2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Engellilerin Eğitimleri İçin Sağlık Kurulu Raporu Alma Zorunluluğu Getirilmesi
MAKALE #2219 © Yazan Psk.Halil TÜRKMEN | Yayın Ocak 2009 | 7,925 Okuyucu
ENGELLİLERİN EĞİTİMLERİ İÇİN SAĞLIK KURULU RAPORU ALMA ZORUNLULUĞUNUN GETİRİLMESİ

5793 Kabul Tarihi: 24/7/2008 tarihide yayımlanan ve 01.OCAK-2009 tarihinde Yürürlüğe Giren ÖZÜRLÜLER VE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMERİ DÜZENLEYEN YASA

MEB ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ -08.03.2008

5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’ na uygun en son 26810 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 08 Mart 2008 tarihli “MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olup; aynı yönetmeliğin 65 Maddesi gereği 23.6.1985tarik ve 18790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu yönetmelikte eski mevzuat hükümlerinde farklı olarak, kapsamlı bir düzenleme bulunmamaktadır. Ancak yeni yapılan düzenlemelerden özellikle “Eğitim –öğretim” bakımından önemli bulduklarımı, kısaca ilgililerin dikkatini çekmek isterim:
-Personelin Nitelikleri, Görev ve Yetkileri: Bir kurucuya ait farlı okullar “okul öncesi, ilköğretim okulu” tek müdürle; birden fazla ortaöğretim okulları da ayrı müdür tarafından yönetilebilir “Madde:29”

- Kurumlarda, eğitim-öğretim ve yönetim hizmetlerinin asıl görevi bu kurumlarda olan eğitim personeli tarafından yürütülmesi esastır. Genel Müdürü bulunan kurumlarda eğitim personeli olarak çalışanlar, ihtiyaç halinde aynı kurumlarda aylık karşılığı gireceği ders satı kadar ücretli görevlendirilebilir,

Özel Okullar dışındaki diğer özel öğretim kurumlarında görevli yöneticiler,aylık 6 ve ücretli 6 olmak üzere haftada 12saat; Usta öğreticiler dışındaki diğer eğitim personeli aylık karşılığı 20, ücret karşılığı 20 en fazla haftada 40 saat derse girebilirler.

Ancak kurumlarda görevli usta öğretici, dil konuşma terapisti, fizyoterapist, psikolog, odyolog, sosyal hizmet uzmanı ve benzeri personel olarak görevlendirilenler ise aylık karşılığı haftada en fazla 40 ders/seans görev yaparlar. “Madde.30”

Yöneticilerin Nitelikleri “Madde:34” : Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde; zihin,görme,işitme engelliler sınıf öğretmeni, okul öncesi ve çocuk gelişimi öğretmeni veya uzmanı, rehber öğretmen,dil konuşma terapisti,fizyoterapist,psikolog, odyolog, sosyal hizmet uzmanı olma koşulları taşımak ve resmi/özel okullarda en az iki yıl öğretmenlik yada alanında görev yapmışolmak,

Ek Ders Görevi “Madde:41”: Özel öğretim kurumlarında görev yapan yönetici, aday eğitim personeli dışındaki eğitim personeline aylık karşılığı girebileceği ders saati sayısı kadar başka bir özel eğitim kurumunda ders saati ücretli görev verilebilir. Ancak okullar dışındaki aynı kurucuya ait diğer özel öğretim kurumlarında rehber öğretmenlere en fazla iki kurumda görev verilebilir,

Kurumlarda ek ders ücret miktarı, resmi okullar için belirtilen miktardan az olamaz, resmi okullar için tespit edilen ek ders ücretinin iki katını geçemez

Hükümlerine yer verilmiştir. “Yönetmelik incelendiğinde yürürlükten kaldırılan yönetmelik sonrası çıkan düzenlemelerin bu yönetmelikte yer aldığı görülür.

Daha önce Engellilerin Sınıflandırılması, Engellilerin Eğitim ve Tarihi Gelişimi, Engelli Hakları, Engeliler Konusunda Düzenlemeler Ne Getirebilir vb. makalelerimde
TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’ aldığı kararı uygulamaya geçmeden tartışılması ve aksaklıkları ve engelli haklarını ihlal etmeden düzenlemeye gidilmesi hususunu ilgililerin ve kamuoyunun bilgilerine sunmuştum.


Bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararnameler ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan değişikliklerle kabul edildi.

Özel Eğitim Okulları ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Maliye Bakanlığı Bir Düzenlemeye Gidiyor Mu ?
03 Temmuz 2008 Perşembe
2008 yılı: Maliye Bakanlığı’nın Komisyon Kararı
ÖZÜRLÜLERİN EĞİTİM GİDERLERİ-
Sağlık kurum veya kuruluşlarınca verilen sağlık kurulu raporuyla asgari yüzde 20 özürlü olduğu tespit edilen ve özel eğitim değerlendirme kurulları tarafından da eğitsel değerlendirme ve tanılamaları yapılarak özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen destek eğitimini almaları uygun görülen; görme, işitme, dil-konuşma, spastik, zihinsel, ortopedik veya ruhsal özürlü bireylerin; Bakanlık tarafından hazırlanan eğitim programları kapsamında özür grupları ve dereceleri ile özür niteliğine bağlı olarak tespit edilen eğitim süreleriyle sınırlı olan kısmına ilişkin eğitim giderleri, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Özürlülerin eğitim giderlerinin karşılanabileceği eğitim sürelerinin toplamı, eğitim programları ile belirlenen süreleri geçemeyecek. Söz konusu eğitim hizmetini sunan veya yararlananların, gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarlar, 2 katı ve kanuni faiziyle birlikte ilgililerden müteselsilen geri tahsil edilecek.

TBMM Plan Bütçe komisyonunda alınan bu karar, kamu oyunda tartışılmasına rağmen, kabülünden 21 gün sonra 5793 sayılı yasanın 25 maddesinde yer alarak; 24.07.2008 tarih ve 5793 sayılı yasada aşağıdaki şekilde yer almıştır.

Alınan5793 sayılı “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 06.08.2005 tarih ve 26959 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak
yürürlüğe girmiştir.

BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
Kanun No. 5793 Kabul Tarihi: 24/7/2008
MADDE 25 – 3797 sayılı Kanunun ek 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"EK MADDE 3 – Özürlü sağlık kurulu raporu düzenlemeye yetkili sağlık kurum veya kuruluşlarınca verilen sağlık kurulu raporuyla asgari % 20 özürlü olduğu tespit edilen ve özel eğitim değerlendirme kurulları tarafından da eğitsel değerlendirme ve tanılamaları yapılarak8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılan özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen destek eğitimini almaları uygun görülen; görme, işitme, dil-konuşma, spastik, zihinsel, ortopedik veya ruhsal özürlü bireylerin; eğitim giderlerinin her yıl Maliye Bakanlığınca belirlenen tutarı, Millî Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanır.

Bu özürlü bireylerin, özür grupları ve dereceleri ile özür niteliğine göre eğitim programlarının kapsamı ve eğitim süreleri, Özürlüler İdaresi Başkanlığının görüşü alınmak suretiyle Bakanlıkça hazırlanacak ve bu Kanunun yayımını izleyen 6 ay içinde yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenir.

Söz konusu eğitim hizmetini sunan veya yararlananların, gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarlar, iki katı ve kanuni faiziyle birlikte ilgililerden müteselsilen geri tahsil edilir. Bu fiillerin özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından tekrarı hâlinde, ayrıca kurum açma izinleriiptal edilir."

Hükmü getirilmiştir. Bu düzenleme daha önce “aşağıda açıklayacağım” çıkarılan kanun ve kanun hükmündeki kararnamelere uygun bir düzenlemedir.

Ancak, yukarda değişiklik yapılan maddeler dikkate alındığında, 6 ay içinde yönetmelik düzenlenir denmektedir. Yönetmelikte kanuna uygun ne gibi düzenlemelerin yapılacağı açıktır. Daha önce çıkarılan ve bu gün geçerliliğini koruyan Kanun Hükmünde Kararname, Kanunlar, kanunlarda düzenlemeler ve bu kanunlara bağlı çıkarılan yönetmeliklere uygun bir düzenlemenin yapılacağından eminim. Bu nedenle daha önce çıkarılan mevzuat hükümleri ile ilgili ilgililere hatırlatmalar yapmak istiyorum.

