2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadınlar Ne İster ?...
MAKALE #3889 © Yazan Psk.Cüneyt KAYA | Yayın Kasım 2009 | 9,348 Okuyucu
Ülkemizde Devlet İstatistik Enstitüsünün açıkladığı son verilere göre boşanma oranı büyük bir hızla yükselmekte.Günümüz toplumunda erkeklerin cevabını bulmakta zorlandığı ve sürekli zihinlerde dolaşan soru ise “kadınlar ne ister ?...” olmaktadır.
Belki de bu sorunun cevabını Refik Halit Karay’ın bir şiirinde arayabiliriz:
“Kadın kendi başına ne gül goncasıdır, ne de diken.
Koklamasını bilirsen gül; tutmasını bilmezsen diken olur.”
Evliliklerimizde ya da arkadaşlıklarımızda çiftlerin yaşadıkları çatışmaların temelinde ya iletişim problemi ya da erkeğin veya kadının bencilce davranıp karşı cinsi tanımaması yatmaktadır. Tanıma çabamızın temelinde de beklentilerimiz bulunmatadır.
Edinburgh Üniversitesi Psikoloji bölümü tarafından dünyanın dört bir yanındaki 6500 kadın ile yapılan araştırmada kadınların erkeklerden ne beklediği soruldu. Araştırmanın liderliğini üstlenen Prof.Dr.R.Wiseman aslında kadınların erkeklerden beklediği şeylerin para ile ölçülmediğini çoğunun para ile ilgisi bile olmadığını söylüyor.Ona göre kadınların en çok istediği şey,erkeğin onları şaşırtması diyor.Wiseman’a göre erkeklerin yapması gereken 10 şey şunlar:
1-Sevgilinizin gözünü kapatın ve ona bir sürpriz gösterin.
2-Ona söylemeden bir hafta sonu şehir dışında plan yapın.
3-Ona şarkı ya da şiir yazın.
4-Ona hayatınızda karşısına çıkan en güzel ve mükemmel kadın olduğunu söyleyin.
5-İşten yorgun argın geldiğinde ona sıcak bir banyo hazırlayın.
6-Evin bazı yerlerine onun görebileceği şekilde aşk mesajları yazın.
7-Bir hafta sonu yatağına kahvaltı götürün.
8-Hava soğuk olduğunda ceketinizi verin.
9-Ofisine çiçek gönderin.
10-Sevdiği şarkılardan bir CD hazırlayın.

Peki, bunlar yapılas bile aslında talep edilen şey nedir? Kadınlar aslında sevilmek değil,sevmek mi istiyorlar ?... Ya da küçük hesaplar peşinde koşmadan sevebilmek…
Aslında kadınlar çok şey istemiyorlar. Birtane eşleri olsun ama yeri geldiğinde hediyeler verip ev işlerinde yardım etmeli, çocuğa bakmalı, haftada bir dışarı çıkarmalı, sürekli iltifatlar etmeli, arada maço olmalı…
Kadınlar hep en güzel olmak isterler, erkekler için değil tabiî ki, bu sadece çevredeki kadınlardan daha güzel olma yarışıdır. Kadınlar renk ister hem hayatlarında hem çevrelerinde. Fazladan birkaç kilo aldıklarında bunu onlara söylerseniz hayatları kararır ve siyah giymeye başlarlar…
Kadınlar dinlenilmek ister, saçma sapan konuşsalarda, saatlerce sürsede… Hiç akıl vermeden ona ne yapacağını söylemeden sadece onaylayarak dinlenilmek isterler.Kadınlar erkeklerin kendisine aşık olmasını ister ve bu aşkın ölünceye kadar sürmesini.Anlayış ister ve bu anlayışın ömür boyu sürmesini.Güzellik ister ömür boyunca kalsın ister.70 yaşında bile olsa kendisine çıtır denilmesini ister.3.Dünya savaşı çıksa bile doğum günü,evlilik yıldönümü unutulmasın ister.Günün 8 saatini yatakta 8 saatini kuaförde 8 saatini alışverişte geçirmek ister.Dünyanın en güzel kadını olduğu cümlesinin dakikada bir söylenmesini ister.Doğurduktan sonra vücudunun bozulmamasını ister.Kadın erkek eşitliğini savunmakla birlikte hesabı erkek ödesin ister.Taciz edilmemek şartıyla tahrik edilmek ister.
Bütün bu istekler ve daha yüzlercesi dört dörtlük şekilde karşılansa acaba mutlu olunabilinir mi?...
Kadın erkek ilişkilerinde mutluluk, uyum ve gelişim sürecidir. Araştırmacılar romantik aşktan evlilik aşkına geçmeyi mümkün kılan stratejileri şöyle belirlemişler:
1-Dürüstlük 2-Dinleme 3-Açıklık 4-Etkileyicilik 5-Çekicilik 6-Duyarlılık 7-Destek olma 8-Problemi geciktirmeden çözme

Kadın ve erkek arasında temelde bazı farklılıklar vardır. Beklentileri değerlendirirken mutlaka bunların da göz önünde bulundurulması gerekir. Mesela akşam eve gelince kadın konuşmak ve dinlenilmek isterken erkek TV izleyerek günün yorgunluğunu atmak ister. Erkek kızdığı zaman yalnız kalmak isterken kadın kızdığı zaman üstüne gidilsin, konuşulsun ister. Özel günleri kadın unutmazken, erkek hatırlamaz, hatırlayanlar da ne gerek var diyerek hediye almazlar.
Her ne kadar kadınlar ne ister? Desek de mutluluğun temelinde karşılıklılık esastır. John Gottman’ın yaptığı araştırmalar sonucunda bir ilişkiye en çok zarar veren 5 şeyi şöyle tanımlar:
1-Eleştiri 2-Nefret 3-Savunmacılık 4-Ağırdan alma 5-Kavgacılık

Evet, eğer bizler yukarıdaki hataları yapmaz, eşimizden önce kendimizin hatalarını görür ve kabul edersek, kimseyi değişime zorlamadan önce biz “doğru insan” olursak kadınlar ne ister? Sorusuna hiç gerek kalmayacaktır…
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kadınlar Ne İster ?..." başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Cüneyt KAYA'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Cüneyt KAYA'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Cüneyt KAYA Fotoğraf
Psk.Cüneyt KAYA
Konya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Cüneyt KAYA'nın Yazıları
► Kadınlar Erkeklerden Ne İster? Psk.Serhat DAMAR
► Ergen Ne İster Psk.Gonca BAĞLAR
► Kadın Ne İster? Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
► Kadın Anlaşılmak İster Dr.Mehmet TEKNECİ
► İlişki Emek İster Psk.Banu AKMAN ŞAHİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kadınlar Ne İster ?...' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Gerçek Ebeveynlik Ekim 2017
► Takım Tutmak ve Aidiyet Mayıs 2017
► Aile ve Evlilik Terapisi Mayıs 2017
► Hepimiz Hipnozdayız Ağustos 2013
◊ Aldatılırsam Ne Olur? Mayıs 2017
◊ Stres Çarkı Çark Etti Mayıs 2017
◊ Kadın Dediğin… Mart 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:43
Top