2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Meme Küçültme Teknikleri
MAKALE #2373 © Yazan Dr.Erhan ERYILMAZ | Yayın Şubat 2009 | 8,404 Okuyucu
Meme, kadınlığı simgeleyen, erojen organlardan birisidir. Her kadın, estetik olarak güzel görünümlü memelere sahip olmak ister. Estetik olarak güzel memeler, kişinin vücuduna uygun şekilde ve boyutlarda olan memelerdir.

Gereğinden büyük memeler hem estetik olarak hoş görünmez hem de kişinin bedenine yük oluşturarak sırt boyun ve bel ağrılarına neden olurlar. Bu nedenle büyük göğüslere sahip kadınlar meme küçültme operasyonlarına başvururlar.

Meme küçültme operasyonlarının teknikleri çoğu zaman ameliyatın kısa ve uzun vadeli sonuçlarını etkiler. Her tekniğin avantajları ve dezavantajları olmakla birlikte yapılacak tekniğe karar vermek bazen cerrahın kendi tercihi bazen de hastayla beraber aldığı karar şeklinde gerçekleşir. Ancak tekniğe karar verirken şu kriterler gözetilmelidir;
  • Meme başı ve meme başı çevresinin, kompleksin daha yukarıdaki yeni pozisyonuna yerleştirilmesi bu yapılara olan kanlanma desteğini bozmamalıdır.
  • Meme başı duyusunu koruyucu teknikler tercih edilmelidir.
  • Hastaya göre süt verme özelliği korunmalıdır.
  • Yeterli miktarda meme dokusu çıkarıldığında, estetik meme şekli yaratılabilmelidir.
Tüm bu prensipleri gerçekleştiren birden fazla yöntem tanımlanmıştır. Bu tekniklerden birisi Lejour tekniğidir. Lejour tekniği, adını bu tekniği popülerleştiren kişiden almaktadır. Lejour bu tekniği, kısa izle birlikte estetik olarak daha iyi sonuçların elde edildiği , güvenli bir meme küçültme tekniği olarak tanımlamaktadır. Ancak bu tekniğin, meme altı alanında skar revizyonu (izin tekrar elden geçirilmesi) olasılığı, gecikmiş yara iyileşmesi, oluşturulması planlanan meme şeklinin uzun süre sonra gerçekleşmesi ve özelliklede aşırı büyük memelerde meme ucunun beslenmesi ve duyusu kaybı gibi dezavantajları vardır. Ayrıca bu teknikte, uzun vadede vertikal skarın (dikine iz) uzayıp bottom-out deformite (meme dokusu aşağı doğru kayması) denilen şekil bozukluğuna yol açmaktadır.
Diğer bir teknik de santral pediküllü tekniktir. Bu teknikte amacımız, meme dokusu ve deriyi ayrı ayrı şekillendirmek, deriyi bir örtü gibi gerilimsiz kapatmak ve kalacak olan izi en aza indirmektir. Eğer meme çok sarkık değilse vertikal skar (dikine iz) ile ameliyat bitirilir. Meme başı – köprücük kemiği mesafesi uzadıkça T skara(T ize) dönmek gerekir, T skar olsa bile üçgen bikiniden gözükmeyecek şekilde yerleştirilir. Bu teknikle meme ucu duyusunu bozulmadan, süt vermeyi etkilemeyen ve uzun süreli dik ve şekilli bir meme elde edilebilmektedir. Bu teknikte ameliyat daha başarılı ve ameliyatın ömrü daha uzundur.
Meme küçültme ameliyatlarında şekil izden daha önemli olmalıdır. Sonucu meme başı köprücük kemiği ortası mesafenin uzunluğu belirler. Oluşturulan yeni meme, olması gereken konik şekilde ve az iz ile gerçekleştirilmektedir.

Meme Küçültme Ameliyatının Künyesi

Tanım: Göğüsleri daha sıkı, daha küçük yapmak ve daha estetik görünüm kazandırmak için, yağ, meme dokusu ve deri çıkartılarak memeye yeniden şekil verilme ameliyatıdır.
İstanbul'da Kalınması Gereken Süre(şehir dışından gelenler için): 5 gün
Hastanede Yatış Süresi: 1-2 gün
Ameliyat süresi: 2- 5 saat
Anestezi: Genel Anestezi
İyileşme süresi: İşe geri dönüş 7 -14 gün, ağır egzersiz 6 hafta sonra yapılabilir.
Tedavi sıklığı: Çoğunlukla bir kez, nadiren iki kez
Riskler: Olası kanama, göğüslerde veya göğüs uçlarında asimetri, göğüslerde/uçlarında duyu kaybı, düzensiz yara iyileşmesi, anesteziye bağlı komplikasyonlar
Sonuçların kalıcılığı: Uzun süreli kalıcıdır. Ancak, hamilelik, kilo, yaşlanma sonuçlarının kalıcılığını olumsuz etkileyebilir.
Kullanılan Teknik; Santral pediküllü tekniği kullanmayı tercih ediyoruz. Amacımız, meme dokusu ve deriyi ayrı, ayrı şekillendirmek ve deriye yük bindirmeden, deriyi bir örtü gibi gerilimsiz kapatmak ve kalacak olan izi en aza indirmektir. Bu teknik memeden çepeçevre hacim azaltmaya izin verir. Meme küçültme ameliyatında tercih ettiğimiz bu teknik, halen kullanılmakta olan diğer tekniklere göre, meme ucu duyusunu bozmadan, süt verimini olumsuz etkilemeyen ve uzun süreli dik ve şekilli bir meme elde edilmektedir.

Op.Dr.Erhan Eryılmaz
Estetik İstanbul Plastik Cerrahi Kliniği
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Meme Küçültme Teknikleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Erhan ERYILMAZ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Erhan ERYILMAZ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Erhan ERYILMAZ
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Erhan ERYILMAZ'ın Makaleleri
► Meme Küçültme Ameliyatı Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
► Meme Küçültme Ameliyatları Dr.Muhammet ERKAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Meme Küçültme Teknikleri' başlığıyla benzeşen toplam 48 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:10
Top