2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Burun Estetiği Fiyatlandırması
MAKALE #21490 © Yazan Doç.Op.Dr.Süleyman TAŞ | Yayın Mayıs 2020 | 3,707 Okuyucu
Burun estetik ameliyatları en çok talep edilen cerrahi ameliyatların başında gelmektedir. Burun estetiği ameliyatının diğer bir ismi de septorinoplasti ameliyatıdır. Burun estetiği ameliyatı dediğimiz septorinoplasti ameliyatı burnun nefes alma sorunlarını çözer iken dış görünüşün de düzeltilmesini amaçlar. Septo burunun iç kısmını, rino burnun dış kısmını plasti ise şekil vermek demektir. Adından da anlaşılacağı gibi septorinoplasti ameliyatı burnun iç ve dış kısmının beraber şekillendirilmesini sağlayan bir ameliyattır.
Burun estetiği ameliyatı hakkında en çok merak edilen konulardan biri de bugünkü konumuz olan burun estetiği fiyatıdır. Bu makale yazımızda burun estetiği ameliyatı ve fiyatlandırması ile ilgili paylaşımlarda bulunacağız. Keyifli okumalar.
Burun estetiği ameliyatı, burun dış görünüşünden rahatsız olan düzeltilmesi talep eden kişilere verilen bir hizmettir. Her hizmetin karşılığında olduğu gibi burun estetiği ameliyatının da bir maliyeti mevcuttur. Burun estetiği fiyat skalası her yerde aynı değildir. Farklılıklar gösterebilmektedir. Burun estetiği ameliyatının fiyatını doğrudan etkileyen faktörler mevcuttur.
• Ameliyatı yapan hekim,
• Yapılacak olan işlem,
• Hava yolu cerrahisi,
• Ameliyatın gerçekleştirildiği hastane,
• Konum,
• Ekibin sunduğu kaliteli hizmet,
• Ameliyat için kullanılacak olan teknik,
• Kullanılan malzemeler,
• Ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası verilen hizmet,
Tüm bu maddeleri tek tek ele alacak olursak;

Ameliyatı Yapacak Olan Hekim
Burun estetik ameliyatının fiyatını etkileyen unsurlardan ilki ameliyatı yapacak olan hekimdir. Hekim önemli bir faktördür. Ameliyatı yapacak olan hekimin tecrübesi ameliyat fiyatını doğrudan etkilemektedir. Yaptığı önceki çalışmaları ve örnekleri, tecrübesi, belli bir hasta portföyüne sahip olması, ünü, geliştirdiği teknikleri, bilime olan katkıları, geliştirdiği teknik ve cerrahi aletleri ameliyattan sonra alınacak olan başarı durumunu arttırmaktadır. Tüm bunlar dolaylı olarak fiyatı doğrudan etkilemektedir.

Yapılacak Olan İşlem
Burun estetik ameliyatında yapılacak olan işlem bölgesinin deforme derecesi de burun estetik ameliyatı fiyatını doğrudan etkilemektedir. Çok kemerli, çok uzun, çok sarkık gibi zor burun deformasyonlarında burun ameliyat süresi uzamaktadır. Normal kriterlerde geçekleştirilen burun estetik ameliyatı 2 saat sürmektedir. Zorlu burun yapılarında bu süre 2 saatten fazla olabilmektedir. Bu durum doğrudan fiyatı etkileyen unsurlardan birisidir.
Özellikle revizyon burun ameliyatları, hiç ameliyat olmayan kişilere göre ameliyat süreleri daha uzundur. Revizyon burun estetiği, daha önce geçirilmiş burun estetiği var ise ve sonuç başarılı değil ise düzeltilmesi için yapılan estetik ameliyatlarıdır. Daha uzun ve daha zorlu cerrahi ameliyatlar olduğundan fiyatı doğrudan etkilemektedirler.

Hava Yolu Müdahalesi
Her iki burun deliğini ayıran yamukluklar septoplasti cerrahisi ile düzeltilirken mekanik olarak yolu kapatan sorunlarda düzeltilir. Ve konka dediğimiz havayı ısıtıp nemlendiren yapıların alerjik ve septum deviasyonu gibi durumlarda çok büyümesinden dolayı artık fayda yerine zarar vermeye başlaması bunların küçültülmesini gerektirmektedir. Bu müdahaleler ile nefes alma sorunlarına çözüm bulunmaktadır. Burnun dışında sinüzit dediğimiz baş ağrısı ve burun akıntısı yapan durumların sinüs dediğimiz boşlukların temizlenmesi ile tedavisi mümkündür. Burun estetiği ile birlikte yapılacak olan hava yolu cerrahisi de burun estetiği fiyatını etkileyen durumlardan bir tanesidir. Bazı hekimler burun estetiği ameliyatını gerçekleştirirken burnun dış kısmı için ayrı bir hekim, iç kısmı yani hava yolu cerrahisi için ayrı ayrı hekimler tercih edilebilmektedir. Bu durum da fiyatı doğrudan etkilemektedir.

