2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Estetik
MAKALE #4181 © Yazan Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN | Yayın Aralık 2009 | 5,643 Okuyucu
Dünyadaki en güzel kadının dahi psikolojik fonksiyonları ve cinsel yaşantısını olumsuz yönde etkileyebilen ve kimse ile paylaşamadığı bir problemi olabilir. Bu problem özellikle cinsel bölge ile ilgili olduğunda hasta çoğu zaman bu konuda soru sormaya çekinir. Kendi dış cinsel organlarından hoşnut olmayan bir insanın, moral bozukluğu, hayatına yansıyabilir, özel hayatını ya da iş hayatını olumsuz yönde etkileyebilir.

Oysa günümüzde estetik cerrahi cinsel bölge ile ilgili her türlü problemlerin düzeltilmesinde çeşitli imkanlar sunmaktadır. Cinsel bölgede yapılan ameliyatlarda neredeyse hiç iz kalmamakta, estetik bir girişim yapıldığı belli olmamaktadır.

Kadınlarda cinsel estetik konusunda en fazla yapılan ameliyat vajina dudaklarının küçültülmesidir. Vajina dudakları aşırı kilo alıp verme, normal doğum gibi durumlarda bazen de hiç bir neden olmadan aşırı büyük ve sarkık hale gelebilir. BU durumun düzeltilmesi için labioplasti ameliyatı yapılır. Vajina dudakları küçültüldükten sonra iz kalmaz, ameliyat olduğunuz belli olmaz.

Diğer bir konu, normal doğuma bağlı oluşabilen vajina genişlemesidir. Vajina genişlemesi ayrıca doğum yırtığı ya da epizyotomi dikişinin açılmasına bağlı olarak ta gelişebilir. Bu durumun düzeltilemesi için vajina daraltma estetik ameliyatı yapılabilir.

Son yıllarda cinsel estetik ameliyatların özellikle vajina dudakları estetik ameliyatlarının artması ile birlikte klitoris estetiği ve klitoris küçültme ameliyatlarında da artış gözlenmektedir. Kadınların cinsel organlarının estetik olarak daha güzel hale gelmesini istemeleri hiç de yadırganacak bir konu değildir. Özellikle vajina dudaklarında aşırı büyüme ve sarkma olan kadınlarda cinsel organlarını beğenmeme, utanma sonucunda kendilerine güvenleri azalmakta, ayrıca bu durum cinsel isteklerini de olumsuz etkilemektedir.

Klitoris küçültme ameliyatı sıklıkla lokal anestesi altında yapılır. Klitoris küçültme ameliyatı sonrasında koruyucu antibiyotik ve ağrı kesici kullanılır. Ameliyattan sonra birkaç gün hafif kanama olabilir. Ameliyatta eriyen dikişler kullanıldığı için dikiş alma problemi olmaz. Klitoris küçültme sonrası dört gün duş alınmaz. Ameliyat sonrasında bir hafta kadar her tuvaletten sonra ameliyat bölgesi antiseptik ile önden arkaya silinir.

Vajina dış dudak ya da büyük dudak yapılarının estetik görünümü ile ilgili olarak en sık rastlanan problemler ya dudakların aşırı dolgun olması ya da yeterince dolgun olmamasıdır. Fazla dolgun olması doğuştan olan yapısal gelişimle ilgili olabilir. Dış dudakların aşırı dolgunluğuyla birlikte bazen genital bölgenin üzerindeki kasıklar arasında kalan üçgen şeklindeki pubis bölgesi de dolgun olabilir. Pubis bölgesinin dolgunluğu özellikle bikini giyildiğinde kendini gösteren, estetik olmayan kötü bir görünüm oluşturur. Büyük dudakların dolgunluğu, genital bölgenin aşırı terlemesine, terlemeye bağlı olarak kötü kokmasına, vajina salgılarının birikerek mantar infeksiyonlarına zemin hazırlaması gibi sağlık problemlerine neden olduğu gibi kadının erkek karşısında kendini kötü hissetmesi gibi psikolojik problemlere de neden olabilir.

Diğer yandan kadının kıyafet seçiminde de kısıtlama oluşturması, dilediği şekilde bikini, pantolon ya da iç çamaşırı giyememesi de ayrı bir sorun teşkil etmektedir. Dolgun olan büyük dudaklar, lokal anestezi altında uyuşturularak ya da gerekirse genel anestezi altında, içeride dolgunluğa neden olan yağ dokusu ya liposuction uygulanarak azaltılır ya da deride de fazlalıklar varsa fazlalık deri ile birlikte kesilerek küçültülebilir. Pubis bölgesinde de dolgunluk varsa bu bölgeye liposakşın uygulanabilir. Vajina estetiği, estetik dış dudak küçültme ameliyatları, bu tür şikayetleri hisseden ve ergenlik döneminin bitmesiyle genital organların şekillenme süreci tamamlanmış olan her kadında uygulanabilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsel Estetik" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kutlu SEVİN Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN'in Makaleleri
► Estetik Cerrahide Yeni Trendler ve Yaz Öncesi Estetik Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Estetik, Sanat ve Estetik Cerrahi Op.Dr.Esra ÇELİK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Cinsel Estetik' başlığıyla benzeşen toplam 54 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:57
Top