2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yüzde Askı Teknikleri: Kaş Asma, Yanak Asma, Boyun (Gıdık) Asma, Şakak Asma,
MAKALE #4841 © Yazan Op.Dr.Esra ÇELİK | Yayın Nisan 2010 | 12,631 Okuyucu
Askı Teknikleri

Özellikle genç-orta yaş grubunda, yüzün çeşitli bölgelerindeki sarkmanın giderilmesi, cildin daha gergin bir görünüme kavuşturulması için uygulanabilen hızlı sonuç alınan tekniklerdir. Günümüze kadar bir çok askı tekniği tanımlanmış olmakla beraber, kendini bırakmayan, gevşemeyen dikiş materyalleri ile yapılan askıların uzun vadede daha iyi sonuç verdiği görülmüştür. Lokal anestezi ile yapılan, son derece pratik uygulamalar olup tercih edilmesinin en büyük sebebi hemen sonucun görülmesidir. Askı yapılan bölgenin forma girmesi 2-3 haftayı bulur. Müdahaleden sonra yüz yaşlanmaya devam edeceğinden, sarkmanın yıllar içerisinde yeniden meydana gelmesi olasıdır. Bu tekniklerin en büyük avantajı; yüz , boyun ve şakak germe ameliyatlarına olan ihtiyacın ötelenmesidir.

Kaş Asma: Kaşın kuyruk kısmının biraz yukarı yönelmiş olması, kişiyi daha genç ve çekici gösterir. Kaş, üzerinden küçük iğne delikleri ile girilip saçlı deri içerisinden yapılan deliklere, kalıcı özel ipliklerle asılır. Hasta daha taze bir bakışa sahip olur. Göz kapağı estetiği amacıyla başvuran hastalarda ilk değerlendirilmesi gereken kaşların seviyesi ve daha sonra göz çevresidir. İleri yaş grubunda göz kapağı ameliyatına ek olarak uygulanmakla beraber, genç yaş grubunda sadece kaş asma yeterlidir.
Yanak Asma: Gevşemiş yanak ve çene kenarındaki cildi asmak için kullanılır. Kulak önü veya favori önünden açılan küçük iğne delikleri yardımıyla, yanak cildi saçlı deriye doğru asılır. Özellikle orta yaş grubunda, yüz germe ameliyatını biraz daha ertelemek isteyen hasta grubu tarafından tercih edilen, çok kısa sürede uygulanabilen pratik bir yöntemdir. Hasta memnuniyetinin oldukça yüksek olduğu, askı tekniklerinden biridir.
Boyun-Gıdık Asma: Çene altındaki sarkmanın, çene altı kıvrımı ve kulak arkaları arasına uygulanan askılar ile giderilmesi prensibine dayanır. Hafif-orta derecedeki sarkmalarda etkilidir. Sıklıkla gıdık liposuction ile beraber uygulanır. İleri derecedeki sarkmalarda boyun germe ameliyatına ihtiyaç duyulur.
Şakak Asma: Gözlerin dış kısımlarının aşağıya meyilli olması ve şakak bölgesindeki gevşeme şikayetiyle gelen genç-orta yaş grubundaki hastaya, saç içinde oluşturulan iğne delikleri kullanılarak, özel bir dikiş materyeli ile şakak bölgesinin yukarıya ve dışa doğru gerginleştirilmesi işlemidir. Eğer gevşeme çok ileri derecede ise, şakak germe ameliyatı tercih edilmelidir.

Sıkça Sorulan Sorular:
Soru 1: Askı yöntemlerinde kullanılan dikiş malzemeleri kendiliğinden erir mi? Yoksa kalıcı mıdır? Kalıcı ise herhangibir dezavantaj oluşturur mu?

Yanıt 1: Kaş, yanak ve şakak asmada kullanılan dikişler kalıcı dikişlerdir. Girişimin doğru şekilde yapılması durumunda reaksiyon gelişmesi ihtimali %1 den azdır. Pratikte neredeyse hiç karşılaştığımız bir durum değildir. Çünkü bu dikişler yüksek teknoloji ile üretilmiş, dayanıklılıkları ve dokuya uyumları geliştirilmiş malzemelerdir.
Boyun asmada ise emilebilen dikiş materyeli kullanılır. Bu materyel 3 ay içinde emilirek kaybolur. Boyun bölgesinde askılama ile beraber sıkılaştırma işlemi de uygulandığından emilebilir materyel tercih edilir.

Soru 2: Askı tekniklerinin etkisi ne kadar devam eder?

Yanıt 2: Müdahaleden sonra yüz yaşlanmaya devam edeceğinden, sarkma da kaldığı yerden oluşmaya devam eder. Bu müdahalenin etkisinin kalıcılığı, hastanın dokularının kalitesine ve yaşlanma hızına bağlıdır.
Soru 3: Müdahale sonrası kullanmam gereken özel bir malzeme var mıdır?
Yanıt 3: Kaş, yanak ve boyun asmada elastik bir bandajın kullanımı yararlıdır. 2 gün ile 3 hafta arası kullanımı önerilir.
Soru 4: Askı yöntemleri ile yüz germe ameliyatının sonucunu elde edebilir miyiz?
Yanıt 4: Genç-orta yaş grubunda bu sonuca zaman zaman yaklaşsak bile askı yöntemleri yüz germe ameliyatının yerini asla tutmaz.

Op. Dr. Esra Çelik



Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yüzde Askı Teknikleri: Kaş Asma, Yanak Asma, Boyun (Gıdık) Asma, Şakak Asma," başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Esra ÇELİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Esra ÇELİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra ÇELİK Fotoğraf
Op.Dr.Esra ÇELİK
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi19 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Esra ÇELİK'in Makaleleri
► Bişektomi Yanak İnceltme Ameliyatı Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Boyun Fıtığı(Boyun Kireçlenmesi) Prof.Dr.Kadir KOTİL
► Boyun Fıtığı ve Boyun Kireçlenmesi Prof.Dr.Semih KESKİL
► Boyun Ağrısı ve Boyun Fıtığı Dr.Nagihan YARAROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Yüzde Askı Teknikleri: Kaş Asma, Yanak Asma, Boyun (Gıdık) Asma, Şakak Asma,' başlığıyla benzeşen toplam 46 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajina Estetiği Eylül 2011
► Burun Estetiği Eylül 2010
► Kepçe Kulak Estetiği Temmuz 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:23
Top