2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



En İyi Burun Estetiği Nasıl Anlaşılır?
MAKALE #21486 © Yazan Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ | Yayın Mayıs 2020 | 1,319 Okuyucu
Burun estetik ameliyatı , estetik cerrahi ameliyatları arasında en çok talep edilen ve yaptırılan işlemlerden birisidir. Burun estetiği ameliyatını gerçekleştiren ve yapan bir çok hekim mevcuttur. Durum böyle olunca en iyi burun estetiği nasıl anlaşılır? Sorusu akıllara gelebilmektedir. Bu makale yazımızda sizlere en iyi burun estetiği nasıl anlaşılır? Sorusunu yanıtını sunuyor olacağız. Keyifli okumalar.


Burun estetiği ameliyatları hem KBB (Kulak burun boğaz) hekimleri tarafından hem de Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahları tarafından yapılan ameliyatlardan birisidir. Genel olarak hem dünyada hem de ülkemizde burun estetiği talep eden kişilerin sayısı oldukça fazladır. Cerrahi olarak da en çok yapılan işlemlerin başında yer almaktadır. Peki, iyi bir burun estetiği nasıl anlaşılır?
• Burun estetiği ameliyatlarının başarılı olduğunun en büyük etkenlerinden ilki, burun estetik ameliyatı olunduğunun anlaşılmamasıdır. Kusurların düzeltilmesi ve daha sonrasında bunun için cerrahi bir işlem yapıldığının belli olmaması en iyi burun estetiği kanıtlarındandır.
• Burnun estetik ameliyatı sonrasında çok kalkık olmaması, burun deliklerinden burun içinin görünmemesi, burun sırtının kaydırak gibi diye tabir edilen formda olmaması, burun üzerinde girinti veya çıkıntıların olmaması gibi görsel deformelerin oluşmaması iyi bir burun estetiği sonuçlarındandır.
• Görsel deformasyonların dışında önemli olan diğer bir etken de burnun fonksiyonel özelliğidir. Ameliyattan sonra fonksiyonel özelliğini koruyor veya eskisinden daha iyi nefes alınabiliyor ise yine başarı bir burun estetiği sonuçlarındandır.
• Burun estetiği sonrası, ameliyat olan kişinin memnun olması ameliyat sürecinin ve sonucunun başarılı olduğunu göstermektedir.
• Oval, yuvarlak, kare, uzun gibi birçok yüz şekli mevcuttur. Ameliyat olan kişinin yüz oranlarına ve hatlarına uygun bir burun, en iyi burun estetiği sonuçlarındandır.
• Burun estetiği ameliyatını gerçekleştirecek olan hekimin tecrübesi de ameliyat sonrası alınacak olan sonucu doğrudan etkileyen faktörlerden birisidir.
• Hekimin tecrübesinin yanında kullandığı ameliyat tekniği de burun ameliyatının başarı durumunu doğrudan etkileyen faktörlerden birisidir.
• Daha önce geçirilmiş bir burun ameliyatı yok ise burun estetiği ameliyatı sonrası alınacak sonucun başarılı olması için faktördür.

En iyi Burun Estetiği Sonucunu Alabilmek İçin Öncesinde Yapılması Gerekenler

Burun estetiği yaptırmak istiyor ve en iyisi olsun istiyorsanız burun estetiği ameliyatı öncesinde yapılması gereken evreler vardır. Bunları aşağıdaki gibi sırasıyla ele alabiliriz;


1. Psikolojik Hazırlık

Burun estetik ameliyatı, ciddi bir değişim süreci gerektiren ameliyatlardan birisidir. Bu değişime ameliyat öncesinde psikolojik olarak hazır olmak gereklidir. Saç boyama işlemi yapılırken bile sonrasında göz değişime alışana kadar yadırgama süreci yaşanmaktadır. Saç boyama sonrası eğer değişime alışılamazsa eski haline dönme imkanı vardır. Ancak burun estetiği ameliyatı sonrası eski haline dönme imkanı yoktur. Burun estetiği ameliyatı kalıcı değişimdir. Değişim iyi anlamda olsa dahi psikolojik olarak hazırlıklı değil ise kabullenme güçleşmektedir. Dolayısı ile burnun iyileşme süreci de olumsuz olarak etkilenmektedir.


2. Araştırma

Burun estetiği ameliyatı öncesinde mutlaka yapmanız gereken ilk adım iyi bir araştırma sürecidir. Burun estetiği nasıl yapılmaktadır? Kimler yapmaktadır? Ameliyat öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Burun estetiği teknikleri nelerdir? Kim hangi tekniği uygulamaktadır? Tekniklerin avantajları nelerdir? Burun estetiği ameliyatı ile ilgili A’dan Z’ye her şeyi bilmeniz faydalı olacaktır. Ve burun estetik ameliyatı sonrasında size büyük yardım sağlayacaktır.



