2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Başarılı Bir Meme Büyütme Ameliyatı İçin Hastaların Bilmesi Gerekenler
MAKALE #2360 © Yazan Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN | Yayın Şubat 2009 | 6,153 Okuyucu
Başarılı bir Meme Büyütme Ameliyatı için hastaların bilmesi gerekenler:

Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin (ASPS) istatistiklerine göre 2007 yılında bu ülkede yaklaşık 350.000 Meme Büyütme operasyonu yapılmış olup tüm estetik cerrahi operasyonları arasında ilk sırada yer almıştır. Meme Büyütme ameliyat sayısı da 2000-2007 yılları arasında tam %97 oranında artış göstermiştir olup dünya genelinde 4 Milyona yakın sayıda kadının meme implantı taşıdığı bilinmektedir. Günümüzde Meme Büyütme Operasyonunun bu kadar popüler olmasının ve sayında yüksek artış olmasının nedenleri arasında cerrahi tekniklerde gelişmeler, meme implant teknolojisinin daha güvenli alternatifler sunması, Hollywood-Medya etkisi gibi bir çok neden sayılabilir. Aynı şekilde Amerikan Gıda ve İlaç Daire Başkanlığı(FDA) yoğun klinik çalışmalar sonrasında silikon içeren meme implantlarının herhangi bir hastalığa ya da kansere yol açmadığını tespit edip 17.Kasım.2006 itibari ile her türlü estetik girişimde kullanılabileceğini tüm dünyaya duyurup kullanımını serbest bırakması da hastaların silikon implantlara karşı olan önyargılarının ortadan kalkmasına sebep olmuştur.

Öte yandan meme büyütme hastalarının çoğunluğu sonuçlardan mutlu iken bazıları değildir. Bu yazının amacı, Meme Büyütme Operasyonu geçirmeyi planlayan kadınları bilimsel kanıtlarla aydınlatıp, operasyon kararı vermeden önce bilgilenmelerini sağlamak ve ameliyat sonrası mutsuz hasta grubuna katılmalarını önlemektir.

Meme Büyütme operasyonu sonrası mutsuz olan hastalar genellikle yapmaları gereken en önemli şey olan ameliyat öncesi yeterli bilgi sahibi olma çabasına girmemiş, operasyona neden ihtiyaç duydukları konusunda kendilerine soru sormamış, beklentilerini sorgulamamış kadınlar olup verdikleri karar da doğal olarak istenen sonuca ulaşmalarına engel olmuştur.

Tüm estetik cerrahi operasyonlarında olduğu gibi Meme Büyütme Operasyonu sonrası en güzel sonucun elde edilebilmesi için en iyi şans ilk ameliyattır. Ameliyat öncesi plastik cerrahınıza soracağınız sorular ve vereceğiniz kararlar ameliyat sonucunu büyük oranda etkileyecektir. Meme Büyütme Operasyonuna hazırlanırken konu ile ilgili ne kadar bilgi sahibi olur ve konunun önemini anlarsanız, ameliyatınız ile ilgili daha sağlıklı karar verme ve en iyi sonuca ulaşma şansınızı arttırmış olursunuz.

Meme Büyütme Operasyonunun amacı sadece memeleri büyütmek değil aynı zamanda şeklinin de güzel olmasını sağlamaktır ve artık kabul edilemeyecek “memeler büyüsünde nasıl büyürse büyüsün” düşüncesi günümüzde terk edilmesi gereken (hem hastalar hem de plastik cerrahlar açısından) bir yaklaşımdır. Kişiye Özel Meme Büyütme Konsepti ile bu operasyon sonrası hastaların mutlu olma şansları artmaktadır ( Bu konu ayrı bir makalede ayrıntılı olarak işlenecektir).

