2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bel Fıtığında Ameliyatsız, İğnesiz, Kalıcı ve Ekonomik Tedavi Yöntemleri
MAKALE #2982 © Yazan Op.Dr.Nimet KAŞKARLI | Yayın Mayıs 2009 | 20,658 Okuyucu
Hastalıklar tedavisinde, esas semptomları (belirtiler) değil, hastalığın nedenini bularak tedavi programları oluşturmak ve doğru tedavi yöntemler geliştirmektir.

Newton hareket kanun; Doğada, her etkiye karşılık eşit büyüklükte zıt yönde bir tepki kuvveti vardır.

Omurgada fıtık ve diğer rahatsızlıkların oluşma nedeni ise newton hareket kanununa uygun olarak gelişmektedir.

Şöyle ki, İnsanlar yaşam boyunca yer çekimi ile mücadele içinde olduğundan ve diğer sebeplerden dolayı, omurga yapısı ve eklemlerde bir veya birkaç bölgede düzensizlikler meydana gelmektedir, bu etki sonucunda tepki olarak omurga yapısında şekil bozuklukları ve yıpranmalar oluşturmakta,nihaiyi olarak omurga en zayıf bölgesinde fıtık veya diğer rahatsızlıklar oluşturmaktadır. ( Not; boyun C4-C5-C-6, bel L4-L5 gibi )

Atlas kemiği (C1), Göğüs (T1) ve Kalça kemiği, Tüm omurga yapı düzeninde önemli rol üstlenmiş olup, bu yapı da disk eklem simetrik bozukluklar, düzensizlikler oluşmuş ise zaman içinde boyun, göğüs, belde fıtıkları ve diğer rahatsızlıkların oluşması kaçınılmaz olur.

Fıtığın ortaya çıkması sadece bir belirtidir, nedeni ise doğanın etki tepki kanunudur, dolaysıyla oluşmuş olan fıtık tedavisinde öncelikle fıtığı değil nedeni olan yapının simetrik şekliyi düzeltmek, oluşmuş olan fıtığı ve baskıyı kaldırmaktır.

Sadece belirti olan fıtığı ameliyat yada diğer yöntemlerle tedavi yapıldığında , fıtığın ve ağrıların tekrarlama riski yüksek olup, çoğu zaman tedavi başarısız olur.

AHT therapy; Geleneksel ve modern tıbbı senteze ederek geliştirilmiş ameliyatsız , iğnesiz , ilaçsız , ağrısız, çok yönlü , doğal ve güvenilir omurga disk ve eklem düzeltme tedavi yöntemidir.

Geleneksel Çin tedavi yöntemi , Amerika Birleşik Devletler Chiropractic, Japonya joint surgery , ve diğer omurga disk ve eklem düzeltmenin karma tedavi yöntemidir.

AHT therapy, Bel Omurga disk ve eklem kayması, sinir sıkışması ve bağlı olan kas ödemlerden oluşan bel fıtığı, siyatik ağrıları için geliştrilmiş tedavi yöntemidir.


Diğer Alternatif Terapiler;

· Chiropractic

Chiropractic; 1895 senesinde Amerika birleşik devletlerinde ortaya çıkmış bir tedavi yöntemidir.

Chiropractic, İnsan yapısının temelini oluşturan omurga eklem ve buna bağlı sinir sistemi düzelterek hastalıkları tanı ve tedavi etmektir.

Chiropractik, Omurga başlangıcı olan boyun atlas kemiğinden kuyruk kemiği ve kalça kemiğine kadar olan bu önemli yapıyı yeniden düzelterek buna bağlı hastalıkları tedavi etmektir.

İnsan omurgası; Simetrik yapıya sahip olup, Başta kafatası olmak üzere tüm vücudumuz ve kaslarımızın milyonlarca değişik şekilde hareket olanağı sağlamaktadır. Yıllar içinde, omurga yanlış kullanmalardan yada kaza dolaysıyla bu simetrik yapı bozulmuştur, dolaysıyla omurlarımıza bağlı belirtiler ortaya çıkmaktadır. En çok görülen belirtilerden omurga disklerinde oluşan fıtıklar ve eklemlerdeki düzensizliklerdir.

Chiropractic yöntemi, omurganın bu simetrik yapısının yenide kavuşmasına yardımcı olmak, dokunarak fizyolojik işlevinin normal haline dönmesine sağlamak, dolaysıyla beyin organ arasındaki bağı yeniden kurarak, tüm organlarımızın rahatlarsını sağlamaktır.

Chiropractic Kısa geçmişi

Şaman inanışına göre, Omurganın ilkini oluşturan atlas kemiği; İnsan yaşamına yön veren bir yapıya sahip olup, gelecek hayatınızın huzurlu ve sağlam geçmesi bu efsane kemiğe bağlıdır. Şaman dini benimseyen kişiler, çocuk doğumundan hemen sonra yada 12 yaşına girmeden atlas kemiği düzeltme işleminin yapıldığını ve bu işlemlerin özel kişiler tarafından yapıldığı görülmektedir.

