2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karın Germe Estetiği
MAKALE #3125 © Yazan Dr.Güner UYSAL | Yayın Haziran 2009 | 4,527 Okuyucu
Karın Germe ameliyatı için en uygun adaylar, karın bölgesinde egzersiz ile giderilemeyen sarkıklık ve gevşeklik şikayeti olan kadın ve erkeklerdir. Birkaç gebelik sonrası karın derisi ve kasları normale dönemeyecek kadar deforme olmuş kadınlar için özellikle çok yararlıdır. Karın Germe ameliyatında karın bölgesinde oluşmuş çatlakların büyük bir kısmı da fazla deri ile birlikte yok edilmektedir.Deri elastikiyetinin kaybı ile birlikte bir miktar yağlanma şikayeti olan daha yaşlı hastalarda da bu ameliyat iyi sonuç vermektedir. Bazen liposuction ile birlikte sadece karın alt bölgesinin gerilmesi(mini abdominoplasty) ile sorun çözümlenebilir. Doktorunuz karın bölgesinde toplanan yağ miktarı, derinin elastikiyeti ve karın kaslarının durumuna göre size en uygun tedaviyi önerecektir.

Önemli ölçüde zayıflamayı planlayan hastalar Karın Germe ameliyatını ertelemelidir.

Aynı zamanda yakın gelecekte hamile kalmayı düşünen kadınlar ; ameliyat sırasında sıkılaştırılan karın kasları gebelik ile gevşeyebileceğinden, ameliyat olmak için gebelik sonrasını beklemelidirler.Doğum sonrasında karın germe ameliyatı en erken 1 yıl sonra yapılabilir.

Cerrahi teknik

Karın Germe ameliyatı genellikle hastanede ve genel anestezi altında yapılır. Eğer liposuctionla birlikte mini abdominoplasty yapılacaksa cerrahın tercihine bağlı olarak ameliyat sedasyonla birlikte lokal anestezi altında rahatlıkla yapılabilir. Ameliyat türüne göre işlem 2-4 saat sürer.

Karın germe ameliyatında öncelikle liposuction ile karın ve bel bölgesindeki fazla yağlar alınır, sonra her iki kalça kemiği arasında kasıklardan ve kıllı bölgenin hemen üzerinden geçen bir kesi ile tüm karın derisi kaburgaların seviyesine kadar serbestleştirilir. Göbek deliği de serbestleştirilir. Karın kaslarının yeniden organizasyonu ve gerginleştirilmesinden sonra cilt gerilir ve fazla deri kesilir. Göbek deliği için yeni bir yuva oluşturulur ve göbek bu yuvaya dikilir. Kesi bölgesi katlar halinde dikilir ve deri altına sıvı ve kan toplanmasını önlemek içi bir dren konur.

Mini Karın Germede ise göbek deliği yerinde kalır. Yine karın alt bölgesinden insizyon ile girilerek karın derisi göbeğe kadar ve mümkün olduğunca göbek üstüne doğru serbestleştirilir. Karın kasları yeniden organize edilerek gerginleştirilir. Fazla deri kesilir ve yine dren konularak, kesi bölgesi katlar halinde dikilir.

KARIN GERME AMELİYATI SONRASI:

Karın germe işleminden sonra ilk birkaç gün, karın bölgenizde doku şişmesi söz konusu olacağından ; ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilen bir rahatsızlık ve ağrı duyabilirsiniz. Uygulanan cerrahi işlemin derecesine göre, birkaç saat sonra evinize yollanabilir veya hastanede 1-2 gün kalabilirsiniz.
Önceleri doğrulmanız her zaman tam mümkün olmamakla birlikte, en kısa zamanda yürümeye başlamanız gerekir.

Karın Germe Ameliyatı sonrası, hastanın daha düz, daha ince bir karnı olacaktır. Drenler sıvı geliş miktarına göre birkaç gün içinde alınacaktır. Drenlerin alınmasını takip eden günler içinde duş alabilmeniz mümkün olacaktır. Ameliyat sonrası destekleyici bir korse giydirilecektir. Genellikle alınması gereken dikiş olmayacaktır ve iki hafta içinde işinize dönebilmeniz beklenir, ancak bu bazen daha uzun olabilir. Yara izleriniz 6 ay -1 yıl içinde düzleşip solarak sizi daha az rahatsız eder hale gelir.

KARIN GERME AMELİYATI :

Ameliyatsüresi: 3 saat. Anestezi şekli: Genel.

Yatış süresi: 1 gün.

Ameliyat sonrası ağrı : Karın kaslarının gerilmesine bağlı olarak hissedilen ağrı ilk bir kaç gün rahatsız edici olabilir ve eğilip doğrulurken sıkıntınız olabilir. 5. günden daha rahat edilir.

Şişme-morarma: ilk üç gün şişme, genellikle liposuctiona bağlı kasık ve bel kısmında morarma.

Pansuman: 5. gün tamamen çıkarılıyor, korse 3 hafta daha devam ediyor

Dikişler: Alınması gereken dikiş yok.

İşe dönüş: 10-15.gün

İyileşme: Ağrı eşiğinize bağlı olarak 5. günden sonra kendi işinizi görebilir, 15. günden sonra uzun yürüyüşler yapabilir, 6. haftadan sonra spora başlayabilirsiniz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Karın Germe Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Güner UYSAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Güner UYSAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güner UYSAL Fotoğraf
Dr.Güner UYSAL
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi12 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Güner UYSAL'ın Yazıları
► Karın Germe Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Karın Germe Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ameliyatsız Estetik Haziran 2009
► Kaş Estetiği Haziran 2009
► Kulak Estetiği Haziran 2009
► Yüz İskelet Restorasyonu Haziran 2009
► Burun Estetiği Haziran 2009
► Yüz Estetiği Haziran 2009
► Lazer Epilasyon Haziran 2009
► Liposuction - Yağ Aldırma Haziran 2009
◊ Lazerle Cilt Yenileme Kasım 2008
◊ Botox Kasım 2008
◊ Göz Kapağı Estetiği Kasım 2008
◊ Jinekomasti Kasım 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:50
Top