2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Botoks Uygulaması
MAKALE #4630 © Yazan Dr.Erhan ŞAFAK | Yayın Mart 2010 | 6,238 Okuyucu
Botoks Uygulaması

Botoks nedir?
Botoks uygulamasinda kullanilan madde Clostridium botulinum adli bakteriden elde edilen bir proteindir. Uygulanan bolgedeki kasin gorevini gecici olarak azaltir veya durdurur. Kas kasilamayinca uzerindeki ciltte olusan kirisikliklar da azalir veya yok olur. Boylece bu donem icerisinde cilt kendini toparlama firsati bulur.
Botoks ne degildir?
Botoks bir mucize değildir. Yüzünüzde kalıcı olarak hiçbir değişiklik yapmayacaktır. Ayrıca sizi 20 yıl önceki görünümünüze de kavuşturmayacaktır. Botoks uygulamaları sadece yüzünüzün belli bölgelerindeki kırışıklıklarda düzelme sağlar.
Kullanim Alani:
Alın bölgesindeki yatay çizgiler,
İki kaş arasında yer alan ve çatık kaş görünümüne yol açan çizgiler,
Her iki kaş yan taraflarının yukarı kaldırılması
Her iki göz yan tarafında yer alan ve yüz yaşlanmasını gösteren çizgiler ve kırışıklıklar ( kaz ayağı çizgileri ) ,
Alt göz kapağındaki çizgiler ve kısık göz şikayetinin düzeltilmesi,
Burun köküne yakın yer alan yatay çizgiler,
Burun ucunun kaldırılması ,
Gülerken üst dişetinin görünmesi,
Üst ve alt dudaktaki dikey çizgiler ( sigara içimi çizgileri ),
Dudak köşelerinin yukarıya kaldırılması ,
Alt dudak ile çene arasındaki yatay çizgi,
Çenedeki cakil tasi gorunumunun giderilmesi ve cene cildinin daha pürüzsüz hale getirilmesi,
Boyundaki yatay çizgilerin ve dikey bantların tedavisi,
Avuc ici, ayaklar, yüz ve koltuk altındaki aşırı terlemenin tedavisi için Botoks kullanılabilir.
Botoks uygulamasi pahali midir?
Botoks uygulamaları estetik ameliyatlar ile kıyaslandığında çok daha ucuz bir uygulamadır.
Botoks nasil uygulanir?
Botoks maddesi çok ince uçlu özel iğneler ile birkaç noktadan kas içine enjekte edilir. Uygulama esnasında hastayı rahatsız eden bir ağrı şikayeti oluşmaz. Tüm uygulama 10 dakika sürer.
Botoksun etkisi ne kadar surer?
Botoks’un etkisi uygulamadan 3-7 gün sonra başlar ve bu etki üç-dört ay devam eder. Uygulamaların sayısı arttıkça Botoks’un etkisi 12 ay kadar devam edebilir.
Botoksun zarari varmidir?
Botoks 15 yıldır estetik amaçlı olarak kullanılmaktadır. Kas hastalıklarında kullanımı ise çok daha eskiye dayanmaktadır. Bu süreler içinde Botoks’un hiçbir yan etkisi saptanmamıştır. Amerikan ilaç araştırma dairesi FDA’nın da onayladığı Botoks tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.
Botoks kimler tarafindan uygulanmalidir?
Botoks bu konuda eğitim almış uzman doktorların uygulaması gereken bir ilaçtır. Aksi taktirde , hem etkisi tam olmayabilir hem de geçici göz kapağı düşüklüğü gibi problemler ortaya çıkabilir.
Botoks uygulamasinin riskleri varmidir?
Bu konuda eğitim almış ve deneyimli bir uzman tarafından yapıldığında botoks uygulamasının riskleri yok denecek kadar azdır. Uygulamadan sonra geçici baş ağrısı görülebilir. Çok nadir olarak genellikle yanlış uygulamaya bağlı kısa süreli göz kapağı düşüklüğü görülebilir.
Botoks uygulamasina devam edilmezse kirisikliklar daha kotuye gider mi?
Hayır. Kırışıklıklar yavaş yavaş eski haline döner, hatta eskiye göre daha iyi durumda da kalabilir.
Botoks uygulamasinin riskleri varmidir?
Bu konuda eğitim almış ve deneyimli bir uzman tarafından yapıldığında botoks uygulamasının riskleri yok denecek kadar azdır. Uygulamadan sonra geçici baş ağrısı görülebilir. Çok nadir olarak genellikle yanlış uygulamaya bağlı kısa süreli göz kapağı düşüklüğü görülebilir.
Botoks uygulamasi sonrasinda dikkat edilecekler
Botoks uygulamasından hemen sonra yüz yıkanabilir ve her türlü makyaj ürünü kullanılabilir. botoks uygulamasından sonra, enjeksiyon yapılan bölgelere iki gün masaj yapılmamalı, özellikle makyaj temizlenirken o bölgeler fazla ovuşturulmamalıdır. Yine iki gün için aerobik, step gibi egzersiz vucudu yoracak programlarına ara verilmelidir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Botoks Uygulaması" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Erhan ŞAFAK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Erhan ŞAFAK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erhan ŞAFAK Fotoğraf
Dr.Erhan ŞAFAK
Bursa
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi39 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Erhan ŞAFAK'ın Makaleleri
► Botoks Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN
► Botoks Dr.Ahmet ALTINTAŞ
► Botoks Op.Dr.Murat TEZCAN
► Botoks Uygulamaları Doç.Dr.Tamer SEYHAN
► Botox (Botoks) Op.Dr.Barış ZAMANDAR
► Tüp Bebek Uygulaması Prof.Op.Dr. Selman LAÇİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Botoks Uygulaması' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cilt Kanseri Mart 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:30
Top