Chiropratctic kurucusu Daniel David Palmer Harvey Lillard, 1895 yılında ofisinde çalışan yardımcısının duyma kaybı olduğunu fark eder, hasta şikayetini dinledikten sonra, muayene eder, muayene esnasında omurga yapısında düzensizlikler olduğunu fark eder, ne tesadufki, ilk omurga ayarı yapıldığı an müceze gerçekleşir, duymayan kulak yeniden duymaya başlar ve kulağındaki çınlama durur.

Yukardaki öykü, sağırlık için örnek gibi görünmese de, Dr Palmer diğer hastalıklar için devamlı deneyler yapmasına klavuz olur. Uzun süre çalışma neticesinde tıp ta sebebi bulunmayan birçok hastalık kaynağının omurga ile bağlantılı olduğunu keşif eder. Daha sonra bunun ilmini geliştirerek, Amerika Birleşik Devletlerde Üniversiteler ve araştırma merkezler kurmuştur.

Amerikan Parlamentinden Özel karar çıkararak Askeri birimlerde Chiropractic Doktorların bulundurma şartı konmuştur.

2005 yılında Dünya Sağlık Örgütü WHO Chiropractic tedavisini onaylamıştır.
Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya gibi ülkelerde Sağlık bakanlığı tarafından onaylanmıştır, Çin Halk Cumhuriyeti Parlamento onayına sunmuş kısa zaman içinde onaylanması bekleniyor.

Chiropractic tedavisi; tamamen doğal, ameliyatsız, ilaçsız, ağrısız, tek seansta etkili, masaj kadar rahat bir tedavi yöntemdir. Chiropractic, Doktorun el becerisi dayalı ve activator aletleriyle yapılan tedavi yöntemdir.

· Diyot Işın Terapi

Yumuşak diyot ışın terapisi, Tıp dünyası tarafından uzun yıllardır bilinen, insan vücuduna faydalı bir terapi yöntemdir.

Bilimsel olarak geliştirilmiş omnilux ışın terapi unitesi, Omnilux blue,TM Omnilux revive,TM Omnilux plus,TM Oluşur.

Omnilux iyot ışını, daha önceden değişik mesleklerde, İnsan cildinde oluşan rahatsızlıklarında ve cilt anti-aging tedavisinde kullandıysa da, son zamanlarda doktorların bel fıtığı ve siyatik tedavisinde sıklıkla kullanan tedavi yöntemi olmuştur.
Sebep olarak yoğunlaştırılmış 633 nm diyot ışığı fıtıklarda oluşmuş spazmların kısa zamanda çözülmesi, fıtığın sebep olduğu ağrıların azalmasında etki sağladığından, ana terapilere ek olarak kullanılmaktadır.

Lazer ışını değildir, Zararlı Ultraviyole ( UVA-UVB) veya Enfraruj (Kızıl ötesi ) ışınlar vermez. Yoğunlaştırılmış 633 nm diyot ışığı verir. İşlem sırasında hafif bir ılıklık hissedilir. Ayrıca Omnilux ABD İlaç ve Gıda Onay Bürosu (FDA) tarafından onaylanmış bir tedavi sistemidir.

· İmpulse İQ Terapi

Yeni teknoloji ürünü olan İmpulse İQ .

Amerika birleşik devletleri , Avrupa da başta olmak üzere Dünyanın bir çok ülkesinde, doktorlar tarafından boyun, bel fıtığı, siyatik ve diğer ağrı tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

İmpulse İQ, omur arasındaki kaymış olan disk ve omurga'yi düzeltiğinden, sıkışmiş sinir kökünü rahatlatır, kas spazmadan oluşan ağrıyı azaltır, dolaysıyla bel fıtığı ve fıtığa bağlı siyatik ağrıların giderilmesinde fayda sağlar.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Bel Fıtığında Ameliyatsız, İğnesiz, Kalıcı ve Ekonomik Tedavi Yöntemleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Nimet KAŞKARLI'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Nimet KAŞKARLI'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nimet KAŞKARLI Fotoğraf
Op.Dr.Nimet KAŞKARLI
İstanbul
Doktor "Genel Cerrahi"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Nimet KAŞKARLI'nın Makaleleri
► Bel Fıtığında Tedavi Seçenekleri Prof.Dr.Kadir KOTİL
► Vajinismus Tedavi Yöntemleri Doç.Op.Dr.Nermin KÖŞÜŞ
► Estetik Tedavi Yöntemleri Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Lenfödem ve Tedavi Yöntemleri Fzt.Elif Esra FARIMAZ
► Sellülit ve Yeni Tedavi Yöntemleri Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Bel Fıtığında Ameliyatsız, İğnesiz, Kalıcı ve Ekonomik Tedavi Yöntemleri' başlığıyla benzeşen toplam 59 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:39
Top