2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Estetik
MAKALE #3136 © Yazan Dr.Güner UYSAL | Yayın Haziran 2009 | 8,412 Okuyucu
Ameliyatsız Burun Estetiği



Bazı uygun durumlarda ameliyat yapmadan da burun şekli değiştirilebilir.
Kalıcı dolgu enjeksiyonu ile burun ucu kaldırılabilir, burun dudak açısı düzeltilebilir, çok küçük burun kemeri kamufle edilebilir, burun hatları düzeltilebilir, bazı eğrilikler ve özellikle yetersiz ameliyata bağlı kusurlar, düzensizlikler, fonksiyon bozmayan operasyon hataları düzeltilebilir. Yapılan işlemler kalıcıdır ve uygun durumlarda ameliyatın alternatifidir.

Ameliyatsız Kepçe Kulak Estetiği

Uygun seçilmiş kepçe kulak problemlerinde ameliyatsız düzeltme yapmak mümkündür. İşlem özel dikiş materyalleri ile kesi yapmaksızın bir milimetrelik bir kaç delikten kulağın şekillendirilmesi şeklindedir ve lokal anestezi ile Uygun seçilmiş kepçe kulak problemlerinde ameliyatsız düzeltme yapmak mümkündür. İşlem özel dikiş materyalleri ile kesi yapmaksızın bir milimetrelik bir kaç delikten kulağın şekillendirilmesi şeklindedir ve lokal anestezi ile sadece 15 dk sürmektedir. Morluk ve şişlik olmaz, ağrı hissedilmez, pansuman ve bandajlama yapılmaz. Aynı gün normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Uygun durumlarda ameliyatın alternatifidir ve sonuçları kalıcıdır.


Ameliyatsız yüz germe, yanak kaldırma

Uygun seçilmiş vakalarda yüzdeki, yanaklardaki ve boyundaki hafif sarkmalar ameliyatsız olarak iple asma yöntemiyle düzeltilebilir. Eriyen ipliklerin kullanıldığı bu yöntem ile sonuçlar iki yıl kadar kalıcı olabilir. Ancak ameliyat istemeyenlerde bazı küçük problemlerin düzeltilmesinde kullanılan bu yöntemler ameliyatın alternatifi değildir ve yine bilmek gerekir ki, bu işlemin de bir iyileşme ve oturma dönemi vardır, zaman zaman bir ameliyattaki gibi morlukler ve şişlikler oluşabilir.


Botox


Botoks, aşırı çalışan kasların yaptığı alın çizgileri, kaş çatma çizgileri ve göz kenarlarındaki kaz ayağı dediğimiz çizgilerin ve derin kırışıklıkların giderilmesi amacıyla kullanılır. Yine botoks göz çevresi kasları zayıflatılarak ameliyatsız kaş kaldırma amacıyla kullanılır. Ameliyat istemeyen hastalar için uygundur. Üst dudak çizgilerinde, boyun çizgileri ve bantların giderilmesinde, gülerken dişetlerinin fazla ortaya çıkmasının engellenmesinde, burun ucunun hafifçe kaldırılmasında da botoks kullanılabilir.


Botoks özellikle birkaç gün içinde dinlenmiş bir yüz ve daha çekici bakan gözler elde etmek için mükemmel bir uygulamadır.
Lazerle Cilt Yenileme




Çevre etkilerinin cildimizin özellikle üst katmanlarında yaptığı hasarlar, lekeler, renk bozuklukları, ince kırışıklıklar, yumuşaklık ve nemliliğin kaybı, cildin matlaşması şeklinde kendini gösterir. Soymadan cilt yenileme yöntemleri cildin alt tabakalarında yarattıkları ısı etkisiyle kollajen sentezinde artış ile cilte sıkılaşma, derin kırışıklıklarda azalma ve sarkmalarda toparlanma yapabilirler. Örneğin radyofrekanslarıyla çalışan thermage, 1394 nm dalga boyuyla nd-yag lazer veya infrared dalga boyu ile titan, therma skin gibi lazer sistemleri hep bu cilt altı kollagen yapımını uyaran sistemlerdir. Ancak bu sistemler cilt yüzeyinin gençleştirilmesi, lekesiz, pürüzsüz ve canlı hale getirilmesinde etkili olamazlar.


Cildimizde zamanla oluşan bu hasarların tedavisinin tek şekli cildin soyularak yenilenmesidir. Bu amaçla öteden beri kullanılan bir çok tek ya da çok seanslı yöntemler vardır. Bunlar dermabrazyon, mikrodermabrazyon, asitle soyma yöntemleri(glikolik asit, TCA, formik asit, Fenol) gibi yöntemlerdir. Ancak bu yöntemlerin hiç biri tam kontrol edilebilir yöntemler olamamışlardır. Etkileri tam kontrol edilemediğinden ya istenilen etkiye ulaşılamaz ya da renk bozukluğu başta olmak üzere bir çok komplikasyon riski taşırlar.

Lazerle soyma yöntemleri ise soyma derinliğinin ve dağılımının kesin olarak kontrol edilebildiği yöntemlerdir. Bu amaçla ilk kullanılan lazerler CO2 lazerlerdir. Bu lazerler ülkemize 10 yıl önce girmişlerdir. Ancak soyma derinliğinin 100 mikrondan fazla ve tek seviye olması nedeniyle farklı ihtiyaçlara cevap verememiş ve yaygın kullanım alanı bulamayarak dönemini tamamlamıştır.

