2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Beslenme Konusunda Sağlıklı Öneriler
MAKALE #4798 © Yazan Dyt.Andaç YEŞİLYURT | Yayın Nisan 2010 | 4,916 Okuyucu
Sağlıklı Öneriler
  • Öncelikle beslenme programı bir diyet olarak görülmemelidir. Bu program alışkanlık edilmesi gereken sağlıklı beslenme şekli olarak benimsenmelidir.
  • Yeni ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarına uyabilmek için sadece yemek seçiminde değil hayatın başka bölümlerinde de bazı alışkanlıklarımızı değiştirmek gerekmektedir.
  • Bunları kolaylaştırmak için mümkünse tek başınıza değil birlikte yaşadığınız insanlarla beraber uygulayarak daha uyumlu ve kolay hale getirmeniz mümkündür.
  • Yiyecek seçimi markette başlar bu nedenle en önemli noktalardan biriside market alışverişidir çünkü uzak durmanız gereken yiyecekleri eve sokmamanız önemlidir. Market alışverişinizi akıllıca sağlıklı beslenme hedeflerinize uygun bir şekilde yapmalısınız. Unutmayın ki gözünüzden uzak olan midenizden de uzak olacaktır.
  • Tabağınıza yiyeceğiniz kadar porsiyon almak önemlidir. Yemek tencere ile masanızda durmamalı, tabağınızda tüketmeniz gereken miktarda ve aynı zamanda gözünüze de hitap edecek bir zarafetle durmalıdır ki hem yediğinizden keyif alın hem de daha fazlası için tekrar tencereye uzanmayın. Masaya meyve sepetini koyup farkında olmadan fazladan tüketmek yerine tabağınıza yemeniz gereken kadar koymak daha akıllıca olacaktır.
  • Yemeklerden önce bir bardak su içmek hem midenizde dolgunluk sağlayacak ve de fazladan yemek tüketmenizi önleyecektir. Öte yandan bazen kendimizi aç hissetmemizin sebebi vücudumuzun susuz kalması olabilir çünkü besinlerin içerisinde de su vardır ve vücudumuz su ihtiyacını buradan karşılamak isteyebilir. Yeterli sıvı tüketimi sağlımız için çok önemlidir bu nedenle de su tüketimi ihmal edilmemelidir.
  • Sağlıklı beslenebilmek için değiştirilmesi gereken bir diğer önemli alışkanlık ise pişirme yöntemleridir. Doğru pişirme yöntemlerini kullanmak besinlerden alacağınız faydayı önemli şekilde etkilerken fazladan yağ tüketiminizi de engelleyecektir.
  • Zayıflama diyetleriyle ilgili yanlış bilinen en önemli şey şudur; diyet yapmak aç kalmak demek değildir sanmayın ki yemek yememek zayıflamak için en iyi yöntemdir. Tam tersine metabolizmamızı sürekli işler halde tutabilmek için gün içerisinde öğünleri yayarak sık sık beslenmek önemlidir. Unutmayın ki besinlerden aldığımız enerjinin bir kısmı da onların sindirimi için kullanılmaktadır. Aç kaldığımızda ise vücudumuz enerjiyi mümkün olduğunca ekonomik kullanmaya çalışarak enerji ihtiyacınızı azaltacaktır.
  • En önemli konulardan biride günlük aktivitelerimizdir. Değişen iş yaşamı koşulları bir çok insanı dört duvar içinde ve masa başında gün boyu oturmaya mahkum ediyor. Arabalar sayesinde hiçbir yere yürümemize gerek kalmıyor, yürüyen merdivenler ve asansörler bizi büyük bir zahmetten kurtarıyor. Ancak işin aslı bütün bunlar bizi tembelleştiriyor ve vücudumuzu sağlıklı tutmamızı engelliyor. Bu nedenle kendimizi aktif hale getirmeliyiz, attığınız her adım aslında çok kıymetli, her gün kendinize huzur dolu ve sizi günün stresinden uzaklaştıracak yarım saatlik yürüyüşler yaratmaya çalışın, asansörü kullanmak yerine merdivenleri deneyin ve arabanızı gideceğiniz yere biraz uzak park etmeyi deneyerek kendinize imkanlar yaratabilirsiniz.
  • Son olarak bütün bunları işkence olarak görmektense, kendinize yaptığınız bir iyilik olarak düşünün ve bunları prensip haline getirerek kendinizi diğer insanlardan farklı kılın.
Dyt. Andaç YEŞİLYURT




Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Beslenme Konusunda Sağlıklı Öneriler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Andaç YEŞİLYURT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Andaç YEŞİLYURT'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Andaç YEŞİLYURT'un Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Beslenme Konusunda Sağlıklı Öneriler' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Selülit ve Beslenme Kasım 2010
► Oksidatif Stres Nisan 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:22
Top