2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Fantezi Nedir?
MAKALE #21651 © Yazan Abdullah ÖZER | Yayın Temmuz 2020 | 1,896 Okuyucu
Çiftlere yönelik Cinsel Danışmanlık ve Cinsel Terapi’de Fantezilerin ele alınması:

Her ne kadar eşler arasında yanlış anlamaların ve geçimsizliklerin yaşandığı bir dönemde yaşıyor olsak da eşler arasındaki ilişkinin önemli bir bölümünü cinsellik oluşturmaktadır.

Kendi cinsel eğilimlerini ve cinsel fantezilerini birbirleri ile paylaşamayan eşler arasında sıkıntılar baş göstermektedir. Eşlerden biri ya bir şeylerden "aşkı" için vazgeçmek zorunda kalır ya da bir diğeri hoşlanmadığı bir şeyleri "aşk" için yapmak zorunda kalır. Bir başka durum ise, bu cinsel eğilimlerin gizlice ilişki dışında gerçekleştirilmesidir. Bu durum, ilişki açısından çok sıkıntılı süreçleri berberinde getirir. Bu oldukça zor durumun aşılması dayanıklı ve güçlü bir ilişkiyi gerektirir ve eşler arasındaki enerjiyi aşağıya çeken bir sürece de sahiptir.

Çiftlerle yapılan Cinsel Terapilerde, insanların utanç duydukları duyguları ve arzuları ifade etmesinin önemi vurgulanmaktadır. Cinsel terapilerde ayrıca eşlerin arasındaki ifade özgürlüğü de cesaretlendirilmektedir. Çiftlerin cinsel isteklerinde aksiliklerin meydana gelmesi oldukça olağandır. Fakat aksilikler gerçek hayatın bir parçasıdır ve iletişimsizlikten çok daha iyidir. Eşler sesiz kalıp acı çekmeye devam etmeye ve hayal kırıklığına uğramaya son verip gerçek mahremiyeti oluşturabilmek için duygularını ve arzularını açıkça birbirlerine ifade etmelidirler.

Bu nedenle çiftler kendi aralarında cinsel fantezilerini açıkça konuşabilmelidir. Fetişist eğilimler, oral veya anal cinsel ilişki, BDSM, aşk topları gibi seks oyuncakları, eş değiştirmeli veya grup seks gibi değişikliklere yönelik arzular eşler arasında açıkça paylaşılabilmelidir.

İlişkilerde zengin bir cinsel yaşamın tadına varabilmek için şeffaflık ve dürüstlük en önemli faktörlerdir. Bu durum benzer şekilde uzun bir zamandır arzu duyulan cinsel fanteziler için de geçerlidir. Burada, eşinizi aldatma değil, aksine beraber ve birlikte yeni bir cinsel tecrübenin yaşanması söz konusudur.

Çiftlerde Motivasyon ve Amaç Belirleme:

En başından itibaren, ne istediğiniz ve bunu ne şekilde isteğiniz konusunda eşinize karşı tamamen dürüst olmanız gerekmektedir. Ancak bu şekilde, herhangi bir yanlış anlaşmanın önüne geçilebilir ve eşlerden birinin diğerini suçlamaması sağlanabilir. Fanteziler denenmeden önce ortaya çıkabilecek problemler cinsel terapi desteği alınarak aydınlatılabilmektedir. Cinsel Terapi ya da Cinsel danışmanlık hizmeti alındığında, bu seanslarda eşler her konuyu açık ve dürüst bir şekilde konuşabilmelidir.

Yaşanan başlıca problemler:

Kıskançlık

Kıskançlık, kişiyi rahatsız edebilecek konularda konuşabilmeyi ve görüşme yapabilmeyi öğrenene kadar, önlenmesi mümkün olmayan duygudur. "Aşırı" kıskançlık, rahatsız edici olabilir fakat bu rahatsızlık ifade edilmediğinde problem çözülemez. Kıskançlık hissi duymak, insana özgü bir duygudur ancak bununla baş etmeyi ve kaynağının ne olduğunu öğrenmek oldukça önemlidir.

Karşılaştırma

Genellikle insanların kendilerini güzellik, zeka ve benzer yönlerden başkalarıyla karşılaştırma eğilimi bulunmaktadır. Ancak bu durum gereksizdir. Her insanın özellikleri farklıdır ve bunlar kişiye özel ve benzersizdir. Ayrıca, yakın çevrenin (aile ve arkadaşlar) ilişkilere yönelik düşüncelerimizi anlamaları ve anlayışla karşılamaları zorluklarla karşılaşılabilmektedir. Ancak her ne olursa olsun daima başkalarının onayını beklemek sağlıksız bir durumdur.

Çiftlere yönelik Cinsel Terapi ve Cinsel Danışmanlık

Eşler, problemlerini ve sıkıntılarını aralarında konuşabilmelidir. Danışmanlık hizmeti sırasında evinizdeki rahatlığı içerisinde görüşmenin sonlandırılmasına yol açabilecek herhangi bir konu olmaksızın iletişim kurabilirsiniz. Danışmanlık hizmeti veren kişi olarak Danışmanın ya da Terapistin görevi, eşleri incitmeden ve gücendirmeden, onları desteklemektir. Destek sağlayan yabancı bir gözetmenin denetiminde, normal yaşamda pek hoş olmayan konular çok daha rahat ve kolay ele alınabilmektedir. Eşlerin herhangi bir konuda anlaşması durumunda, bir sonraki GÖRÜŞMEDE bu konuya tekrardan geriye dönüp incelenmesi ve bu çözümün işe yarayıp yaramadığını veya unutulup unutulmadığını değerlendirilmesi gibi hizmetler verilmektedir. Bu sayede, verilen sözlerin ve vaatlerin ciddiyetle uygulanması sağlanmakta ve aynı zamanda günlük yaşamda konuşulması kolay olmayan konuların, süreklilik içerisinde ele alınması ve düzeltilmesi sağlanmaktadır. Burada özellikle önemli olan, her konuya önem verilmesi ve fenomenolojik olarak önyargıda bulunulmadan, değerlendirilmesi ve dikkate alınmasıdır. Her çift, almış oldukları çiftlere yönelik cinsel terapi ve danışmanlık hizmeti sırasında, cinsel hayatlarını ele alıp almama konusunda özgürdür.

Uzun yıllar boyunca durgun geçen bir dönemin ardından, mutlu olmayı sağlayan bir cinsel yaşamın tekrardan eski günlerine geri döndüğünü görmek, daima güzel ve başarılı bir sonuçtur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsel Fantezi Nedir?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Abdullah ÖZER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Abdullah ÖZER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Abdullah ÖZER Fotoğraf
Abdullah ÖZER
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Psikoloji Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Abdullah ÖZER'in Yazıları
► Cinsel Terapi Nedir? Psk.Ece KOÇ
► Cinsel Terapi Nedir? Psk.Aysel İnciler BİRTÜRK
► Cinsel İstismar Nedir? Psk.Mahmut PAKDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Cinsel Fantezi Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 38 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Katarsis Yerine Düzeltici Deneyimleme ÇOK OKUNUYOR Nisan 2022
► Ego Durumları Terapi Nisan 2022
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:37
Top