3797 Sayılı Kanunun Geçici Maddesi 3 – Bu Kanunla öngörülen tüzük ve yönetmelikler yürürlüğe girinceye kadar, mevcut tüzük ve yönetmeliklerin bu Kanuna aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.

Anayasamızın 42 . Maddesinde “Devlet Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler için topluma yararlı kılacak önlemler alır….” hükmü, yine 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda “Eğitim Hakkı ve Eğitimde Fırsat Eşitliği “ başlıklarında, “Özel eğitime muhtaç ve korunmaya muhtaç çocukları yetiştirmek için özel tedbirler alır….” hükmü yer almaktadır. 222 sayılı İlköğretim Kanunu “Özel eğitim gerektiren bireyler için okul ve sınıfların açılması” ve 4306 sayılı 8 Yıllık Zorunlu ve Kesintisiz Eğitim Kanunda “Özel eğitim gerektiren bireylerin eğitim süreleri zorunlu ve kesintisiz 8 yıl olmuştur.” ; 573 sayılı Özürlülerle ilgili Kanun Hükmünde kararname Madde.3 a) "Özel eğitim gerektiren birey", çeşitli nedenlerle, bireysel özellikleri ve eğitim yeterlilikleri açısından akranlarından beklenilen düzeyden anlamlı farklılık gösteren bireyi “ ve , d) "Tanılama: eğitsel amaçla, bireyin tüm gelişim alanlarındaki özelliklerinin belirlenerek değerlendirilmesi sürecini, ifade eder.” e) Özel eğitim gerektiren bireylerin her tür ve kademedeki eğitimlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için her türlü rehabilitasyonlarını sağlayacak kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılır.h) Özel eğitim politikalarının geliştirilmesinde, özel eğitim gerektiren bireylerin örgütlerinin görüşlerine önem verilir. ve 5378 sayılı bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanunun“Eğitim Hakkı: “Hiçbir gerekçeyle özürlülerin eğitim alması engellenemez” aynı kanunda “Tanısı konulmuş özel eğitim gerektiren 37-72 ay arasındaki çocuklar için okul öncesi eğitim zorunludur ….”.4. Maddea) Özürlü: Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiyi,
b) Özürlülük ölçütü: Uluslararası temel ölçütler esas alınarak hazırlanan ve gerek duyuldukça revize edilen ölçütleri,
c) Hafif özürlü: Özürlülük ölçütüne göre, hafif özürlü olarak tanımlanan kişiyi,
d) Ağır özürlü: Özürlülük ölçütüne göre, ağır özürlü olarak tanımlanan kişiyi,
hükmüne yer verilmektedir

Sınıflandırma

MADDE 5.- Özürlülerle ilgili derecelendirmeler, sınıflandırmalar, tanılamalar uluslararası özürlülük sınıflandırması temel alınarak hazırlanan özürlülük ölçütüne göre yapılır. Özürlülük ölçütünün tespiti ve uygulama esasları, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Özürlüler İdaresi Başkanlığınca müştereken çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Erken tanı ve koruyucu hizmetler

MADDE 11.- Yeni doğan, erken çocukluk ve çocukluğun her dönemi fiziksel, işitsel, duyusal, sosyal, ruhsal ve zihinsel gelişimlerinin izlenmesi, genetik geçişli ve özürlülüğe neden olabilecek hastalıkların erken teşhis edilmesinin sağlanması, özürlülüğün önlenmesi, var olan özrün şiddetinin olabilecek en düşük seviyeye çekilmesi ve ilerlemesinin durdurulmasına ilişkin çalışmalar Sağlık Bakanlığınca planlanır ve yürütülür.
MADDE 15.- Hiçbir gerekçeyle özürlülerin eğitim alması engellenemez. Özürlü çocuklara, gençlere ve yetişkinlere, özel durumları ve farklılıkları dikkate alınarak, bütünleştirilmiş ortamlarda ve özürlü olmayanlarla eşit eğitim imkânı sağlanır.

Eğitsel değerlendirme

MADDE 16.- Özürlülerin eğitsel değerlendirme ve tanılaması il milli eğitim müdürlükleri rehberlik araştırma merkezlerinde uzman kişilerden oluşan ve özürlü ailesinin yer aldığı özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından yapılır ve eğitim plânlaması geliştirilir. Bu plânlama her yıl yeniden değerlendirilerek gelişmeler doğrultusunda gözden geçirilir.