3. Hekim Seçimi

Burun estetik ameliyatı olacak kişiler için en önemli noktalardan birisi de ameliyatı gerçekleştirecek olan hekimdir. Hekime karar verirken; tecrübesi, başarısı, yaptığı ameliyatların sonuçları, örnekleri, kendini geliştirmesi ve geliştirmeye devam ediyor olması, alanındaki uzmanlığı, bilime olan katkısı, iyi bir dinleyici olması, hangi tekniği kullandığı, empati özelliğinin var ve gelişkin olması, ameliyat öncesinde ve sonrasında gerekli psikolojik desteği sağlayabiliyor olması aranılan özelliklerindendir.


4. Ameliyat Tekniği

Burun estetik ameliyatı olmak isteyen kişilerin ameliyat öncesinde, bu ameliyat için kullanılan tekniklerden ve bu tekniklerin avantajlarından haberdar olmaları önemlidir. Burun estetiği ameliyatlarında kullanılan 2 teknik vardır. Bunlar; Kapalı teknik ve açık tekniktir.


Kapalı Teknik : Bu teknik adından da anlaşılacağı gibi kapalı olarak yapılmaktadır. Burun uç kısmında kesilme ihtiyacı duyulmadan, burun deliklerinden girilerek tüm ameliyat yapılmaktadır. Burnun görsel olarak bozukluklarının hepsine rahatlıkla müdahale edilebildiği gibi eğer var ise nefes alma sorunlarına da kapalı teknik ile müdahale yapılabilmektedir. Diğer tekniğe kıyasla hekim açısından zor ve hasta açısından avantajlıdır. Kesi olmadığı için, burun üzerinde görünen bir iz de olmamaktadır. Daha az travma yarattığından iyileşme süreci maksimum hızlıdır ve şişlik – morluk durumu yok denecek kadar azdır. Avantajları sebebi ile bir çok hasta bu tekniği talep etmekte ve hekimler de bu tekniğe yönelmektedir. Ancak tecrübe son derece önemlidir.


Açık Teknik : Bu teknikte burun ucu alt kısımdan kesilerek burun üstünde yer alan deri kaldırılır. Ve ameliyat bu şekilde gerçekleştirilir. Ameliyat sonunda kaldırılan bu deri tekrar kapatılır ve burun uç kısmında kesildiği yere dikilir. Bu dikiş yeri dışarıdan bakıldığında belli olmakta ve güneşten güzel korunmaz ise daha fazla belirgin hale gelmektedir. Açık tekniğin yapılması için uygun mevsim kış dönemidir. Kapalı teknik ile kıyaslandığında, buruna daha fazla travma yaratan tekniktir. İyileşme süreci diğer tekniğe nazaran daha yavaştır.


5. Ameliyat Sonrası Bakım

Burun estetik ameliyatından sonra en önemli faktörlerden birisi de buruna olan bakım ve öneriler kısmıdır. Ameliyatın türü estetik de olsa ameliyattan sonra gerekli özen gösterilmelidir. Hekimin verdiği öneri ve tavsiyelere harfiyen uyulmalıdır.
• Burun estetik ameliyatı sonrası 1 hafta kaliteli istirahat edilmelidir.
• Ameliyattan sonra 1 hafta boyunca buruna su değdirilmemelidir. Boyundan aşağısı yıkanabilir ancak burun kısmının ıslatılma atelin gevşeyip düşmesine sebep olabilir. Bu nedenle su değmemesine özen gösterilmelidir.
• Ameliyattan sonra beslenme hızlı iyileşme için mühimdir. Proteinden zengin beslenilmelidir.
• Bol su tüketimi ödemlerin giderilmesine faydalıdır.
• Uyku düzenini sağlamak ve kaliteli uyumak iyileşme sürecinin hızlanmasına sebep olmaktadır.
• Hekimin verdiği ilaçlar aksatılmadan, düzenli periyotlar halinde kullanılmalıdır.
• Burun estetik ameliyatı sonrasında hekim tarafından masaj önerilebilmektedir. Bu masajın nasıl yapılacağı ve ne zaman yapılması gerektiği ile ilgili gerekli özen gösterilmelidir.
• Güneş gözlüğü veya numaralı gözlük kullanılıyor ise burun estetik ameliyatı sonrası 2 ay kullanılmaması önerilmektedir. Bu dönemde lens kullanılması tavsiye edilebilir.
• Burun estetik ameliyatı sonrasında çarpma, vurma gibi darbe etkisi yaratacak hareketlerden uzak durulmalıdır. Ameliyattan sonra alınabilecek her darbe burun şeklini olumsuz etkileyebilmektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"En İyi Burun Estetiği Nasıl Anlaşılır?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman TAŞ Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın Makaleleri
► Estetikli Burun Nasıl Anlaşılır? Op.Dr.Mustafa KARACA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'En İyi Burun Estetiği Nasıl Anlaşılır?' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Nazal Polip Nedir? Haziran 2020
► Mezoterapi Uygulamaları Haziran 2020
► Dolgu Uygulamaları Haziran 2020
► Kepçe Kulak Estetiği Haziran 2020
► Saç Ekimi Nedir? Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:46
Top