2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kilo Kaybetmek Uğruna Sağlığınızı Kaybetmeyin
MAKALE #4656 © Yazan Dyt.Sinem PAKER | Yayın Mart 2010 | 6,156 Okuyucu
KİLO KAYBETMEK UĞRUNA SAĞLIĞINIZI KAYBETMEYİN!!!

Zayıflamaya çalışan kişilerin düştüğü en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Zayıflama diyetine başlandığı zaman ekmek, pilav, makarna gibi besinleri tamamen kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı glikojen deposu ve kandaki şeker bitince kas içerisindeki karbonhidrattan kullanmaya başlar, bu da kas kaybı anlamına gelir ve vücut beraberinde su kaybeder. Yani zayıflama diyetinde karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil, kas ve sudur.

Yüksek protein, düşük karbonhidrat içeren düşük kalorili diyetler uzun süre uygulanamaz, beslenme tarzı haline getirilemez. Uzun süre uygulama sonucunda kaybedilen yağ değil kas ve su kaybıdır. Bunu anlamak için en kolay yol aynaya bakmaktır. Eğer tartıda kilo vermenize rağmen yüzünüz, kollarınız inceliyor ve yağ deposu olan karın kalça bölgesi incelmiyorsa siz yağ kaybetmiyorsunuz ve doğru zayıflamıyorsunuz demektir.

AÇ KAL HEMEN ZAYIFLA!!!

Tartıda zayıfladığınızı görmek için 24 saat aç kalmanız yeterli. Ancak bu gerçek kilo kaybı değil. Çünkü bu yöntemle vücut su kaybına uğruyor ve kaslar küçülüyor ama yağlar erimiyor. Bu aşamada organizma kendisi için gerekli olan enerjiyi yakalamak için kasları enerjiye dönüştürüyor. İşte bu nedenle gün boyunca yemek yemeyen kişi kendini güçsüz hissetmeye başlıyor. Çünkü karbonhidrat almadan 12 saatte tüm depolar boşalır, kan şekeri düşer, tatlı isteği artar, güçsüzlük artar, iş verimi düşer, baş ağrısı olur.


Unutulmaması gereken bir diğer husus da anlık çözümler çözüm değildir, kısa süre sonrası için elde etmek istediğiniz kilo kaybı size çok kısa sürede 2-3 kat fazla kilo ve maalesef çoğunluk yağ olarak geri dönmektedir.


ZAYIFLAMA DİYETLERİ KİŞİYE ÖZGÜDÜR,HERKES İÇİN GEÇERLİ OLAMAZ VE UYGULANAMAZ!!!

Beslenme bir bilim dalıdır ve ciddiyet gerektirir. Stratejik bir plan ile değişime başlanmalıdır. Büyük hedefler yerine küçük ve gerçekçi hedefler kişiyi başarıya götürür, aksi halde hayal kırıklıkları kısır döngüye sürükler. Bilmediğiniz ve öğrenmediğiniz hiçbir işte başarılı olamazsınız. Doğru beslenmeyi öğrenmeye çalışmalı, küçük hedeflerle yol almalısınız ve yaşam tarzınız haline getirmeye çalışmalısınız. Yaşam tarzı haline dönüşmeyen beslenme programları unutulmamalı ki geri dönüşümlüdür. Yemek yemek vücut için fizyolojik bir ihtiyaçtır ancak yemeğin esiri olmaya başladığınız anda tehlike sinyalleri çalar. Lezzetin tuzağına düşmeden yemeğe dur diyebilmek başarılmalıdır. Amaç keyifli bir yemeğin tadını kaçırmak değil, beslenme-keyif-bedel dengesini oturtmaktır.

ZAYIFLAMA DİYETLERİNDE EN SIK YAPILAN HATALAR!!!

· Ekmeğin kaldırılması
· Aç kalmak
· Öğün atlamak
· Tek besin içeren beslenme programları
· Popüler diyetler
· Laksatif/diüretik kullanımı

ZAYIFLAMAYA ÇALIŞIRKEN KARBONHİDRATLARI CİDDİYE ALIN!

Hayatınızdan ekmeği tamamen çıkartmayın. Rafine edilmemiş yani kabuğu ayrıştırılmamış ürünleri tercih edin, beyaz ekmek yerine kepek ekmeği, pirinç yerine bulguru, beyaz makarna yerine kepekli makarnayı tercih edin. Kısacası glisemik indeski düşük besinleri tüketmek sağlıklı yaşamak ve sağlıklı kilo kaybı için tercih edilmelidir.

Bazı vitamin ve mineraller yağda emildiği için salatayı yağsız yemeyin. Salatalara bir tatlı kaşığı yağ ekleyin. Meyveleri posa ihtiyacı nedeniyle kabuklarıyla yiyin.

Meyve, sebze, et fark etmez, fazla yediğiniz her bir besinin vücudunuzda yağ deposuna dönüşeceğini unutmayın!!!!
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kilo Kaybetmek Uğruna Sağlığınızı Kaybetmeyin" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Sinem PAKER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Sinem PAKER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sinem PAKER Fotoğraf
Dyt.Sinem PAKER
İzmir
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Sinem PAKER'in Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Kilo Kaybetmek Uğruna Sağlığınızı Kaybetmeyin' başlığıyla benzeşen toplam 36 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Gebelik Beslenmesi Mart 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:23
Top