2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Bölgesel İncelmede Yeni Seçenekler: Triactive (Lazerli Vakum Masajı), Ozon Terapi, Radyofrekans, Ultra Lipo- Kavitasyon
MAKALE #4974 © Yazan Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN | Yayın Mayıs 2010 | 9,600 Okuyucu
AMELİYATSIZ BÖLGESEL İNCELMEDE YENİ SEÇENEKLER

Teknoloji, her alanda olduğu gibi sağlık ve estetik konusunda da önemli gelişmeler kaydediyor. Estetikte teknolojinin yarattığı mucizeler incelme konusunda da insanların emrine yeni seçenekler sunuyor. Bölgesel yağlanmada ve cilt gevşekliği ile selülitlerin giderilmesinde lazerli vakum masajı (Triactive) ve özellikle yağların yakılması sonucu sağlıklı bir zayıflamayı mümkün kılan ozon tedavisi etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Yoğun şekilde uygulamaya başlanan Ultra Lipo-Kavitasyon ve Radyofrekans yöntemleri bu zincire eklenen en son halkalardır.

TRİACTİVE (Lazerli Vakum Masajı)

Triactive (lazerli vakum masajı); yeni bir soğutma sisteminin, ritmik masajın ve derin lazer uyarıcılarının etkilerini birleştirerek, selülit görüntüsünü çarpıcı bir şekilde azaltmak ve bölgesel sıkılaşma sağlamak için tasarlanmıştır.

Ritmik vakumlu masaj yoluyla derin dokularda kan dolaşımı ve lenf drenajı artar, ödem ve enflamasyon kaybolur ve derin dokuların oksijenasyonu ile kendini yenileme kabiliyeti artar.

Cihazın soğutma sistemi, uygulama esnasında yağ dokusunun hacmini azaltarak ve ödemin çözülmesine katkıda bulunarak etki sağlar.

Lazer enerjisi ise cilt ve cilt altı dokuların kan dolaşımını düzenler, elastik ve kolajen liflerin üretimini ve elastikiyetini artırır. Cildi sıkılaştırır, gergin ve diri hale getirir.

Bu etkileriyle triactive (lazerli vakum masajı) aynı zamanda liposuction tedavisinin en büyük destekçisi olarak tanımlanmaktadır.

Sonuç olarak triactive (lazerli vakum masajı) ile cilt; kadifemsi, pırıl pırıl bir görüntüye kavuşur. Ağrısız olan bu işlem vücudun her yerine uygulanabilmektedir. Optimum etki sağlamak için 15 seanslık bir kür yeterli olur. Seanslar ilk iki hafta haftada üç ve daha sonra haftada iki kez uygulamak şeklinde devam eder.

OZON TERAPİ

BAŞLICA UYGULAMA ŞEKİLLERİ

Ozon sauna
Ozon sauna; sağlığı kötü yönde tetikleyen yağ asitleri, metabolik elementler ve zararlı toksinlerin vücuda zarar vermeden atılmasına yardımcı olmaktadır. Ozon saunada 20-30 dakikalık bir seansta 600-1000 cc ter ve 400-500 kalori harcayarak istediğiniz kadar kilo kaybı sağlanmaktadır.
Oksijen, yağı yakarak enerjiye dönüştürdüğünden kişi hem kilo kaybeder, hem de enerji kazanır. Ozon, sauna şeklinde uygulandığında buharla birlikte gözenekleri genişleyen deriye daha yoğun şekilde nüfuz eder, yağları yakarak enerjiye dönüştürür.
Bu yöntem, farklı mekanizmalarla selülitlerin yok olmasında da büyük ölçüde etkili olur. Ozon ayrıca kan dolaşımını artırarak cildin yenilenmesini, sıkı ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar. Triactive (lazerli vakum masajı) ile birlikte kullanıldığında zayıflama, bölgesel incelme ve selülit giderici etki daha güçlü hissedilir.

Majör otohemoterapi
Steril bir mekanda steril vakumlu bir şişeye 50- 100 ml kanın yavaşça alınıp, yeterli dozda ozonla ozonlanıp, alınan kanın kişiye aynı damardan geri verilmesiyle yapılan bir tedavi yöntemidir. Uygulama sırasında kullanılan sarf malzeme steril ve tek kullanımlıktır. Bu yöntem ile bir seans toplam 15-20 dakika sürmektedir ve yeterli sonucun alınabilmesi için 10 seans yapılması gerekmektedir.

Major otohemotrapi uygulaması ile vücuttan toksinlerin atılırken dokular oksijenlenir, bağışıklık ve dolaşım sistemi güçlendirilir.

Minör otohemoterapi
Majör otohemoterapide olduğu gibi aynı prensibin kullanıldığı ve minör otohemoterapi diye adlandırılan bu yöntemde ise ozonlanmış 3-5 ml kan intramusküler (kas içi) yolla hastaya geri verilir. Bu yöntem alerjik hastalıklarda ve kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirmekte kullanılır.

Ozon tedavisi hastalıkların tedavisinde diğer tedavilere ek olarak uygulanır ve tamamlayıcı tedavi grubuna girer. Ozon kurallara uygun olarak kullanıldığında güvenli ve etkili bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminde diğer tıbbi tedavi yöntemlerinde de olduğu gibi % 100 garanti hiçbir zaman vaat edilemez. Tedavinin etki oranı uygulama yapılan hastanın hastalığına ve hastanın genel sağlık durumuna bağlıdır. Tedavinin başarıya ulaşabilmesi için hekimin önereceği seansların tamamlanması gerekmektedir.

