2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kepçe Kulak Estetiği
MAKALE #4332 © Yazan Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR | Yayın Ocak 2010 | 5,004 Okuyucu
Kepçe kulak ameliyatı; kulakları başa daha yaklaştırmak, eksik kıvrımlarını şekillendirmek veya büyük kulakları küçültmek amacıyla yapılır. Bu operasyon için uygun yaş kulak gelişiminin tamamlandığı dönemin sonudur.
Beş yaş itibariyle kulaklar hemen hemen tam olarak gelişmiş kabul edilir ve operasyon ne kadar erken yapılırsa çocukların dış çevrede karşılaşacağı sosyal problemler de o kadar az olacaktır. Ancak bizim toplumumuzda kepçe kulak ameliyatının yaş ortalaması 20 yaş üzerindedir. Bunun nedeni de çocukluk döneminde ailelerin bu durumu önemsememeleri veya farkına varmamalarıdır. 5 yaş ile 20 yaş arasında ameliyat açısından, riskler açısından bir fark yoktur.
Bir Plastik Cerrah olarak önerim; çocuğunuz değişiklik isteyene kadar cerrahi için ısrar etmemenizdir. Çünkü kulaklarının şeklinden rahatsızlık duyan ve bu durumlarının düzeltilmesini isteyen çocuklar genellikle işlem sırasında daha uyumlu olmaktadırlar.
İlk görüşmenizde doktorunuz hastanızın durumunu değerlendirecek ve en etkili tekniği önerecektir. Ayrıca cerrahi müdahale için nasıl hazırlanılması gerektiğini açıklayacaktır.
Kepçe kulak ameliyatı lokal anestezi altında klinik ortamında rahatlıkla yapılabilen bir ameliyattır. Ama bazen doktorunuz müdahalenin hastanede yapılmasını ve genel anestezi altında yapılmasını önerebilir, böyle bir durumda da hastanede bir gece geçirmeniz gerekebilir.
Kepçe kulak ameliyatı genellikle bir buçuk-iki saat sürer, komplike olgular da ise daha uzun sürebilir. Erişkinler ve çocuklar ameliyattan sonra ayağa kalkıp dolaşabilir ve eve gidebilirler.
Otoplasti genellikle bir buçuk-iki saat sürer, komplike olgular daha uzun sürebilir.
Ameliyat sonunda hastanızın başı, ameliyatın sonunda şekillenme ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için sarılacaktır. Kulaklar birkaç gün ağrıyabilir ancak bu şikayetler ağrı kesici ilaçlarla yatıştırılacaktır. Sargı 2 gün sonra açılacak ve aynı sıkılıkta yeni bir sargı daha yapılacaktır. Dördüncü günde ki pansumanınızda ikinci sargı açılacak ve tarafımızdan size ilk bir hafta 24 saat, sonraki 3 hafta özellikle geceleri kullanmak üzere kafa bandı(tenisçi bandı-bandana) verilecektir. Dikişler genellikle bir hafta içinde alınır veya kendiliğinden eriyen dikişler kullanılır.
Kulağın büküleceği herhangi bir aktiviteden bir buçuk ay kadar kaçınılmalıdır. Erişkinlerin çoğu işlerine aşağı yukarı dört yedi gün içinde dönebilirler. Çocuklar yedinci günden sonra okula gidebilirler, ancak aktivitelerde dikkatli olmaları gerekir. Çocuğunuzun öğretmeninden bu konuda birkaç hafta boyunca çocuğunuza göz kulak olması yönünde yardım isteyebilirsiniz.
Kulak estetiği kalifiye, deneyimli bir cerrah tarafından yapılırsa komplikasyonlar oldukça nadir ve küçüktür. Ancak her cerrahide olduğu gibi cerrahi ile ilgili riskler ve işleme özel spesifik komplikasyonlar söz konusu da olabilir. Hastaların küçük bir yüzdesinde kulakta(kulak derisi ile kıkırdak arasında) kan pıhtısı gelişebilir. Bu pıhtı kendiliğinden eriyip yok olabilir veya bir iğneyle çekilebilir.
Nadiren, kulak kıkırdağında skar dokusu oluşumuna neden olan bir enfeksiyon gelişebilir. Bu enfeksiyonlar genellikle antibiyotiklerle tedavi edilir; nadiren enfekte bölgeyi cerrahi işlemle boşaltmak gerekebilir.
Estetik cerrahi işlemlerde amaç unutmayınız ki mükemmele ulaşmak değil daha iyiye ulaşmaktır. Her iki kulağın tıpa tıp eşit olacağını ummayınız; mutlak simetri hem olanaksız hem de doğal olmayan bir şeydir. Müdahaleyi ve beklentilerinizi operasyon öncesi doktorunuzla tartışırsanız sonuçtan daha memnun kalma şansınız artar.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kepçe Kulak Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in Makaleleri
► Kulak Estetiği ve Kepçe Kulak Ameliyatı Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Kepçe Kulak Estetiği Doç.Op.Dr.Süleyman TAŞ
► Kepçe Kulak Estetiği Op.Dr.Esra ÇELİK
► Kepçe Kulak Estetiği Dr.Arda KATIRCIOĞLU
► Çocuklarda Kepçe Kulak Estetiği Doç.Op.Dr.Süleyman TAŞ
► Kepçe Kulak Estetiği, Ameliyatı Op.Dr.Murat TEZCAN
► Kepçe Kulak Estetiği (Otoplasti) Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Kepçe Kulak Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Göğüs Büyütme Ameliyatı Fiyatları ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:30
Top