2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diş İmplantları Hakkında Herşey
MAKALE #3347 © Yazan Dt.Osman NURSAL | Yayın Temmuz 2009 | 7,811 Okuyucu
İMPLANTLAR HAKKINDA

Eksik dişler sağlınızı,yeme alışkanlığınızı,konuşmanızı ve görünüşünü bozar.Diş eksikliklerini tedavi etmek yüz kemiklerinin yapısını korur, dişler etrafındaki kemiğin erimesini ve yok olmasını engeller.
Diş eksikliklerini tedavi etmekte implantlar en iyi yoldur çünkü implantlar doğal dişleriniz gibi görünür onları kendi dişiniz gibi hissedersiniz.
İmplantlar doğal dişin kaybedildiği alt veya üst çeneye yerleştirilen vidalardır. Doğal diş köküne benzer ve onu taklit ederler.
İmplantlar titanyumdan üretilir, titanyum sayesinde kemik implantın etrafını iyice sarar vücut titanyumu cok iyi kabul ettiğinden diğer yabancı cisimler gibi reddetmez.
İmplantların kullanım alanları;
*Tek diş eksikliklerini telafi etmek.
*Bir kaç diş eksikliğini köprüyle kapatmak.
*Tüm dişlerin kaybında (köprü ayağı olarak)
*Hareketli protezleri sabitleştirmek.

Çok fazla diş eksikliği durumlarında her diş için implant şart değildir.Örneğin 5-6 implantla 10-12 diş eksikliği giderilebilir.


AŞAMALAR
Birinci adım;
Çene kemği röntgenler vasıtsasıyla değerlendirilir.Bu aşamada hekim hastasının implanta uygun olup olmadığını belirler.Hangi tip implantın kullanılacağı ,planlama, implantın pozisyonu belirlenir.

İkinci adım;
Küçük bir operasyonla implant kemiğe yerleştirilir.İmplantın üstü dikişle kapanır. İmplant, diş etiyle aynı seviyede ve diş eti altında kaldığı için görülmez.Tüm bu işlem anestezi altında yapılır ve ağrı hissetmezsiniz.

Üçüncü adım;
Titanyum bir parça, implanta vidalanır.Bu parça kronun altyapısı olarak kullanılacaktır. İşlem basittir, cerrahi gerektirmez.Bu aşamada ölçü alınır.İmplant üzerine geçiçi bir kaplama yapılabilir. İmplantınızın bakımı artık cok önemlidir özel temizleme yöntemleri ve bakım yolları hastaya bildirilir.

Dördüncü adım;
Labaratuarda hazırlanan porselen diş implant üzerine yerleştirilir. Doğal, sağlam bir şekilde diş eksikliği telafi edilir.Büyük olasılıkla birkaç kez kontrole gelmeniz gerekebilir.Dişin ve implatın uyumu kontrol edilecektir.Eğer ağrı, çiğneme sırasında dişlerde hareket olursa mutlaka diş hekiminize başvurun.

Ben Aday mıyım ?

Genellikle implant hastalarında şu şartlar aranır;
Genel sağlık durumunun iyi olması , sağlıklı çene kemiklerine, iyi bir ağız hijyenine sahip olması.
Bazı sağlık koşulları sizi adaylıktan çıkarabilir.Bunlar;
Mevcut başka diş sorunları
Diyabet
Kemik düzensizlikleri
Alkol ve tütün tüketimi

Yararlar ve Riskler
İmplantların en iyi yönü gerçek diş gibi hissettirmeleri ve doğal görünmeleridir. Diğer tedavi yöntemlerinden farklı olarak implantlar sayesinde güvenle yer, konuşur ve gülümsersiniz.

Sabit protezde faydaları;
*Sağlam dişler kesilmez ve küçültülmez.
*Sağlam dişlerden destek almaya gerek yoktur.
*Kalan dişlerin yapısına ve miktarına bağlı olmaksızın kullanılabilir.

Hareketli protez hastalarına faydaları;
*Protezlerinize her zaman güvenebileceğinizi bilirsiniz.
*Çiğnemeniz ve konuşmanız iyileşir.
*Çiğnemeniz arttığı için genel sağlığınız iyileşir. Her türlü besini çiğneyebilirsiniz.
*Protez yapıştırıcılarına ihtiyaç duymazsınız.

İmplantlar bir takım risklerle gelir. Genellikle komplikasyonlar nadirdir ve düzeltilebilir. Ama yine de cerrahi operasyonlar oldukları için her zaman bir enfeksiyon riski vardır. Enfeksiyon ilac kullanımı ile hemen düzeltilir.
Çok az sıklıkla görülmekle beraber ameliyat sırasında bölgedeki sinus, kaslar veya sinir ufak hasarlar görebilir. Ameliyat kararı verilmeden önce tüm risk faktörleri doktorunuz tarafından sizinle tartışılacaktır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diş İmplantları Hakkında Herşey" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Osman NURSAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Osman NURSAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Osman NURSAL Fotoğraf
Dt.Osman NURSAL
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Osman NURSAL'ın Yazıları
► Porselen Köprüler Hakkında Herşey ÇOK OKUNUYOR Dt.Osman NURSAL
► Diş İmplantları Dr.Dt. Laçin BERBER
► Diş İmplantları Nasıl Üretiliyor? Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Diş İmplantları Hakkında Herşey' başlığıyla benzeşen toplam 95 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Diş Dolguları Aralık 2010
► Porselen Köprüler Hakkında Herşey ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:44
Top