2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kaş Estetiği
MAKALE #3134 © Yazan Dr.Güner UYSAL | Yayın Haziran 2009 | 5,860 Okuyucu
Yüz Estetiğinde Kaşların Önemi

Kaşların şekli ve pozisyonu bizi genç veya yaşlı gösterebileceği gibi bakışlarımızı ve ifademizi direkt olarak etkileme gücüne sahiptir.
Bilinenin aksine genç ve çekici kadınlar düşük kaşlara sahiptir. En popüler modellerin kaşları analiz edildiğinde kaşlar iç tarafta düşük pozisyonda başlayıp, göz seviyesinde sıklıkla düz veya hafif kalkık seyreder ve dış kenarı daha yukarda son bulur. Yaşlı kişilerde ise kaşların iç kısmı daha yüksekte başlar, göz seviyesinde en yüksek seviyeye gelir ve dış kenarı daha düşük pozisyonda sona erer. Günümüzün klasik kaş kaldırma, alın germe gibi ameliyatları bu genç modellerin kaş özellikleri ile karşılaştırıldığında natural olmayan, aşırı kalkık ve yaşlı gösteren sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Kaşlara genç ve estetik görünümünü veren kaşların kalkık yukarda olması değil düşük seviyede başlayıp hafif bir eğimle göz üstünde seyretmesi ve dışa doğru yine hafif bir eğimle kalkık sonlanmasıdır. Okuyucuların burada anlatılanları dikkate alarak gazete ve mecmualarda gördükleri, televizyonda izledikleri sanatçı ve modelleri, yaşlı insanları, ya da ameliyatla kaş kaldırma yapılmış kişileri incelemelerini isterim.

YAŞLI YÜZDE KAŞLARIN DURUMU:

Özellikle kaşların orta kısmı çok kalkar, orbital kemik çıkıntısı belirginleşir ve gözler daha çukurlaşmış görünür.

GENÇ VE ÇEKİCİ BİR YÜZDE KAŞLARIN DURUMU:

Kaşların iç kısmı göz çerçevesinin altından başlar, göz üstünde hafif yükselerek düz seyreder ve en dış kısmı daha kalkıktır.

Eskiden kaş kaldırma dediğimiz ancak sadece kaldırma deyiminin eksik ve yanlış olduğu Kaş Estetiği uygulamaları birkaç yöntemle yapılabilir.

Botox ile Kaş Estetiği

Kaş Estetiği Botox ile yapılabilir. Her yaşta uygun bir yöntem olan bu uygulamada kaş kenarları kaldırılır, kaşın orta ve iç kısmı ise indirilerek kaş estetik hattına kavuşturulur. Üst göz kapağının sarkmış olduğu durumlarda uygun olmayabilir, çünkü bu kişiler göz kapaklarını tam açabilmek için kaşlarını kaldırırlar. Bu kişilere üst göz kapağı estetiği de önerilir. Botox ile kaş estetiği uygun şekilde yapıldığında size daha genç ve canlı bakışlar sağlayacağı gibi alın ve göz kenarı kırışıklıklarınıza da son verecektir. İşlem 5 dk süren basit ve ağrısız bir işlemdir.

BOTOKSLA DÜZELTİLMİŞ KAŞ POZİSYONU

Sütür(dikiş) ile Kaş Kaş estetiği

Eğer genç yaşta iseniz ve eşlik eden başka bir probleminiz yoksa ve kaş düşüklüğü aşırı derecede değilse ve ciddi bir operasyon istemiyorsanız cerrahınız size sütür ile Kaş Kaldırma önerebilir. Sütür ile Kaş Kaldırma ofis şartlarında yarım saatte lokal anestezi ile yapılabilir. Özel bir teknik ile cilt kesisi bile yapılmaksızın birkaç küçük, delik vasıtasıyla kaşlar uygun seviyeye asılır. Ameliyat sonrası hafif bir ödem dışında, nadiren hafif bir morluk olabilir. Sütür ile Kaş Kaldırma uygulamaları sonrası sonuçların kalıcılığı kişiden kişiye değişmekle birlikte, fazla uzun sürmemesi ve kaş üzerinde sınırlı bir değişikliğe izin vermesi nedeniyle çok önermediğim bir yöntemdir. Ancak çok uygun kişilerde operasyonun kısa, basit ve ekonomik olması, hastanın hemen normal hayatına devam etmesi tercih nedeni olabilir.

Şakak germe ile birlikte Kaş Estetiği

Eğer kaş düşüklüğü probleminiz göz çevresi dokuların gevşekliği ile birlikte ise kaşların orta bölümü oldukça yukarıda ise size şakak germe ameliyatı ile birlikte Kaş Estetiği öneririm. Bu ameliyatta her iki taraf temporal saçlı deri içinden küçük kesiler yapılarak ve endoskopi yöntemi kullanılarak göz çevresi ve şakak bölgesi dokularınız gerilir ve kaşların kenarları periost dediğimiz kemik zarı üzerinden serbestleştirilerek yukarı çekilir, gerekiyorsa kaşın orta ve iç bölümü daha aşağı bir pozisyonda tespit edilir. Daha genç ve çekici bakışlar sağlamak ve kalıcı sonuçlar için idealdir.

** Endoskopik yöntemle düzeltilmiş kaşlar

Daha Önce kaş kaldırma operasyonu yapılmış ve kaşları çok yukarıda olan kişilere de tersi bir operasyonla kaşlar indirilebilir ve kaşlar natural eğimine kavuşturulabilir. Bu işleme Reverse browlift diyoruz.

Kaş kaldırma Ameliyatı Karnesi

Ameliyat süresi: 1-1,5 saat.

Anestezi şekli: Lokal ya da Genel.

Nerede yapılmalı: Uygun donanımlı ofis veya hastanede

Yatış süresi: yok

Ameliyat sonrası ağrı : 1-2 gün hafif derecede Ağrı kesicilerle önlenebilen ağrı

Şişme, morarma: 2–3 gün arasında şişme ve nadiren hafif derecede morarma.

Pansuman: Varsa sargı 2. gün açılır

Dikişler: 10 gün alınır

İşe dönüş: 2–5 gün.

İyileşme: 10 gün sonra spor yapabilirsiniz. Kaşlar ilkönce fazla kalkık ve gözler hafif çekik olabilir. 1. ayın sonunda hemen hemen, 3. ayın sonunda tamamen normale dönülmüş olur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kaş Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Güner UYSAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Güner UYSAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güner UYSAL Fotoğraf
Dr.Güner UYSAL
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi12 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Güner UYSAL'ın Yazıları
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Yüz Estetiği ve Dudak Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kaş Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ameliyatsız Estetik Haziran 2009
► Kulak Estetiği Haziran 2009
► Yüz İskelet Restorasyonu Haziran 2009
► Burun Estetiği Haziran 2009
► Yüz Estetiği Haziran 2009
► Lazer Epilasyon Haziran 2009
► Liposuction - Yağ Aldırma Haziran 2009
► Saç Ekimi Haziran 2009
◊ Lazerle Cilt Yenileme Kasım 2008
◊ Botox Kasım 2008
◊ Göz Kapağı Estetiği Kasım 2008
◊ Jinekomasti Kasım 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:57
Top