Dikkat edilirse, bu düzenlemeye uygun yönetmelikte yukarda belirtilen tüm hususlar yer alarak düzenlenmesi çok önemli bir husustur. Özellikle MEB.ilgili yönetmeliğin düzenlenmesi görevi vereceği komisyonu oluştururken; Engelliler ile ilgili Resmi ve Özel Kurumların; “Özel Öğretim Kurumları ve Özel Öğretim Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Özürlülerin Eğitimi ve Öğretimi Anabilim Dalı olan Üniversite Bölüm Başkanları yada yetkilileri, bu alanda kendini yetiştirmiş Öğretim Üyeleri ve Akademisyenler, Özürlülere eğitim veren Özel Öğretim Kurumları, Rehabilitasyon ve Kurs Merkezleri Yetkililerinin vb” , Sivil Toplum Temsilcilerinin “Engelliler Derneği ve Diğer Dernekler, Özel Öğretim Kurumları , Rehabilitasyon ve Kurs Merkezleri ile ilgili Derneklerin temsilcileri ve Diğer Sivil Toplum Temsilcileri vb “ katılımı ile oluşacak komisyonda “ Yönetmeliğin Hazırlanacağını” ummakta ve umudunu taşımaktayım. Ancak yönetmelik yayımlanmadan, Özürlüler İdaresinin Görüşünün Mutlaka alınması gerekmektedir.
MADDE 48 – Bu Kanunun;

a) 4 üncü maddesi yayımını izleyen ayın birinde,
b) 5 inci maddesi 15/7/2006 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,
c) 24 üncü maddesi 1/1/2007 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,
ç) 25 inci maddesi 1/1/2009 tarihinde,
d) 29 uncu maddesiyle 4706 sayılı Kanuna eklenen geçici 10 uncu madde 1/1/2009 tarihinde,
e) 46 ncı maddesinin dördüncü fıkrası 15/8/2008 tarihinde,
f) Diğer hükümleri yayımı tarihinde,
yürürlüğe girer.
Bu. Düzenleme, 48.Maddede “ç) 25 inci maddesi 1/1/2009 tarihinde yürürlüğe girer” ile RAM’ leri, 0cak 2009 tarihinden itibaren Tüm engelliler’in Eğitsel İncelemelerinin yapılıp “Eğitsel Değerlendirme Kurulu Raporları” nın düzenlenmesi için, Sağlık Kurulu Raporu alma yükümlüğünü getirmiştir.
Yukarda değişiklik yapılan maddeler dikkate alındığında, 6 ay içinde yönetmelik düzenlenir denmektedir.Yönetmelikte kanuna uygun ne gibi düzenlemelerin yapılacağı açık ve net olarak yer almadan “Bu Kanunun Ocak 2009 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi” bir çok sorunları da birlikte getirecektir diye düşünüyorum…..
Tahmin ettiğim sorunlar:
- Tıbbi Tanılama hastanelerce yapılır, “ Sağlık Kurumlarında, IQ Testleri “
Eğitsel Tanılama gerektiren Zorunlu Okul Öncesi ve İlköğretim öğrencileri için Tıbbi Rapor düzenlenmemesi sorunu yaşanabilir.
- Hastanelerde Çocuk Ergen Psikiyatrisi kadrosu olmaması durumunda ,
Psikiyatri Servisleri belirli yaş gruplarını, ilgili başka sağlık kurumlarına yönlendirmeyi düşünebilirler.
- Sağlık Kurullarında Psikolog kadrosu olmaması durumunda
“Tıbbi Tanılama “ yapılamayacağı için engellileri kabul etmeyebilirler.
-Hastaneler, olumsuz koşularını ve engelli sayısının ihtiyaçlarını karşılayamayacakları vb. düşüncelerle,
- Engellileri, kendileri dışındaki farklı sağlık kurumlarına sevk ederek , istemeden de olsa mağduriyetlere sebep olabilirler,

Yaşanması muhtemel burada belirtemeyeceğim bir çok sorun çıkması, kaçınılmaz olacaktır diye düşünüyorum. Umarım yukarda sıraladığım ve kaygı duyduğum sorunlar çıkmaz ve engellilerin eğitim öğretim hakları yasalara uygun ve kolaylaştırıcı unsurlar egemen olarak gerçekleşir.