RADYOFREKANS

Radyofrekans, hücrelerdeki su molekülleri ile iyonları (magnezyum, kalsiyum, potasyum, sodyum vb.) harekete geçirerek etki eden bir sistemdir. Bu teknoloji ile su içeriği yüksek olan yağ hücrelerinde daha çok etki sağlanmaktadır. Cilt yüzeyinden özel başlıklarıyla uygulandığında harekete geçen su molekülleri sayesinde bölgede 41-43 dereceye varan ısı artışı olurken cilt altındaki yağ dokularında bu ısı artışı 50-55 dereceye ulaşmaktadır. Bu ısı artışına bağlı olarak yağ hücrelerinin zarları parçalanır ve içindeki yağların erimesi sağlanır. Aynı zamanda bölgedeki bağ dokusu hücrelerinin aktivasyonu hızlanır ve yeni kolajen ve elastik liflerin üretimi artar. Eriyen yağlar kan ve lenf yoluyla emilerek karaciğerde metabolize edilir ya da vücuttan atılır. Bu atılımı hızlandırmak için bol su içilmesi tavsiye edilir.

Optimum sonuçlar alınabilmesi için; uygulanacak bölgenin genişliğine göre 15-45 dakika arasında süren seanslar halinde, 2-3 gün aralarla ve toplam 8-10 seans uygulama gerekmektedir. Uygulamanın etkisi ilk seansta bile fark edilebilmektedir

Sonuç olarak radyofrekans tedavisi ile yağların erimesi, kolajenlerin çoğalması ve bağ dokusun yenilenmesi ile incelme, zayıflama, selülitlerin yok olması, toparlanma, sarkıkların giderilmesi ve kırışıklıkların yok olması sağlanır.


ULTRA LİPO- KAVİTASYON (Ultrasonik Ses Dalgaları ile Yağ Hücrelerinin Yakılması)

Son yıllarda ultrason teknolojisi kozmetik ve estetikte geniş bir uygulama alanına sahip ve dünyada kendini kanıtlamış güvenli bir teknolojidir.

Kavitasyon tekniği, cilt yüzeyinden uygulandığında akustik ses dalgalarının yağ hücreleri içerisinde ve hücreler arası sıvıda mikro kabarcıklar oluşturmak ve iç patlamalar yaratmak suretiyle etki ettiği bir sistemdir. Böylece yağ hücreleri ve hücrelerarası sıvı arasındaki aktiviteyi uyararak, yağ hücrelerinin zarlarının parçalanmasını ve içindeki yağın erimesini sağlamaktadır. Eriyen yağlar bilinen mekanizmalarla vücuttan atılmaktadır.

Bu sistem, Liposuction veya Abdominoplasti (karın germe) gibi cerrahi yöntemler için uygun olmayan veya ameliyatsız çözüm isteyen kişilere teknolojiyle birlikte tıbbın varabileceği gerçek sonuçlar vaat eden bilimsel bir alternatiftir.

Seans süresi, uygulama yapılacak bölgenin büyüklüğüne ve yoğunluğuna göre değişebilmekle birlikte 10-15 gün aralıklarla 4-8 seans arasında uygulanır. Birlikte yapılması gereken yardımcı uygulamalara göre bu süreler değişkenlik gösterebilir. İlk seanstan itibaren yağlı bölgede elle tutulur bir yumuşama, ardından da sertleşip küçülme hissedilir. Gözle görülür sonuçlar ise ikinci haftadan itibaren fark edilir.

Kesi, iğne ve anestezi gerektirmeyen ve cerrahi bir girişim olmayan Ultra Lipo-Kavitasyon yöntemi; güvenli, ağrısız ve kesi izi oluşturmayan çabuk ve uzun etkili sonuçlar elde edilebilen konforlu bir uygulamadır.

DİYET

Triactive (lazerli vakum masajı), Ozon Sauna, Radyofrekans ve Ultra Lipo-Kavitasyon sistemleri bölgesel zayıflama, cilt sıkılaştırma, sarkmaların ve kırışıklıkların giderilmesi gibi amaçlarla ayrı ayrı kullanılabilecekleri gibi, doktorun önereceği formülasyonlarla, birbirleriyle kombine edilerek de kullanılabilirler. Bu uygulamalara uzman bir diyetisyen kontrolünde eşlik edecek bir diyet programı da alınacak sonucun çok daha çarpıcı şekilde ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ameliyatsız Bölgesel İncelmede Yeni Seçenekler: Triactive (Lazerli Vakum Masajı), Ozon Terapi, Radyofrekans, Ultra Lipo- Kavitasyon" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mesut ÖZCAN Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
Bursa
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi7 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN'ın Makaleleri
► Dorn Terapi & Breuss Masajı Fzt.Kaan AKIN
► Ozon Terapi Dr.İlker SOLMAZ
► Ozon Tedavi Nedir. Ortopedide Ozon Tedavisi Op.Dr.Ahmet Ümit SABANCI
► Bölgesel Guatr Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Bölgesel İncelmede Yeni Seçenekler: Triactive (Lazerli Vakum Masajı), Ozon Terapi, Radyofrekans, Ultra Lipo- Kavitasyon' başlığıyla benzeşen toplam 50 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Lazer Epilasyon Temmuz 2010
► Gençlik ve Estetik Temmuz 2010
► Benler (Nevüsler) Temmuz 2010
► Saç Ekimi ve Mezoterapisi Haziran 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:38
Top