2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diyet Nedir ? Niçin Diyet Yapmalıyız ?
MAKALE #3890 © Yazan Dyt.Neşe YILMAZOĞLU | Yayın Kasım 2009 | 21,407 Okuyucu
Diyette amaç önce sağlıklı beslenme sonra fazla kilolardan kurtulmak olmalıdır

Diyet kelimesi toplumumuzda antipati toplamış bir kelimedir. Hele birde fazla kilomuz varsa , asla duymak istemediğimiz kelimedir.

Daha kötüsü ise cinsiyetiniz erkek ise ve diyet yapmayı düşünüyorsanız yandınız. Diyet yapsanız bile devlet sırrı gibi saklamak zorundasınız. Çünkü en yakınımızdaki dostlarımız başlar önce lıght mı takılıyorsun diye … Günün ve çevrenizin eğlencesi olursunuz anında.
Ne yazık ki bunlar çevremizde sıkça rastladığımız olaylardır.

Diyet denince şunu bilmeliyiz.
DİYET = SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME.

Doğru ve olması gereken budur. Çünkü diyet kelimesi aslında beslenme biçimi anlamına gelir. Fakat bizim toplumumuza bu kelime içerisinde çok kısıtlı besinlerin olduğu, kısa sürede kilo vermemizi sağlayan ve yapılması oldukça zor olan anlamında kullanılır.

Eskiden bir dirhem et bin ayıp örter denirdi; ama şimdi fazladan bir dirhem et ya da yağ bin dert demektir.

Birçok hastalığın tetikleyicisi, fazla yağlarımız yani fazla kilolarımızdır. Fazla kilolarımız başta kalp ve damar hastalıklarına, hipertansiyona, kan kolesterol seviyesinin yükselmesine, şeker hastalığı gibi birçok hastalığa neden olur. Daha çok erkeklerde görülen göbek çevresindeki yağlanma kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini artırır.

Yetersiz ve dengesiz beslenme ve hareketsiz yaşam bizim kilo almamızdaki bir numaralı nedendir. Daha sonrasında ben kendi kendime diyet yaparım … ekmek yemem … yağı keserim… et yemem… v.s diyerek yaptığımız yanlışı başka bir yanlışla telafi etme yoluna gideriz. Çünkü artık farkındayızdır. Tehlike çanları çalmaya başlar, bir şeyler yapmalıyım diyerek tek hedefimiz olan kilo vermek doğrultusunda harekete gereriz. Belkide bunu kısa bir sürede olsa başarırız. Kazandığımız zaferin sarhoşluğunda tekrar eski beslenme düzenimize geri döneriz. Ve belkide daha öncekinden daha hızlı bir şekilde ve daha fazla kiloya geri döneriz. Çünkü yaptığınız bu kısıtlı diyetlerle vücuttan sıvı ve kas kaybedersiniz. Ve aynı hızla geri alırsınız.

Aslında kabul etmeliyiz fazla kilomuz var, sağlığımız risk altında, bunun için sağlıklı ve yeterli beslenerek kilolarımızdan kurtulduktan sonrada hayat tarzı olarak kabul edebileceğimiz size ve yaşam tarzına uygun bir beslenme şekliyle hem sağlıklı hem de zayıf kalabiliriz.

Unutmayın kilo vermek öncelikle yağlardan olmalı, kilo verirken vücudunuz için gerekli, dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeni için mutlaka Bir beslenme ve diyet uzmanından yardım almalı ve düzenli olarak vücut analizi yaptırmalısınız.
Kilolarınızdan kurtulmak için birkaç sebep
ŞİŞMANLIĞIN ZARARLARI
1.Ağır bir vücudun taşınması güçtür.Özellikle yaşlılar ve orta yaşlıların ağır bir vücudu taşıması eklemlerde ağrılara yol açar.
2.Şişmanlık kişilerin psikolojik olarak olumsuz etkilenmesine neden olur.
3.Şişmanlık kas hareketlerinin verimini azaltır,fiziksel hareketsizliğe yol açar.
4.Şişmanlık çeşitli hastalıklara zemin hazırlayarak,yaşam süresinin kısalmasına yol açar.
ŞİŞMANLIĞIN NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR
KALP HASTALIKLARI
HİPERTANSİYON
ŞEKER HASTALIĞI
SAFRA KESESİ TAŞI
KARACİĞER YAĞLANMASI
GUT-ARTRİT
KANSER
REFLÜ-ÜLSER
PSİKOLOJİK SORUNLAR
FELÇ-İNME
UYKU APNESİ
ADET DÜZENSİZLİKLERİ
bu sıkıntılara düşmemek için birkez daha düşünün..

Fazla kilolarınız var ise hemen şimdi bir uzmandan yardım alın kendinize has beslenme programına başlayın….

NOT : Tüm beslenme programları kişiye özeldir. Çünkü her insanın metabolik yapısı farklılık gösterir , bu nedenden dolayı beslenme programlarınız kendinize has olmalı. Başkasının beslenme programlarını asla kullanmayın
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diyet Nedir ? Niçin Diyet Yapmalıyız ?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Neşe YILMAZOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Neşe YILMAZOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     9 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Neşe YILMAZOĞLU'nun Makaleleri
► Diyet Açılımı : Size Özel Diyet Dyt.Berrin YİĞİT
► Yeniden Diyet (Diyet Algısı) Dyt.Buket ADANÇ
► Diyet Nedir? Dyt.Nurten ÇETİN
► Frutaryen Diyet Nedir Dyt.Neslihan AKTEPE
► Ketojenik Diyet Nedir? Dyt.Pınar ERMİŞ
► Diyet Yemek Nedir? Dyt.Nursel EROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Diyet Nedir ? Niçin Diyet Yapmalıyız ?' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:11
Top