcı tutumu da kaygıyı ve erken boşalma şiddetini artırabilir. İstemsiz boşalan çiftlerin çoğu için cinsellik haz duyulan bir aktiviteden ziyade tahammül edilmesi gereken ve görev olarak görülen ateşten bir gömlek olur. Zevki paylaşmanın ve yakınlığı geliştirmenin yolu olmaktan çıkar. Her seferinde başarısızlık duygusu daha fazla erken boşalmaya neden olur. Rahat olmaya duygulara odaklanmaya ve karşılıklı keşfe genellikle boş verilir. Cinselliğin %90’ı dokunmak ve sevişmektir. Geri kalan %10 penisin vajinanın içine girmesidir.


GENEL OLARAK SEANSLARDA GÖRDÜĞÜM ERKEN BOŞALMA DİYALOGLARI


-Hocam aniden havası alınmış balon gibi oluyorum.
-Girmeden veya birkaç kez gidip geldikten sonra boşalıyorum.
-Her şey hızlı gelişiyor ve o an geldiğin de kendimi kontrol edemiyorum.
-Kendimi yetersiz ve değersiz hissediyorum.
-Kimseyle,arkadaşlarımla paylaşamıyorum.
-Utanmaktan ve özür dilemekten bıktım.
-Her seferinde korktuğum başıma geliyor.
-Hemen girsem dışarıya boşalmasam.
-Artık bezdim ve yoruldum(Aldatır mı beni?)
-O an çok heyecanlandım,penis derim ve penis başım çok hassas.
Bu uçağı güvenli bir şekilde ne zaman piste indireceğim.


ERKEN BOŞALMANIN TEDAVİSİ?


Erken boşalma kader değildir,bir cinsel işlev bozukluğudur.Ve çözümü mümkündür. Erken boşalma,erkeklerde en sıkgörülen cinsel işlev bozukluğu olup yaklaşık her 10 erkekten 3 veya 4’ünde erken boşalma görülür.En çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biri ilaç olmakla birlikte yanlış bilinen yöntemlerden bir tanesi de erken boşalmanın sadece ilaçla önlenebileceğine dair inançtır.Tıbbi bir rahatsızlık söz konusu değilse cinsel terapi eğitimi almış ruh sağlığı profesyonelleri cinsel terapi hizmeti sunarak boşalma denetiminin kazanılmasın da yardımcı olurlar.Temel olarak yalnızca erkeğin boşalma denetimini kazanmasını değil aynı zamanda yanlış cinsel inanışların düzeltilmesi, kaliteli önsevişmenin sağlanması, cinsel iletişimin öğrenilmesi ve birleşmeyi değil cinselliğin bütününden haz almayı hedefleyen bir cinsellik algısının oluşmasının sağlanması konusun da profesyonel destek sunar. Tüm mesele cinselliği ve boşalmayı anlamlardama ve yorumlama biçimidir. Boşalma denetiminin öğrenilmesi düzenli bir cinsel yaşam gerektirir. Erkekler genellikle destek sürecinde de acele ederler. Sabırlı olmak ve danışmanlık sürecinin uzun sürebileceğine inanmak gerekir. Erkek programı tamamlayacağına dair kendine söz vermelidir.Cinsel terapi onlara detek ve bilgi sağlar. Değişmek ve gelişmek için onlara umut sağlar.



Uzm.Psk.Dan.Zahir Aktaş
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Erkeklerde Erken Boşalma" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Zahir AKTAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Zahir AKTAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Zahir AKTAŞ Fotoğraf
Psk.Dnş.Zahir AKTAŞ
Hatay (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Zahir AKTAŞ'ın Makaleleri
► Erkeklerde Boşalma Bozuklukları ÇOK OKUNUYOR Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Erken Boşalma- Denetimsiz Boşalma Psk.Dnş.Fatih FİDAN
► Kadın ve Erkeklerde Yinelemeli Boşalma Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Erken Boşalma (Erken Boşalıyorum) Psk.Bayram ŞİMŞEK
► Erken Boşalma Psk.Mehmet CAN
► Erken Boşalma Nazlı ÇALIŞKAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Erkeklerde Erken Boşalma' başlığıyla benzeşen toplam 40 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Panik Atak Mayıs 2020
► Depresyon Mayıs 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:32
Top