2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mezoterapi Nedir?
MAKALE #2801 © Yazan Dr.Adnan ERDİNÇ | Yayın Nisan 2009 | 33,181 Okuyucu
Mezoterapi; vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin, homeopatik ilaçların , karışımlar halinde, mikroenjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesi yöntemidir. Latince mezo(orta) ve terapi(tedavi) kelimelerinden meydana gelmiş olup orta deritedavisi anlamındadır.1952’de Dr. Michel Pistor’un tesadüfen geliştirdiği mezoterapi 1987’de Fransız Tıp Akademisi tarafından tıbbi bir tedavi yöntemi olarak kabul edilmiştir.
Tüm dünyada birçok alanda (cilt yenileme, sellülit, bölgesel incelme, saç tedavisi, çatlaklar, lekeler, çeşitli deri hastalıklarında, keloid tedavisinde, alerjik hastalıklarda v.s.) yaygın olarak kullanılmaktadır.


MEZOTERAPİNİN AVANTAJLARI NELERDİR ?


Ağız yoluyla ya da kas veya damar içine yapılan enjeksiyonlar yoluyla alınan ilaçların aldığınız miktarlarının tümü her zaman ilgili hedef bölgeye kadar ulaşamamaktadır. Çünkü ilaçların emilimi sırasında bir kısmı emilemeden parçalanarak atılmaktadır. Bu yüzden alınan ilacın etkisi sınırlı kalmaktadır. Ayrıca sistemik yolla alınan ilaçlar kan yoluyla tüm vücuda yayılabildiği için diğer organ ya da dokularımızı da etkileyecektir ve istenmeyen yan etkiler oluşabilecektir. Mezoterapide ise küçük miktarlarda yapılan mikroenjeksiyonlarla ilaçlar direkt olarak problemli bölgeye verilir. Sistemik bir yan etkiye neden olmaksızın problem çözülür. Bu yolla tedaviden maksimum fayda elde edilir.

Aşağıda başlıklar halinde açıklanmaya çalışıldığı gibi çok çeşitli rahatsızlıklarda kullanılır ve uygulanan bölgeye göre amacı değişir.


SAÇ MEZOTERAPİSİ

Genetik yatkınlık, çevresel faktörler ( hava kirliliği, ultraviole ışınları, uygunsuz beslenme, bazı kozmetik ürünler, sigara vs. ) stresli yaşam ve yılların etkisiyle saçlarımızda dökülme kırılma, canlılığını yitirme gibi sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Özellikle mevsim değişikliklerinde fazlalaşan problemler, erkeklerde 18-30 lu yaşlarda, kadınlarda 25-40 yaşları arasında ani artmalar gösterir. Genel anestezi sonrası, askerlik öncesi ve sonrası, özellikle doğum sonrası saçlarımız için problemli dönemlerdir.

Genel stres düzeyimizin artığı ve gerginliğimizin uzun süre devam ettiği durumlarda tüm vücut fonksiyonlarımızın etkilendiği gibi saçlı derimizde de önemli değişiklikler olur. Artan gerginliğimiz saçlı derimizde, kafa kaslarımızda ve bunların içinde bulunan küçük damarlarda kasılmalara kan dolaşımının azalmaya sebep olur. Bozulan kan dolaşımı saç kökleri ve saçlı deriyi besleyen dokuların yeterli oksijen ve saç yenilenmesini sağlayan vitamin ve organik besinleri alamamasına neden olur. MEZOTERAPİ seansları sebebi ne olursa olsun, kadınlarda ve erkeklerde uygulanan saç ile saçlı derinin hem kan dolaşımını hem de ihtiyacı olan organik ürünleri ve vitaminleri sağlayan kombine bir uygulamadır. Özellikle kadınlarda daha etkilidir.

Saçlı derimiz epidermis denen üst tabaka ve dermis denen alt tabakadan oluşur ve saçlarımıza sürdüğümüz tüm besleyici ürünler sadece üst tabakaya kadar ulaşabildiği için asıl saç köklerine ulaşamamaktadır. Mezoterapi ile içeriğindeki bütün besleyici ürünlerin çok ince iğneler yardımıyla çok sayıda noktadan saç köklerine doğrudan verilmesini sağlamaktayız.

MEZOTERAPİ seans öncesi herhangi bir ön hazırlık gerektirmeyen, seans sonrası günlük işlerimize devam edebileceğimiz bir tedavi şeklidir. Saçlı deri mezoterapisiyle saçın kalitesi ve kalınlığı artar dökülme durur, cansız saçlar canlanarak saç hacmi artar, saçtaki kırılma, çatallanma, matlaşma gibi yıpranma bulguları hızla düzelir, saçlı derideki kepeklenme, kaşıntı, sivilce kaybolur. Saç ve saçlı deriye canlılık gelir.
Standart saç mezoterapisi ilk ay ayda dört kez sonraki ay üç kez sonra iki kez sonraki ayda da bir kez olmak üzere uygulanır.Sonraki dönemde 3 ayda bir seans idame tedavi yapılarak kazanılmış olan saç kalitesi korunur.