Meme Büyütme operasyonu sonrası beklentileriniz karşılandığında kendinizi daha pozitif bir kişi olarak hissetmeniz ve bunun sonucunda başkalarına daha güvenli, daha açık, daha pozitif bir imaj çizmeniz olasıdır. Ancak unutulmaması gereken şey bunun sadece bir Meme Büyütme Operasyonu olduğu ve sonucun da sadece daha büyük ve güzel memeler olduğu gerçeğidir. Yani ameliyatın sizin beyninize değil sadece memelerinize yapıldığını unutmamanız gerekir. Bu operasyon genellikle pozitif psikolojik değişikliklerle sonuçlanmakla birlikte yine de her kişide sadece beklentileri ölçüsünde değişiklik gösterebileceğini hatırlamak da fayda vardır. Kesin olan şey ise sizin Meme Büyütme Operasyonunuzun başka kişiler üzerinde nasıl etki göstereceğinin tahmin edilemeyeceğidir. Kimileri memelerinizin büyüdüğünün farkına varırken (özellikle diğer kadınlar) kimileri de hiç fark etmeyeceklerdir. Aşk hayatınız bu ameliyatınız sonrası düzelebilir, ama düzelmeyebilir de! Güzel memelere sahip olmak bir kadının aşk hayatı kalitesini etkileyen birçok faktörden sadece birisidir. Dolgun memelere ya da düzgün bir fiziğe sahip olmak bir mankene daha çok defileye çıkma garantisi, bir aktrise daha çok rol alma garantisi, bir başkasına işinde yükselme garantisi vermeyecektir. Burada vurgulanmak istenen Meme Büyütme Operasyonu kararının gerçekçi ve kişisel beklentiler ışığında alınması ve bunların ameliyat öncesi plastik cerrahınızla tartışılması gerektiğidir.
Plastik Cerrahınız ile operasyonunuz öncesi ne kadar iyi iletişim kurarsanız, size sunulacak seçenekleri algılamanız da o kadar mümkün olacaktır. Konu hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız, seçeneklerinizin neler olduğunu bilir ve araştırırsanız ve bunları operasyon öncesinde Plastik Cerrahınızla detaylı olarak tartışırsanız sağlıklı karar alma şansınız da o kadar artacaktır. Plastik Cerrahınız da size sunduğu seçenekleri tecrübesi ile birleştirip uygulamaya geçirdiğinde operasyon sonrası döneminiz de mümkün olduğunca ağrısız ve çabuk geçecek ve muhtemelen de ortaya çıkacak sonuç hem sizi hem de Plastik Cerrahınızı mutlu edecektir.

Ne yazık ki bir çok Meme Büyütme Hastası operasyon öncesi yeterli miktarda ve kalitede bilgi ile donatılmamak da ve yine günümüzde bilgiye ulaşmadaki kolaylığa rağmen geçirecekleri ameliyat konusunda önceden bilgilenmek için yeterli çabayı göstermemektedir. Yine hastalar tarafından sık yapınla bir yanlış da bu operasyonun basit bir işlem olarak görülmesi ( zaman zaman plastik cerrahlar da hastanın bu yanılgıya düşmesine yardımcı olurlar) ve operasyonu yapacak Plastik Cerrahları hakkında bir araba alacakları zaman yaptıkları araştırma kadar bile araştırma zahmetine girmemeleridir. Meme Büyütme Hastalarının geçirecekleri operasyon ile ilgili tüm seçenekleri bilmeye hakları vardır. Plastik Cerrahlar da seçenekleri sunarken hastaları ameliyatın olası yararları, riskleri ve bedelleri konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirmeleri gerekmektedir. Ameliyat sonrasında “neden böyle oldu” sorusunun cevabı ameliyat öncesinde mutlaka tartışılmış olmalıdır. Böylece belki de hiç ameliyat edilmemesi gereken bir hastanın mutsuzluğu engellenmiş olabilecektir.

Teorik olarak 18 yaşını doldurmuş her kadın ameliyata engel durumu olmadığı sürece Meme Büyütme Operasyonu olabilir ancak Plastik Cerrahların bu operasyonu isteyen her kadına olumlu cevap vermelerini engelleyen bazı nedenler vardır ki özellikle iki tanesi çok önemlidir. Operasyona engel bir sağlık problemi varlığı dışarıda tutulursa, belki de en önemli engel meme implantının kişinin doku kalitesine bağlı olarak negatif hatta bazen geri dönülmez doku değişikliklerine sebep olma ihtimalidir ( uygun muayene yöntemleri ve ölçümler yapılmaz ise doğal olarak ameliyat öncesi bu durumun farkına varılmayacaktır). Diğer bir önemli nokta da hastanın beklentilerinin gerçekçi olmamasıdır ( Bu operasyon size daha güzel bir hayat, daha hareketli bir aşk trafiği vaat etmediği gibi ilgisiz kocayı eve bağlamaya yetmeyecek ya da boşanma eşiğine gelmiş bir evliliği kurtarmayacaktır). Bu tip hastaların dünyanın en güzel memelerine sahip olsalar da mutsuz olmaları kaçınılmazdır!!!
Bir Meme Büyütme Operasyonu geçirme isteğiniz var ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. Kararınızı sağlıklı verebilmeniz için diğer makalelerde ayrıntılı olarak işlenecek aşamalar şu şekilde özetlenebilir:

·Gerçekten bir Meme Büyütme Operasyonunun size uygun olup olmadığını düşünüyorsanız öncelikle konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.
·Meme Büyütme Operasyonu hakkında genel fikir sahibi oldunuz ancak yetmez. Ameliyat kararınızı vermeden önce bilmeniz gereken her şeyi bildiğinizden emin olmalısınız. Hastaların çoğu Meme Büyütme Ameliyatları hakkında neler bilmeleri gerektiğini bilmezler. Plastik Cerrahınızı seçmeden önce konu hakkında yeterli bilgiye sahip olun. Bu görevi yerine getirirseniz doktor doktor dolaşırken harcayacağınız zaman ve parayı azaltmış olacağınız gibi Plastik Cerrahınıza doğru soruları nasıl soracağınız, gerçek ile uydurma arasındaki farkı nasıl algılayacağınızı biliyor olacak ve Plastik Cerrahınızın siz size uygun kişi olup olmadığını anlamanız kolaylaşacaktır!

·Meme Büyütme Operasyonu hakkında yeterince bilgilendiniz ve bu operasyonu yapacak olan Plastik Cerrahınız ile görüşeceksiniz. Bu kişiyi bulmadan önce hakkında birazda olsa araştırma yapmak, görüşmeniz sırasında aldığınız bilgiyi nasıl değerlendireceğinizi önceden düşünmek, beklentilerinizi Plastik Cerrahınız ile tartışmadan önce kafanızda tam olarak çözmüş olmak doktorunuz ile görüşmenizden alabileceğiniz maksimum verimi almayı kolaylaştıracaktır.
·Meme Büyütme Operasyonu kararını verdiniz ve Plastik Cerrahınız ile ameliyat detaylarını konuşacaksınız. Bu aşamada kullanılacak implant ve özelikleri, implantın konulacağı lokalizasyon (kas üzeri, kas altı, ikili plan –dual plane-vs.), implantın nereden konacağı ( meme başı, meme altı çizgisi, koltuk altı vs.), operasyon süresi ve süreci sizinle tartışılacaktır. Seçeneklerde karar kılındıktan sonra operasyona fiziksel, ruhsal ve finansal olarak nasıl hazırlanacağınız, iyileşme sürecinde sizi nelerin beklediği ve yeni implantlarınız ve yeni memeleriniz ile sizi nasıl bir hayat beklediği konularında sorularınıza geçilecektir.
Bu bölümü kapatmadan önce yukarıda verilmiş olan bilgileri kısaca özetlemeye çalışalım:
·Plastik Cerrahınız sadece sizin beraberinizde getirdikleriniz üzerinde çalışabilir: Mevcut dokularınız ve Beklentileriniz!
·Meme Büyütme Operasyonunun sonucundan mutlu olmanız için beklentilerinizin gerçekçi olması gerekmektedir!
·Meme Büyütme Operasyonundan önce memelerin anatomik yapısı basitçe Meme Dokusu ve üzerini örten deri örtüsü iken, ameliyattan sonra bu dokuların altında bir implant olacaktır ve eninde sonunda bir takım değişiklikler kendini gösterecektir!
·Birlikte vermiş olduğunuz kararlar ve Plastik Cerrahınızın kalitesi (ve bu kalitesini ameliyat sürecine nasıl yansıttığı) operasyon sonucunu, ameliyat tecrübenizin kalitesini, iyileşme sürecinizin hız ve kalitesini ve ileride oluşabilecek başka bir ameliyat gereksinimi riskini belirleyecektir!
·En güzel meme (doğa onlara hoyrat davranmadıkça ya da kişi öyle olmadıklarını düşündüğü sürece) doğal kadın memesidir!
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Başarılı Bir Meme Büyütme Ameliyatı İçin Hastaların Bilmesi Gerekenler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Hakan GÜNDOĞAN Fotoğraf
Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi168 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN'ın Makaleleri
► Meme Büyütme Ameliyatı Op.Dr.Murat ATASEVEN
► Meme Büyütme Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Başarılı Bir Meme Büyütme Ameliyatı İçin Hastaların Bilmesi Gerekenler' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Botoks Aralık 2017
► Göz Kapağı Estetiği Kasım 2017
► Yüz Germe Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:01
Top