Daha sonra CO2 lazerlerden çok daha güçlü olan er-YAG lazerler cilt yenilemede kullanılmaya başlanmıştır. Bu lazerler CO2 lazerlere göre 10 kat daha güçlü olup soyma derinliğinin mikron seviyesinde daha kesin kontrol edilmesini sağlamışlardır.

Bugün dünyada artık hemen hemen herkesin çalışıyor ve zamanla yarışıyor olması lazer sistemlerini de bu yönde geliştirmiş, uzun iyileşme dönemlerini beklemeye zamanları olmayan kişiler için MİKRO LAZER PEELİNG yöntemi geliştirilmiştir.

Dermabrazyon

Deri yüzeyinin dönen bir elmas zımpara kullanılarak belli bir katmana kadar soyulması işlemidir. Özellikle akne izlerinin tedavisinde, üst dudak ve göz çevresi kırışıklıkların tedavisinde ve cilt yenileme amacıyla kullanılır. Genel anestezi altında yapılır. İşlem sonrası yüz yapışkan olmayan bir pansuman ile kapatılır. 1 gün sonra doktorunuzun tercihine bağlı açık pansumana geçilir ya da kapalı pansuman ile devam edilir. Yaklaşık 1 hafta 10 gün arasında iyileşme (epitelizasyon) tamamlanır. Bu süre zarfında cildinizde oluşan kabuklanmaları koparmamanız önemlidir. Doktorunuz cildinizi nasıl temizleyeceğinizi size gösterecektir. Bu süre sonunda opere bölge parlak pembe-kırmızı renkte görünecektir. Tam iyileşme, yani cildin normal rengine dönmesi 6 ayı bulacaktır.Ancak, 2. haftadan sonra hastalar eğer yüz bölgesine işlem yapılmış ise bu kızarıklığı makyaj ile giderebilirler. Kullanacağınız makyaj malzemeleri irritan olmamalı ve allerjiye yol açmamalıdır. Bu konuda doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. İyileşme sonrası yaklaşık 3-4 ay güneşten korunmak gereklidir. Tedavinin olumlu etkileri; cildin sıkılaşması ve pürüzlerin kaybolması ilk aydan itibaren hissedilecektir. Bu olumlu etkiler uzun sürelidir, ancak unutulmaması gereken ciltteki yaşlanma takvimi geri alınsa bile eskiden olduğu gibi çalışmaya devam etmektedir.

Lipoliz

Lipoliz, yağ fazlalığı bulunan bölgeye "phosphatidylcholine" adlı ilacın enjekte edilmesi ile o bölgedeki yağların eritilmesi işlemidir.

Lipoliz yönteminde soya fasulyesinden elde edilen "phosphatidylcholine" maddesi kullanılmaktadır. Bu madde insan vücudunda bulunan ve yağ metabolizmasında önemli rolü olan bir maddedir. Aslında bu madde yaklaşık on yıldır kolesterol düşürmek amacıyla ilaç olarak da kullanılmaktadır. Yöntemin amacı bu maddeyi yağ fazlalığı olan bölgelere enjeksiyon ile vererek arzu edilen bölgelerdeki yağların eritilmesidir.

Fosfotidilkolin enjekte edildiğinde yağ hücrelerinin zarının geçirgenliğini artırıyor, parçalanan yağ hücreleri karaciğer tarafından yok ediliyor. İşlem doğal şekline benzer şekilde yağ yıkılımını arttırmaktadır. Beklenilen kozmetik sonuçlar 4–8 seans arasında gerçekleşmektedir.

*** Lipoliz tedavisi, etkisinin tartışmalı olduğu, kontrol edilebilir ve kalıcı olmadığı(bize göre etkisiz ve güvenilmez), ve FDA onayı olmayan bir tedavi olduğu(Amerika başta olmak üzere bir çok ülkede kullanımı yasak olduğu) için Muayenehaneğimizde uygulanmamaktadır.

Ameliyatsız Çene Büyütme

Kalıcı dolgular ile çene ameliyatsız olarak büyütülebilir, çene ucu şekillendirilebilir. Yapılan değişiklik kalıcıdır.Kalıcı dolgular ile çene ameliyatsız olarak büyütülebilir, çene ucu şekillendirilebilir. Yapılan değişiklik kalıcıdır.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ameliyatsız Estetik" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Güner UYSAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Güner UYSAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güner UYSAL Fotoğraf
Dr.Güner UYSAL
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi12 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Güner UYSAL'ın Yazıları
► Ameliyatsız Estetik İşlemler Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
► Ameliyatsız Estetik Uygulamaları Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Estetik Cerrahide Yeni Trendler ve Yaz Öncesi Estetik Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Estetik, Sanat ve Estetik Cerrahi Op.Dr.Esra ÇELİK
► Ameliyatsız Yüz Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Op.Dr.Ayşe BARUTÇU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Estetik' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kaş Estetiği Haziran 2009
► Kulak Estetiği Haziran 2009
► Yüz İskelet Restorasyonu Haziran 2009
► Burun Estetiği Haziran 2009
► Yüz Estetiği Haziran 2009
► Lazer Epilasyon Haziran 2009
► Liposuction - Yağ Aldırma Haziran 2009
► Saç Ekimi Haziran 2009
◊ Lazerle Cilt Yenileme Kasım 2008
◊ Botox Kasım 2008
◊ Göz Kapağı Estetiği Kasım 2008
◊ Jinekomasti Kasım 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:43
Top