Ameliyatın Yapılacağı Hastane
Burun estetik ameliyatının yapılacağı hastane de ameliyat fiyatını etkileyen önemli unsurlardan birisidir. Ameliyat devlet veya özel hastaneler gruplarında bulunan hastanelerden birinde de yapılabilir. Ameliyatınızı yaptıracağınız hekimin görev yaptığı veya anlaşmalı olduğu hastane de burun ameliyatı fiyatını doğrudan etkilemektedir.

Konum
Burun estetik ameliyatınızı yaptıracağınız hekim veya hastanenin bulunduğu konum da önemli etkenlerden birisidir. Örneğin İstanbul’da yapılan burun estetiği ameliyatı ile Doğu bölgesinde her hangi bir bölgede yapılan burun estetiği ameliyatları fiyatları arasında mutlaka fark vardır. Hekimin veya hastanenin popüler ve talep ediliyor konumda olması burun estetik ameliyatı fiyatını doğrudan etkilemektedir.

Hizmet
Burun estetiği ameliyatı olmaya karar verilen hekimin ve ekibinin verdiği ve sunduğu hizmet de estetik burun ameliyatı fiyatını doğrudan etkilemektedir. Bazı burun estetik ameliyatı yapan klinik veya hastaneler ameliyat planlaması olan hastalar için ulaşım ve konaklama hizmeti de sunmaktadırlar. Bu prosedür özellikle yurt dışından gelecek olan kişiler için düzenlenmektedir. Dolayısı ile burun estetik ameliyatı fiyatını doğrudan etkilemektedir.

Burun Estetiğinde Kullanılan Teknikler
Burun estetiği ameliyat fiyatını doğrudan etkileyen faktörlerden biri de kullanılan teknik ve avantajlarıdır. Burun Estetiği ameliyatları iki teknik ile yapılmaktadır. Biri açık teknik diğeri ise kapalı tekniktir. Diğerleri teknik değil, yöntemdir. Açık ve kapalı teknik kendi aralarında avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.

Açık Teknik Burun Estetiği
Bu teknikte burun, burun ucu alt kısmından kesilmektedir. Kesilen burun derisi alına doğru kaldırılmakta ve burun kemik kıkırdak dokusuna müdahaleler tamamlandıktan sonra tekrar eski yerine alınarak dikilmektedir. Dolayısı ile kesilen bölgedeki sinir dokusu, bağ yapısı da zarar görmekte ve travma olmaktadır. İyileşme süreci de doğrudan uzamaktadır.

Kapalı Teknik Burun Estetiği
Kapalı teknik burun estetiğinde ise, burun uç kısmı kesilmemektedir. Burun delikleri içerisinden tüm işlemler yapılmaktadır. Burun kemik kıkırdak müdahaleleri ve varsa hava yolu müdahalesi de burnun iç kısmından tamamlanmaktadır. Dolayısı ile burun diğer teknikteki gibi travmaya uğramamakta ve iyileşme süreci doğrudan hızlanmaktadır.

Kullanılan Malzemeler
Burun estetiği ameliyatı için hekimin kullandığı motor ve cerrahi alet setleri, termoplastik atel, silikon tampon ve benzi malzemeler mevcuttur. Bu malzemelerin en iyisi ve teknolojik olarak son sürüm olması da burun estetik ameliyatının fiyatını etkileyen faktörlerden birileridir.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Verilen Destek / Hizmet
Burun estetik ameliyatları değişim sürecinin en çok yaşandığı girişimlerdendir. Ameliyat olmaya karar veren kişinin bu değişim sürecine psikolojik olarak hazır olması önemlidir. Gerek ameliyat öncesi gerek ise ameliyat sonrası Klinik veya hastane çalışanları ve ekibi tarafından verilen destek süreci de burun estetik ameliyatı fiyatını doğrudan etkileyen unsurlardan birisidir.
Burun estetiği ameliyat fiyatı; kişiden kişiye göre, yukarıda saydığımız ve daha bir çok faktöre göre değişiklik göstermektedir. Dolayısı ile net fiyat şu kadardır demek doğru değildir. Burun estetiği ameliyatı fiyatının belirlenebilmesi için detaylı muayene son derece önemlidir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Burun Estetiği Fiyatlandırması" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Doç.Op.Dr.Süleyman TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Doç.Op.Dr.Süleyman TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman TAŞ Fotoğraf
Doç.Op.Dr.Süleyman TAŞ
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Op.Dr.Süleyman TAŞ'ın Makaleleri
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Burun Estetiği Op.Dr.Murat TEZCAN
► Burun Ucu Estetiği Doç.Dr.Nedim SARIFAKİOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Burun Estetiği Fiyatlandırması' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Nazal Polip Nedir? Haziran 2020
► Mezoterapi Uygulamaları Haziran 2020
► Dolgu Uygulamaları Haziran 2020
► Kepçe Kulak Estetiği Haziran 2020
► Saç Ekimi Nedir? Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:09
Top