Saç mezoterapisi saç ekimine alternatif bir tedavi yöntemi değildir ancak var olan kılları canlandırarak kalitesini artırır.Dökülmüş tamamen kelleşmiş alanda etkisi olmamaktadır. Krem, losyon ve diğer uygulamalardan tamamen farklı bilimsel bir tedavi şeklidir.

Saç Mezoterapisi Kimlere Uygulanmaz?

Gebelere, süt veren annelere, ürtiker hastalarına, ilaçlara karşı alerjik reaksiyonu olan kimselere saç mezoterapisi işlemi uygulanmaz.



YÜZ MEZOTERAPİSİ


Yaşlanma yaşamın doğal bir sonucudur. Genetik ve çevresel faktörler, yaşam şartları ve yaşamı algılama biçimimiz yaşlanma sürecini etkiler. Kırışıklıklar da cildin yaşlanmasının en doğal sonucudur. Engellenemez fakat geciktirilebilir ve azaltılabilirler.


Günümüzde, geçen zamanın ve güneşin cildimizde oluşturduğu izlerden kurtulmak için pek çok gelişmiş teknolojilerden faydalanmak mümkündür. Ciltteki kırışıklık ve gevşemelerde kullanılan mezolift, bu yöntemlerin en doğal ve pratik olanlarındandır.


MEZOLİFT NEDİR ?

Mezolift, kelime olarak cilt germe anlamına gelmektedir. Mezolift ile kırışıklık tedavisi iki başlık altında incelenebilir; birincisi yaşlanmayı geciktirici (anti-aging) uygulamalar, diğeri ise yaşlanma süreci içinde meydana gelmiş olan kırışıkların başta dolgu maddeleri olmak üzere birçok farklı uygulama ile giderilmesidir.


MEZOLİFT KİMLERE UYGULANABİLİR ?

Mezolift yöntemiyle yüz, boyun, dekolte ve el sırtlarında oluşan yaşlanma etkileri giderilmektedir. Öncelikle orta yaş ve üstündekilerde, sigara kullananlarda, güneşin zararlı etkilerine maruz kalmış, yıpranmış ve bakımsız ciltlerde, beslenmesine dikkat etmeyenlerde ve kuruluk veya sarkma gibi yakınması olan kişilerde iyileştirici etkisi çok belirgindir.

Ayrıca ciltte yıpranma etkileri henüz başlamadan, kırışıklık ve çizgiler henüz oluşmadan düzenli olarak mezolift uygulaması, cildin olduğundan daha genç, canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar.


Yüz, boyun, el, dekolte gibi alanların cildi mezoterapi yardımıyla yenilenir. Cildin gerginliği artar, kollajen sentezinin artmasıyla kırışıklıklar azalır, cilt rengi ve tonusu düzelir; yaşlanması geciktirilir. 15 günde bir yapılan 3 uygulama yeterli olmaktadır.

TEDAVİDEN SONRA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR ?

Mezolift seanslarından sonra genellikle 24 saat güneş banyosu yapılmaması, uygulanan bölgelerin birkaç saat süreyle yıkanmaması ve tahriş riski yüksek her hangi bir maddenin sürülmemesine dikkat edilmelidir.

MEZOTERAPİ VE SELÜLİT


Sellülit tipik olarak kadınlara özgü bir problem olup, kadınların yaklaşık %95'inin bu problemden yakındığı bilinmektedir. Sellülit kilolu kadınlarda daima olmakla beraber, kiloya bağlı olmaksızın da çoğu kadında görülür.

Mezoterapi sırasında uygulanan mikro-injeksiyonlar 'Mezoderm' adı verilen deri orta tabakasını stimüle eder, dolaşımı canlandırır ve bu da selülit oluşum mekanizmasını engeller, oluşmuş selülitin giderilmesini sağlar.

Mezoterapi, selülit tedavisinde uzun yıllardan beri etkili bir yöntem olarak uygulanmaktadır.

MEZOTERAPİ VE BÖLGESEL İNCELME

Mezoterapi, bölgesel kalınlaşma sorunlarında da yıllardan beri uygulanan bir yöntemdir.


Tedavi süresi

Tedavi belli aralıklarla uygulanan seanslar şeklinde tamamlanır. Selülit ve bölgesel incelmede mezoterapi ve lipoliz gibi ilaçla yapılan uygulamaları önermiyor ve uygulamıyoruz bu sorunlarda kullandığımız çok daha etkili ve zararsız yöntemlerimiz var üstelik aynı başarıyı sağlayabiliyor.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Mezoterapi Nedir?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Adnan ERDİNÇ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Adnan ERDİNÇ'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Adnan ERDİNÇ
Bursa
Doktor "Akupunktur"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Adnan ERDİNÇ'in Yazıları
► Mezoterapi Uygulamaları Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
► Neden Mezoterapi? Dr.Turgay MEHMETBEYLİ
► Kürtaj Nedir? Kürtajın Riskleri Nedir? Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Mezoterapi Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Lazer Epilasyon Mart 2009
► Karboksiterapi Nedir? Mart 2009
► Akupunktur Nedir Mart 2009
◊ Sevdiğim Laflar Kasım 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:09
Top