2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hamster Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
MAKALE #22456 © Yazan Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN | Yayın Temmuz 2021 | 2,284 Okuyucu
HAMSTER BESLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

🔸Hamsterlar birçok insan için mükemmel evcil hayvanlardır. Çok fazla dikkat gerektirmezler, tekerlekleri üzerinde yeterince egzersiz yaparlar ve sevimli sevimli ve tutması hoşturlar. Bazı çocuklar için mükemmel bir başlangıç ​​evcil hayvanı olabilirler.

🔸Ne yazık ki, hamsterlar bakım talimatlarıyla gelmiyor. Bir hamstera bakmak zor olmasa da, bir hamsterı evcil hayvan olarak beslerken neyle karşı karşıya olduğunuza dair en azından temel bir anlayışa sahip olmanıza yardımcı olur.

BİLİNMESİ GEREKENLER

1. Dişi ve Erkeğin aynı yuvayı paylaşmaması gerekir. Dişi ve erkek hamsterın aynı yuvayı paylaşması ailenin fazlasıyla büyüyeceği anlamına gelir.

2. Bir hamster, küçük bir çocuk için mükemmel bir evcil hayvan gibi görünebilir, ancak durum böyle değil. Dikkatli, nazik kullanım gerektirirler, ısırabilirler ve genellikle küçük ellerde kendilerini güvende hissetmezler.

3. Hamsterlar sık sık çiftleşir ve dişi hamster kısa aralıklarla doğum yapabilir. Ayrıca, dişi hamster tek bir doğumda 21 yavru dünyaya getirebilir.

4. Hamsterinizin ister blok ister kuru mama olsun, her zaman bir kase veya tabakta servis edildiğinden emin olun. Hamsterler aksi halde yataklarını yutabilir ve bu ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

5. Hamsterınız, kedi kumu, mısır koçanı, kalın çam ve sedir talaşından hazırlanan yataklardan fazlasıyla rahatsız olur. Bu sebeple onlara bu tarz yataklar vermemeilisiniz.
Yataklarını ayda bir değiştirmek, kafesini ise günlük temizliğini yapılması gerek.

6. Hamsterlar artık yemek yemeyi sevmezler. Optimum beslenme için, evcil hayvanınızın mama kabının yaklaşık dörtte üçünü dolu tutun ve mamasını günlük olarak değiştirin. Hamsterlar taze sebze ve meyveyi çok severler.

7. Kemirgen dostlarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmesi konusunda dikkatli olunmalıdır.Onlar için hangi besinlerin zararlı olduklarına bakıp araştırıp besin listesini oluşturmanızda fayda var. Ayrıca, dostunuz bazı besinleri yanağında depolayabilir. Yani keskin ve sivri parçalı besinleri vermekten kaçınmanız gerekmektedir.

8. Hamsterler kendilerini tımar ederler ve bunu genellikle günde bir defadan fazla yaparlar. Evcil hayvan hamsterinizin bakım uygulamalarını yıkamaya, taramaya veya başka bir şekilde tamamlamaya gerek yoktur.

9. Onlara daha fazla yemek vermek onları olumlu etkilemez aksine obeziteye kadar götürebilir. Genellikle dostumuzun yeteri kadar beslenemediğini, doymadığını düşünürüz ve hamsterımızı daha fazla beslemeye çalışırız. Bu durum kemirgen dostunuzun gereğinden fazla kilo almasına ve ardından obeziteye yakalanmasına neden olacaktır. Bunu önlemek amacı ile daha dengeli bir beslenme düzeni oluşturmalısınız.

10. Dişlerini meşgul edecek hiçbir şeyi olmayan bir hamster kafesini veya muhafazasını çiğnemeyi seçebilir. Evcil hayvan dükkanları, sadece hamsterlar için yapılmış özel çiğneme oyuncakları ve bloklar sunar.

11. Kafes ortamını geniş tutmak onların psikolojisinin iyiye gitmesi açısından önemlidir. Çok hareketlidirler. Koşarlar, kazarlar ve yeni yerler keşfederler. Her ne kadar kafes ortamında bu aktivitelerin hepsini yapamayacak olsalar da, dostlarımız doğru boyutlardaki kafeslerde son derece mutlu, huzurlu olacak ve aktivitelerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştireceklerdir. Ancak, dar kafesteki bir hamster son derece sağlıksız, mutsuz olacak ve gün geçtikçe psikoljisi bozulacaktır.

12. Enerjilerini bir şekilde atmaları gerekir ve bu durum için en güzel çözüm bir hamster tekerleği olur. Bu sayede hamsterınız hem fazla enerjisini atacak hem de aktivitesini tamamlamış olacaktır. Tekerlek seçimi yaparken hayvanınızın boyutunu dikkate alın ve büyük tekerlekler tercih etmeye bakın. Küçük tekerlekler, hamsterınızın iskelet sistemine (omurgasına) zarar verecektir.

13. Aldığınız ürünün kalitesine bakın. Doğru ürün ile yapılmayan kafesler, su kapları, mama kapları ve oyuncaklar dayanıklı değildir ve hamsterınızın diş darbelerine maruz kalabilir. Bu durum ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir.
Hamsterlar sağlık konusunda oldukça hassastır ve dostunuzun sağlığı hijyenik bir kafesten geçer. Bu nedenle kafes, kafesin zemini, kafes aparatları sık sık temizlenmelidir. Ayrıca, hamsterlar kendilerini temizleyebilen canlılardır. Bu nedenle zorunda kalmadıkça dostunuzu yıkamamanız daha iyi olacaktır.

14. Onlara kafes dışında da hareket alanları sağlamalısınız. Hamsterların kafes dışında da aktif olması gerekir. Eviniz hamsterınız için güzel bir aktivite alanı olacaktır. Dostunuz ev içinde koşup yeni yerler keşfedecektir. Ancak, bu keşif sırasında kemirgen dostunuzu bekleyen tehlikelerde vardır. Dostunuz bulduğu her şeyi kemirme potansiyeline sahiptir ve elektrik kabloları, prizler de bunlara dahildir. Aktiviteden önce hamsterınız için tehdit oluşturacak nesneleri ortadan kaldırmayı unutmayın!

15. Görünür sağlığı ne olursa olsun, evcil hayvan hamsterını yılda bir kez veteriner hekiminize götürmek en iyi uygulamadır. Dikkat edilmesi gereken sağlık sorunları arasında ayaklarında yaralar, idrarda kan, iştahsızlık, gevşek dışkı, aşırı büyümüş ön dişler, kürkünde kel yamalar, hırıltılı solunum ve burun akıntısı sayılabilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hamster Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uveys Veysel BECERMAN Fotoğraf
Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN
İstanbul
Uzman Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'ın Yazıları
► Kedi Kumu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Hamster Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler' başlığıyla benzeşen toplam 97 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:41
Top