Engellilerin Tıbbi Tanılama için sağlık Kurulları ve Eğitsel Tanılama için Rehberlik araştırma Merkezleri arasında mekik dokuması yetmezmiş gibi bir kurumdan diğer farklı sağlık kurumlarına sevkleri engelli ailelerinin daha fazla mağduriyetine yol açacak, bazı aileler yılgınlığa düşerek, çocuklarının eğitim hakkından vazgeçeceklerdir. Şunu hatırlatırım “ Okul Öncesi ve İlköğretim engelliler için de zorunlu ve parasızdır.”
Kısacası Sağlık Kurullarının yasada belirtildiği gibi bulunduğu ildeki tüm engellilerin “Tıbbi Tanılama” için koşulları ne kadar uygundur, bu kurumların yetkililerinin görüşleri alınmış mıdır ….. vs…. vs…..

Tüm bu yasal düzenlemelerden yola çıkarsak, Yeni yasal düzenlemenin Yönetmelik çıkmadan Ocak 2009 da uygulamaya girmesi bir çok sorunu beraberinde getirmekle kalmayacak; yasalarda ihlallere yol açacağı “Özellikle engellilerin tanılaması ile ilgili her kurum kendi sorumluluk ve olanaklarının uygun olmadığı gerekçesi ile farklı kurumlara yönlendirmesi sorunu yaşanacaktır.” Anayasa ve yasalar gereği özürlülerin eğitim hakkını engellemeden uygulanabilmesi için 0-18 yaş yada çıkacak yönetmelikte belirlenecek belirli bir yaş aralığındaki engellilerin“ Okul Öncesi yada İlköğretim çağında ve örgün Eğitime Devam eden engelliler : Bu engellilerin IQ Testlerinde belirlenen düzeyde ve Tıbbi İnceleme gerektirecek yada Sağlık Kurulu raporu düzenlenmesini gerektirecek bir sorun olmayabilir. Olmaması da doğaldır. B u engel gruplarının tüm gelişim alanlarındaki özellikleri, eğitim performansları ve ihtiyaçları, akademik yeterlilikleri ve bilişsel gelişimleri; çevre, “özellikle aile” okul “Özellikle sınıfların kalabalık oluşu ve ilgilenilememesi ve öğretmen “ ve engellinin özelliklerinden kaynaklı faktörler nedeni ile emsallerinden geri olabilirler “Örnek: Öğrenci 4. sınıfa geldiği halde birinci sınıf seviyesinde Akademik yeterliliği olabilir.” İşte bu tür engelliler için Tıbbi Tanılamaya gerek duyulmadan, Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından Özel Eğitim Değerlendirme Raporları düzenlenmesi daha uygun olacaktır. ” Eğitsel Tanılama sonucu rapor düzenlenmesi” bunun dışında kalan engelliler için yasada belirtildiği gibi “Tıbbi Tanılama” yani Sağlık Kurulu Raporları gereği Rehberlik Araştırma Merkezlerince özel eğitim öneri ve yönlendirilmesinin yapılmasının bütün bu sorunları ortadan kaldıracağına inanmaktayım.

SAYGILARIMLA….
Halil TÜRKMEN
PSİKOLOG
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Engellilerin Eğitimleri İçin Sağlık Kurulu Raporu Alma Zorunluluğu Getirilmesi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Halil TÜRKMEN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Halil TÜRKMEN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Halil TÜRKMEN'in Yazıları
► Dünya Mutluluk Raporu Psk.Tuğba DEMİRÖZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Engellilerin Eğitimleri İçin Sağlık Kurulu Raporu Alma Zorunluluğu Getirilmesi' başlığıyla benzeşen toplam 78 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Demokratik ve Çağdaş Eğitim ÇOK OKUNUYOR Mayıs 2023
◊ Stres Testi Aralık 2008
◊ Unutkanlık Testi - Unutkanlık Ölçeği ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2008
◊ Beck Anksiyete Ölçeği Ağustos 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:21
Top